Wednesday, June 21, 2006

15 useless facts from my recent trip

1) the sight of numerous huge planes still amazes me **hehehhe***
2) Qatarian were very rude! we were scolded (yes!! like toddler) for taking pic in the airport... padahal there is no signboard kata x leh pun... huk alohhh
3) Malaysian are light sleeper. mostly will wake up when the air hostess serves food.
4) the Madinah Nasi Bukhari (errr uncle ghaffar yang kata tu nasi bukhari)was SUPERLICIOUS with super-portion yang even I shared ngan uda.. still x larat nak habiskan..
5) discovered a tiny shop with ada-ke-perkataan-yang-lebih-sesuai-dari- SANGAT LAZAT- juice.. So LAZAT I ended up g kedai tu everyday. guess the shopkeeper naik rungsing so on my second last day he gave me free kurma.. bapakla banyak..*sukasuka*
6) most of our trip (ziarah) had been shorten due to the heat.but then the local said tu kira x panas sangat..
7) discovered Gua Hira' is actually very small and uncomfortable. MasyaAllah!!!
8) was told it was not safe wandering around alone in Holy City but found out there were sangatla ramai malaysian and tetiba rasa macam selamat jer. I literaly melompat2 ke kedai yg a bit jauh gak dr hotel beli juice sorang2...
9) I got all ala-ala jakun la seeing all those jewelery yang sepah2 je x der sapa pun nak curik.. kalau kat mesia...dah selamat dah tu!
10) discovered all those nuts yang biasa makcik2 tu beli bila balik haji tu sbnarnya x la murah sangat... some of it kat malaysia lagi murah
11) malaysian is shopholic... should see their shopping bag.. sampai senget2 lagi tu still nak beli lagi... Malaysia Boleh
12) x tdo for 14 hours makes me dizzy and suddenly smer benda jadi blurr... simple thing like phone no pun x ble nak ingat.
13) people will do anything to show their gratitude... myself I did something yg x penah terpikir nak buat kat malaysia... tolong hotel staff tu basuh pinggan.. I was abt nak lap pinggan tu sekali when one of them ckp.. KAK SUDAHLA TU, KAMI X PERNAH LAP PINGGAN KAK!!
14) till now still teringat2 the two helpful hotel staff tu coz x smpat nak bid gudbye n even terhutang budi tapi till now nama diorang pun I do not know... very the drama..
15)watching movies or listening to apa-apa-sajala-asalkan-ada-bunyi can really soothe ur flightphobia

5 comments:

zino said...

andak
tak jumpa ke mak ayah zino kat sana hehe.. mereka pun kesana lebih kurang masa tu jugak ..

Kengkawan said...

ala... apsal pakngah x ckp.. kalau x boleh jln sama2.. hehehhe..ada ramai org mesia... kira2nya mcm rasa duk kat malaysia je jugak.. (misti ada org marah bila tulis gini)

ninest123 said...

links of london, marc jacobs, toms shoes, thomas sabo, doudoune canada goose, canada goose uk, moncler, louis vuitton, hollister, montre pas cher, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, wedding dresses, juicy couture outlet, canada goose outlet, louis vuitton, replica watches, juicy couture outlet, moncler, swarovski crystal, bottes ugg, ugg pas cher, louis vuitton, pandora jewelry, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, ugg boots uk, louis vuitton, moncler, moncler, moncler, canada goose, canada goose outlet, karen millen, moncler, moncler outlet, canada goose, swarovski, coach outlet, supra shoes

ninest123 said...

oakley, valentino shoes, ray ban, insanity workout, instyler, hollister, soccer shoes, nike air max, bottega veneta, converse, nike roshe, beats by dre, ralph lauren, nike trainers, louboutin, new balance, converse outlet, hollister, longchamp, north face outlet, soccer jerseys, birkin bag, nike air max, lululemon, asics running shoes, lancel, ghd, mcm handbags, chi flat iron, abercrombie and fitch, hollister, mont blanc, herve leger, nfl jerseys, iphone cases, reebok shoes, vans, nike huarache, baseball bats, mac cosmetics, wedding dresses, gucci, ferragamo shoes, p90x workout, vans shoes, north face outlet, timberland boots, celine handbags, babyliss, jimmy choo shoes

ninest123 said...

ugg boots, converse pas cher, nike air max, michael kors outlet, coach purses, north face, hogan, replica handbags, coach outlet, michael kors, oakley pas cher, nike blazer, true religion jeans, true religion outlet, michael kors outlet, timberland, nike roshe, true religion jeans, nike air max, sac guess, new balance pas cher, michael kors, mulberry, north face, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, abercrombie and fitch, michael kors, true religion jeans, hermes, burberry outlet online, michael kors outlet, nike air max, kate spade handbags, burberry, ugg boots, coach outlet, hollister pas cher, hollister, air force, michael kors outlet, lacoste pas cher, ray ban pas cher, ray ban uk, lululemon, vans pas cher, tn pas cher, michael kors outlet, ralph lauren uk