Wednesday, September 06, 2006

Lawak confusing

This is something i get from the forwading e-mail today.
A man sees another leaning against the wall of a large building.
The Secondman is puffing away, one cigarette after another.
The nonsmoker says, "Sir,I couldn't help noticing how you chain-smoke.How many packs do you smoke a day?"
"Four."
"How long have you been smoking?"
"Thirty years."
"That's over forty thousand packs. Why, if you didn't smoke, you could have saved enough money to buy this building."
The smoker takes a deep puff and says, "Do you smoke?"
"Never.""Do you own this building?"
"No."
"Well, I do."

This is something I experienced with someone who earned RM20k permonth(elehhh sebenarnya rm19 800 je..)
Me : You should've not work too hard.
20k : I have to. Ingat senang ke org nk kasi 20 sebulan kalau u x puaskan hati diorang.
Me : Ok then, but do not going home at ungodly hour.
20k : Have to. It's ok just balik, mandi, and stret to bed.
Me : What?? I read x baik mandi malam2.
20k : Lerrr.. ada air panas ler..
Opps camna leh lupa? agaknya dlm hati dia nk ckp...ujan air panas pon aku leh buat tau..

This is something happened 2day in our staff meeting.
Ms X : Boleh sy respons pasal semlm tu
Lady Boss: Silakan..
Ms X : saya bukan x masuk kelas. tp sy diberitahu oleh Ustz K, jadual saya dah betukar ke 1st period
sampai bila-bila.
Lady Boss: Betul ke K?
Ustz K : Errr... ( he didnt say anything, from his expression we knew Ms X is telling the truth, nothing but
the truth.
Lady Boss: Jadi did u masuk in the first period?
Ms X : Saya masuk kelas.
Lady Boss: Jadi siapa yang x masuk kelas sebenarnya nih? Sepatutnya masa pertama tu dulu masa sapa?
Ms Y : Masa saya. Tapi akak pun tau saya masuk kelas kan masa pertama tu.
Lady Boss: Kalau Ms Y masuk kelas, Ms X pun masuk kelas jadi Ms X masuk kelas mana sebenarnya?
Ms X ; Saya masuk kelas tapi saya tunggu pelajar sampai kol 2 xder.
Lady Boss: dah almost 1 hour pelajar xder, x tanya ke? x cuba cari ker?
Ms X : Tak. Saya ingat diorang lambat, tolong cikgu ke apa ke..
Lady Boss: lepas tu xder langsung inisiatif nak tanya sesiapa?
Ms X : tak.. saya ingat...
Lady Boss: Ok la.. lainkali kalau x mo cakap ngan sesiapa, tanya terus pada akak. kalau x nak jumpa akak,
telefon. kalau xder no telefon, boleh mintak selepas ini. Perkara mcm ni x sepatutnya berlaku..

Apa la punya bengap (sorry i use this word- tp terpaksa...) Sbnarnya time our lady boss marah2 tu we do not know pun siapa yg dimaksudkan coz she just mentioned science lesson. we have 3 science tcr in the afternoon session. Can be anyone maa... Afterall this particular tcr ada 3 period science yesterday, tapi she had 2 period jer? tuuuu sapa nk jwb tu..

Yg super bengapnyer... actually Ms Y had told her yesterday abt the new timetable. She had asked Ms X to take over last period, back to the previous timetable. But Ms X persist , Saya x nak masuk kelas..

Then, tetiba nk salahkan org plak.. Dia ingat dia bijak ... wuhuuuu...

I hope she'll read this, because honestly after 5 yrs, I m fed up of her calculative attitude. Pas tu nangis... Cess nak beli simpati la tu... Peningla buat perangai budak x cerdik nih..Harap maklum.

No comments: