Friday, August 11, 2006

Joyful Mrs Joy

Attention Pls
U might not like wat u read here.
But then this is my blog so I m entitled to voice my opinion albeit u like it r not.


Kes Azlina Jelani atau nama glamornya Lina Joy heboh dibualkan dari kedai kopi hinggala... errr... cofffee house. Dari orang kecil hinggala orang yang rasa dirinya besar. Dari orang merempat (depa dgr org cakap) hinggala orang berpangkat. Dari yang lulusan sekolah pondok hingga yang ada ijazah berjela. Semua pun sibuk nak kasi pendapat.

Satu peel orang muslim secara kolektifnya, suka mengutuk atau mengomplen. Bila dah jadi kes mcm ni, berbondong2la orang membuat kutukan, buat bantahan. Time ni la smer ayat dan hadis keluar...

Perasan x, skrip citernyer sama jer... jatuh cinta, lelaki kafir tu ajak kawin tp kena ikut agama dia. maka pompuan tu pun kawinla and murtad.

mula2 citer aisyah bohari, pas tu nyonya tahir n now lina.

dgr citernya ada ramai lagi...

Selalunya perbualan/ perbincangan/ perdebatan/ memo/ kutukan semua orang ini akan berakhir dengan salah satu perkara berikut:

1. mengusulkan dibawah ketengah (i m not sure ke tengah tu di mana sebenarnya)
2. Memaklumkan kepada semua muslim tentang gerakan kristian/ hindu yang semakin kencang samada melalui ceramah, email, surat, poster atau paling koman, mulut ke mulut sambil kasi tau modus operandi..spt diatas
3. berdemonstrasi, tunjuk perasaan (kalau buat hari kerja kena amik cuti tergempar)
4. kasi memo pada orang atas (politician or siapa saja sudi mendengar)
5. road tour dari NGO, or parti pembangkang

dan yang paling popular....
No 6. Mintak kerajaan bertindak

Dalam pada sibuk-sibuk tu kita lupa, sudahkah kita jalankan tanggungjawab kita sbg muslim? Adakah kita dah tunjukkan contoh yang baik pada bukan muslim dari segi sosial, ekonomi dan tatacara kita berpolitik?

Sudah cukup caring kah kita pada saudara semuslim?

Sudahkah kita melakukan segala yang disuruh dan meninggalkan segala laranganNya?

Mari kita sama2 berfikir dan lakukan sesuatu. Misalnya meluangkan masa sehari dalam sebulan mengunjungi rumah orang miskin, dan menghulurkan bantuan @ mengenalpasti anak2 sekolah yang miskin dan membiayai pelajaran mereka @ mendekati anak2 yang bermasalah di jalanan dan kasi nasihat @ menyumbangkan tenaga dan kepakaran menjalankan aktiviti sukan di masjid (idakla ceramah jer) @ mengenalpasti suami atau bakal suami yang bermasalah dan kasi tarbiah sikit. macammana nak OK kalau kaptenKO?

Sementara kita tunggu kerajaan buat sesuatu (silakan berharap...), mari kita mantapkan iman kita dan orang2 yang terdekat dengan kita... semoga anak-anak, keluarga dan jiran-jiran, kawan seopis, geng jjcm, geng blog, chatterz dan sesiapa saja yang kita kenali hidupnya dalam islam dan matinya sebagai muslim serta dihidupkan kembali sebagai orang yang beriman. InsyaAllah.

8 comments:

zino said...

pakngah setuju dengan andak.. dalam email pun berlambak benda2 ni.. banyak lagi benda2 yg lebih perlu di utamakan terbiar.. atau terlepas pandang..

agaknya ini lah kelebihan org malaysia.. terutamaa melayu..

Kengkawan said...

pakngah,
great mind think alike.. heheh

Anonymous said...

Hi people!
free sex tease clips free sex clips interactive sex simulator free sexy babes clips
free sex clips 4 tube
free sex veideo clips
free sex clips and video
free sex clear clips
free sex sample clip
free sex clips latina
free sexy downloadable clips
free sex movie clips gallery
free sexy clip dump
free sex arab clips

free nuke teen clips free sex clips video free sex video clips no bullshit free sex clips and video free sexy celebrity sex clips

Anonymous said...

http://www.lisanovalive.com/profiles/blogs/free-old-porn-clips free old porn clips jeomispipse
http://www.lisanovalive.com/profiles/blogs/free-old-pussy-clips free old pussy clips jeomispipse
http://www.lisanovalive.com/profiles/blogs/free-old-woman-sex-clips free old woman sex clips jeomispipse
http://www.lisanovalive.com/profiles/blogs/free-old-xxx-clips free old xxx clips jeomispipse
http://www.lisanovalive.com/profiles/blogs/free-old-young-lesbian-movies free old young lesbian movies clips jeomispipse
http://www.lisanovalive.com/profiles/blogs/free-oldfashioned-spanking free old-fashioned spanking clips jeomispipse
http://www.lisanovalive.com/profiles/blogs/free-older-babe-clips free older babe clips jeomispipse
http://www.lisanovalive.com/profiles/blogs/free-older-blow-job-clip free older blow job clip jeomispipse
http://www.lisanovalive.com/profiles/blogs/free-older-fuck-porn-clips free older fuck porn clips jeomispipse
http://www.lisanovalive.com/profiles/blogs/free-older-women-video-clips free older women video clips jeomispipse

ninest123 said...

links of london, marc jacobs, toms shoes, thomas sabo, doudoune canada goose, canada goose uk, moncler, louis vuitton, hollister, montre pas cher, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, wedding dresses, juicy couture outlet, canada goose outlet, louis vuitton, replica watches, juicy couture outlet, moncler, swarovski crystal, bottes ugg, ugg pas cher, louis vuitton, pandora jewelry, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, ugg boots uk, louis vuitton, moncler, moncler, moncler, canada goose, canada goose outlet, karen millen, moncler, moncler outlet, canada goose, swarovski, coach outlet, supra shoes

ninest123 said...

oakley, valentino shoes, ray ban, insanity workout, instyler, hollister, soccer shoes, nike air max, bottega veneta, converse, nike roshe, beats by dre, ralph lauren, nike trainers, louboutin, new balance, converse outlet, hollister, longchamp, north face outlet, soccer jerseys, birkin bag, nike air max, lululemon, asics running shoes, lancel, ghd, mcm handbags, chi flat iron, abercrombie and fitch, hollister, mont blanc, herve leger, nfl jerseys, iphone cases, reebok shoes, vans, nike huarache, baseball bats, mac cosmetics, wedding dresses, gucci, ferragamo shoes, p90x workout, vans shoes, north face outlet, timberland boots, celine handbags, babyliss, jimmy choo shoes

ninest123 said...

ugg boots, converse pas cher, nike air max, michael kors outlet, coach purses, north face, hogan, replica handbags, coach outlet, michael kors, oakley pas cher, nike blazer, true religion jeans, true religion outlet, michael kors outlet, timberland, nike roshe, true religion jeans, nike air max, sac guess, new balance pas cher, michael kors, mulberry, north face, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, abercrombie and fitch, michael kors, true religion jeans, hermes, burberry outlet online, michael kors outlet, nike air max, kate spade handbags, burberry, ugg boots, coach outlet, hollister pas cher, hollister, air force, michael kors outlet, lacoste pas cher, ray ban pas cher, ray ban uk, lululemon, vans pas cher, tn pas cher, michael kors outlet, ralph lauren uk

ninest123 said...

replica watches, jordan shoes, longchamp outlet, air jordan pas cher, cheap oakley sunglasses, christian louboutin outlet, longchamp pas cher, longchamp outlet, sac longchamp, tiffany and co, ray ban sunglasses, louis vuitton, nike free, tiffany jewelry, nike air max, polo ralph lauren outlet, ray ban sunglasses, ugg boots, ray ban sunglasses, chanel handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, louboutin outlet, louboutin, louboutin pas cher, prada handbags, prada outlet, kate spade outlet, longchamp, louis vuitton, uggs on sale, michael kors, nike outlet, louboutin shoes, nike air max, gucci outlet, nike roshe run, air max, nike free, oakley sunglasses, ugg boots, ralph lauren pas cher, replica watches, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, burberry, tory burch outlet