Friday, August 11, 2006

E-mail dan citer santau

Ini email yang saya dapat.

Hati2 bila ke utara (GEMPAK..!!!)

Lagi info pasal santau ni ... dr sumber yg boleh dipercayai (yg tinggal diTapah & Slim), santau ni disebarkan oleh pelajar2 perempuan yg menuntut ilmu sesat kononnya untuk membalas dendam pada lelaki dansyaratnya hendaklah membunuh 100 nyawa. Melalui santau angin.

Mereka ini selalunye dilihat makan berseorangandan mempunyai kuku yg panjang kerana mereka tidak boleh memotong kuku. tolong berhati-hati jika terserempak atau jika mengesyaki sesuatu, berhentilah makan dan segera tinggalkan gerai tersebut. Mereka ini juga khabarnye memasuki restaurant2 barat seperti KFC dll.

Di Tapah sudah ada 1 kes kematian. 4 lelaki yg makan di Simpang Pulai.Seorang telah meninggal dan lg 3 masih lagi di hospital. Di Slim Riverjuga sudah ada 1 kes kematian. Kebanyakkan mangsa akan muntah darah yg mengeluarkan kaca2 halus hingga membawa ajal ... na'uzubillah. Oleh kerana telah banyak kedai2 di utara terutamanya Ipoh sudah ditutup, perempuan ini mula datang dari rumah ke rumah, kononya meminta air... Berhati-hatilah dan jgn buka pintu sekiranya mengesyaki sesuatu.. Dari turutan tempat2 yang terkena santau ini yg bermula dr Grik, Lenggung, Kuala Kangsar, Ipoh, Kampar, Tapah dan yang terbaru di Slim.

berkemungkinan & tidak mustahil jika pengamal2 ilmu sesat ini sedang menuju ke Kuala Lumpur.. Berhati-hati bg yang sering makan di luar .. Bacalah ayat2 suci apa yang patut sebelum menjamah makanan di luar atau pun bungkus makanan dan makan di rumah... Apa2 pun ajal maut di tangan Tuhan..

Friends... FYI....tak lama lagi cuti sekolah akan bermula .. dah tentu ramai yg plannak bercuti dgn family. so i nak remind u all and those yg selalu pegi outstation ... tolong jangan berhenti makan kat mana2 kedai from Tapah toTaiping sebab dah kecoh kat sana esp Simpang Pulai dan Ipoh dah banyak yang kena santau. dan banyak kedai makan yang dah tutup.Sesiapa yg tengok Melodi ari tu tentu perasan Wahid ada bercakap dengan Fara Fauzana yg berbasikal ke utara supaya jangan makan di luar kat Ipoh...since wife Wahid tinggal di Ipoh dia pun tahu hal ni ... ok hati2...
**********************************************
Komen saya

saya org slim river. slalu gak kuar mkn2.

last weekend g ipoh, beli dinner kat pekan razaki, breakfast kat hotel jer. lunch kat tapah. alhamdulillah xder apa..

ari tu Tok Tajol ada `ngamuk' suam2 kuku dalam PerakFM. Walaupun saya sebenarnya sokong `parti yang lagi satu' (clue: kaler ijau), tp betul gak dia kata tu... citer heboh sampai satu mesia, tp xder plak kematian tu dirujuk ke spital. Yg ni saja la propaganda skala kecik sapa2 ntah nak melingkupkan bisness kedai mkn org melayu.

skrg byk kedai dah tutup. peniaga tu nak cari mkn mcm mana? jgnla kita tabur nasi kat piuk org. cuba kaji balik sumber citer ni, misti dari citer atas citer kan. kita ni kan sesama islam. jgnlah kita mudah percaya khabar yang x tentu sahih dan tolong lak sebarkan. subahat namanya tu.

Saya yg duk slim river ni pun x penah dgr citer org mati kena santau. Slim River ni bukan besar sangat. ala2 pekan koboi jer.

Ari tu ustaz pun ada pesan, sbg muslim, santau ke hapa ker sumer tu mainan iblis. Dari kecik lagi kita dah diajar makan baca doa, mintak Allah jauhi kita dari syaitan yang direjam. X cukup lagikah Allah sbg pelindung kita?

Last sekali, nak citer pasal cawan pecah time minum. 4 thn dulu sy ikut my mom g umah kwn dia. Baru makcik tu tuang air.. Tup cwn tu pecah. Pas tu makcik tu amik cawan lain n kitaorg pun minum. Alhamdulillah sampai ari ni masih hidup lagi. Cwn tu pecah bkn sbb ada santau tp dia buatan Indon yang x berkualiti. hehhehe... tu ajer la...

Moral: beli la pinggan cap anak panah, jgn beli cap ayam.

6 comments:

zino said...

andak..
along skrg keje di grik.. org gerik yg bercerita dengan along.. buat along tak berani nak makan kat luar.. so sekarang along dah pandai masak.. ada kebaikan jugak kan hehe

Kengkawan said...

waa... tu pun bagus gak kan pakngah.. nanti2 kena rasa la along masak.. hehehhe*sukasukasuka*

ninest123 said...

links of london, marc jacobs, toms shoes, thomas sabo, doudoune canada goose, canada goose uk, moncler, louis vuitton, hollister, montre pas cher, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, wedding dresses, juicy couture outlet, canada goose outlet, louis vuitton, replica watches, juicy couture outlet, moncler, swarovski crystal, bottes ugg, ugg pas cher, louis vuitton, pandora jewelry, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, ugg boots uk, louis vuitton, moncler, moncler, moncler, canada goose, canada goose outlet, karen millen, moncler, moncler outlet, canada goose, swarovski, coach outlet, supra shoes

ninest123 said...

oakley, valentino shoes, ray ban, insanity workout, instyler, hollister, soccer shoes, nike air max, bottega veneta, converse, nike roshe, beats by dre, ralph lauren, nike trainers, louboutin, new balance, converse outlet, hollister, longchamp, north face outlet, soccer jerseys, birkin bag, nike air max, lululemon, asics running shoes, lancel, ghd, mcm handbags, chi flat iron, abercrombie and fitch, hollister, mont blanc, herve leger, nfl jerseys, iphone cases, reebok shoes, vans, nike huarache, baseball bats, mac cosmetics, wedding dresses, gucci, ferragamo shoes, p90x workout, vans shoes, north face outlet, timberland boots, celine handbags, babyliss, jimmy choo shoes

ninest123 said...

ugg boots, converse pas cher, nike air max, michael kors outlet, coach purses, north face, hogan, replica handbags, coach outlet, michael kors, oakley pas cher, nike blazer, true religion jeans, true religion outlet, michael kors outlet, timberland, nike roshe, true religion jeans, nike air max, sac guess, new balance pas cher, michael kors, mulberry, north face, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, abercrombie and fitch, michael kors, true religion jeans, hermes, burberry outlet online, michael kors outlet, nike air max, kate spade handbags, burberry, ugg boots, coach outlet, hollister pas cher, hollister, air force, michael kors outlet, lacoste pas cher, ray ban pas cher, ray ban uk, lululemon, vans pas cher, tn pas cher, michael kors outlet, ralph lauren uk

ninest123 said...

replica watches, jordan shoes, longchamp outlet, air jordan pas cher, cheap oakley sunglasses, christian louboutin outlet, longchamp pas cher, longchamp outlet, sac longchamp, tiffany and co, ray ban sunglasses, louis vuitton, nike free, tiffany jewelry, nike air max, polo ralph lauren outlet, ray ban sunglasses, ugg boots, ray ban sunglasses, chanel handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, louboutin outlet, louboutin, louboutin pas cher, prada handbags, prada outlet, kate spade outlet, longchamp, louis vuitton, uggs on sale, michael kors, nike outlet, louboutin shoes, nike air max, gucci outlet, nike roshe run, air max, nike free, oakley sunglasses, ugg boots, ralph lauren pas cher, replica watches, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, burberry, tory burch outlet