Tuesday, September 12, 2006

Monday Madness (exaggrated edition)

Waaa... dah puas cuba tutup mulut tapi ternganga gak bila bc prime news kat NST. Teachers earned 10k tru tuition fee. Huyoooo... hebat gila tu... No commentla coz fokus hidup bukannya sama. (cess!! mcm skima jer jwpann ni)...

Dahlia's had Cooking Class today. We were invited to taste their end product. Some were excellent, but the best goes to Moi (betul ke spelling ni). I m not really into Moi actually, but this one is superlicious. So I ended up took 2 spoonfuls- banyakla tu coz I m on diet now( tapi x jugak kurus)...

A temperamental teacher naik hangin coz a girl bohong kata dia dah sembahyang when in fact ada yang report dia x. This particular teacher suh dia cari saksi, and kantoi coz the saksi (one of her bestfrens) ckp.. belum la. Maka dapatla dia penampar laju. Dia kena perform sembahyang and after that she got an apple wic the teacher brought for her lunch tp kasi kat that girl coz she was really late for canteen after pray. Guess the apple does wonder coz during Asar prayer the same girl cepat2 sembahyang and still talked sweetly to the temperamental teacher as nothing happened.

Alamak... ada org menangis lagi.... konpius..konpius... tapi menurut org yg memulakan pilem mari menangis nih, dia sangat puas hati sebab mmg dia berniat nak menyuarakan apa yang terlintas dipikiran sejak hari Sabtu lepas lagi... Seperti yg diconfided kp kawan baiknya later that day. " Now i can rest my mind, knowing now she knows my piece of mind. Not that I mind doing extra work, But I can't just minding my own business when...you know... sampai bila she wanted to be like that?"...Oppss... dont put 2 n 2 2gether... Ni bukan org yg sy tinggalkan mlm sabtu tu sbb dia lambat. yg sy tulis dlm en3 sblm nih... hhehehehhe Apparaaa kan org itu... very teacher-like-la..

Buat pertama kalinya saya menang adiah bertuah. Wuhuuuu x pernah2... Tapi yg x bestnyer Ayeen yg baru datang ke tapak assembly hv to yell.. weehhh ur name arr.. amik adiah..Cess rupa-rupanya MC hv been calling my name for quite a while.. Sorry.... Adusss malunya ngan the children... pot calling kettle black!!!.. tp menang adiah tu suka sangat2... tq!!

Ni citer kwn baik saya. Namanya Siti. Dia keje bank. Td customer kuar duit tp tersangkut. Dia mintak Siti bukak machine ATM. Siti x nk. Custmer tu g report kat Customer Affair Dept (CAD). Then org CAD tipon Siti suh bukak machine. Siti x nak ngan reasons la kan.. Org CAD marah Siti, Siti marah dia balik(Siti kata dia ckp lagi kasar-- hehhehe sy percaya sbb Siti x penah tipu sy lg).. Then org CAD tu tipon Big Boss Siti dia kata ada hal nak ckp. Big Boss Siti kata ok. Org CAD tu kata sblm tu dia nak tau Siti ni siapa sebenarnya.. So Big Boss Siti ckp Siti ni Head of........(nama dept dia) and dia tanya apa tadi nak ckp.. Org CAD tu kata xder apa2 la dan terus letak talipon... Iskkk!!!! Amikk kauuu!!! apa ingat dgr suara pompuan jer boleh buli ker? Ko ingat ko besar sgt? (errr siapa sebenarnya yg keje bank ni)

Akhir kata...
Hari ini saya discover 2 org kwn yg sangat baik.. namanya Zana n Kamal Hadi. Sebenarnya mmg dah 5 thn satu tpt keje ... tp 2day felt like.... x perla kalau saya x kaya pun ngan buat tuition. The fact that knowing u r with me tru thick n thin, makes me appreciate the value of our frienships more. Could never thank u nuff guys... I love u ....

6 comments:

zino said...

kalau nak dapat 10k tu bukan setakat bagi tution.. tapi kena kendalikan pusat tution..
ada beberapa kelas
ada beberapa cikgu
dan sebagainya..

business pendidikan ni dah semakin lumayan..cuba lah..

Kengkawan said...

InsyaAllah, selagi kat sini mmg x la kot..

ninest123 said...

links of london, marc jacobs, toms shoes, thomas sabo, doudoune canada goose, canada goose uk, moncler, louis vuitton, hollister, montre pas cher, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, wedding dresses, juicy couture outlet, canada goose outlet, louis vuitton, replica watches, juicy couture outlet, moncler, swarovski crystal, bottes ugg, ugg pas cher, louis vuitton, pandora jewelry, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, ugg boots uk, louis vuitton, moncler, moncler, moncler, canada goose, canada goose outlet, karen millen, moncler, moncler outlet, canada goose, swarovski, coach outlet, supra shoes

ninest123 said...

oakley, valentino shoes, ray ban, insanity workout, instyler, hollister, soccer shoes, nike air max, bottega veneta, converse, nike roshe, beats by dre, ralph lauren, nike trainers, louboutin, new balance, converse outlet, hollister, longchamp, north face outlet, soccer jerseys, birkin bag, nike air max, lululemon, asics running shoes, lancel, ghd, mcm handbags, chi flat iron, abercrombie and fitch, hollister, mont blanc, herve leger, nfl jerseys, iphone cases, reebok shoes, vans, nike huarache, baseball bats, mac cosmetics, wedding dresses, gucci, ferragamo shoes, p90x workout, vans shoes, north face outlet, timberland boots, celine handbags, babyliss, jimmy choo shoes

ninest123 said...

ugg boots, converse pas cher, nike air max, michael kors outlet, coach purses, north face, hogan, replica handbags, coach outlet, michael kors, oakley pas cher, nike blazer, true religion jeans, true religion outlet, michael kors outlet, timberland, nike roshe, true religion jeans, nike air max, sac guess, new balance pas cher, michael kors, mulberry, north face, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, abercrombie and fitch, michael kors, true religion jeans, hermes, burberry outlet online, michael kors outlet, nike air max, kate spade handbags, burberry, ugg boots, coach outlet, hollister pas cher, hollister, air force, michael kors outlet, lacoste pas cher, ray ban pas cher, ray ban uk, lululemon, vans pas cher, tn pas cher, michael kors outlet, ralph lauren uk

ninest123 said...

replica watches, jordan shoes, longchamp outlet, air jordan pas cher, cheap oakley sunglasses, christian louboutin outlet, longchamp pas cher, longchamp outlet, sac longchamp, tiffany and co, ray ban sunglasses, louis vuitton, nike free, tiffany jewelry, nike air max, polo ralph lauren outlet, ray ban sunglasses, ugg boots, ray ban sunglasses, chanel handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, louboutin outlet, louboutin, louboutin pas cher, prada handbags, prada outlet, kate spade outlet, longchamp, louis vuitton, uggs on sale, michael kors, nike outlet, louboutin shoes, nike air max, gucci outlet, nike roshe run, air max, nike free, oakley sunglasses, ugg boots, ralph lauren pas cher, replica watches, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, burberry, tory burch outlet