Saturday, October 28, 2006

titbits of eid mubarak

1. G Sogo with Baby and twin 2 days before raya. Partly sebab nk shopping, mainly sbb risau coz a fren kasi sms, " ko rasa ok x kalau I racun dia?" dia tu was her hubby. I dunno wats going on between them but I m sure it was damn serious. Lawak racun meracun ni x penah keluar sebelum nih.

2. My sister Anjang belot!. Supposed its her MIL house turns. suddenly on Saturday nite they turned up. When we asked her, dia asyik cakap, "korang ni x suka ker anjang balik?".. Of course la suka tp curiousla jugakkan hehhehe.... As a result, she was subject to our constant teased. Honestly since my sisters kahwin ni la first time smer adik beradik balik srentak beraya. Tapi on 2nd raya Abg Mukhlis cepat2 pack barang dan balik la mereka smer ke Pahang.

3. When all my 14 anak2 sedara bertemu rasa mcm pening betul. Umur pun rapat2 (8 months - 10 years old) jadi perangai pun sepesen. Yang besar2 puasa yang kecik duk menunjuk2 makan.. uishh!!! mencabar iman betul tu.. Tapi yg paling x tahan bila boys start main mercun. Ni smer sponsored by my bros la pun. Nak kena depa nih.

4. Jawa came. She was my junior in school. I do not know why but somehow I felt sad seeing her raising 3 kids on her own. How she managed juggling times for 2 jobs and her Business Admin part time class. I saluted u Jawa.

5. Jie celebrated his birthday in Lanjut Golf Resort, Rompin with his loved ones. Congrats, many happy returns...

6. Mr Hamidi walnut cake was yummylicious. Fuh!

7. Err.. Since bila tah, I stopped beraya with N. On my part, rasa x aci coz every year after that `incident' rasanya I was the one yang terhegeh2 when we had nothing to talk pun when we met except makan, minum air and tgk tv sama2 and kasi a few comments during commercial break. Bagi pihak dia x tau plak apa alasannya. Watever it is, dia tetap a good friend, teman tp x mesra sangat.

8. Geram betul ngan Yus sbb beli carbonated drinks banyak2. Masalahnya bila ada air tu abis anak2 sedara ngan mak sedara dia ni x nak minum plain water dah..iskkk

9. This year I did not bake biscuits. Mommy was worried sampai dia nak g beli jam2 tu jugak once she knew AJK biskut raya nih mmg gantung oven thn nih sbb I foresee a week before raya mmg bengkok punya. Tapi sebenarnya mommy bukan suka mkn biskut pun.. Gitula kasih seorang ibu.. Cewahhh.. tapi kasih seorang Mak Andak plak, awal2 dia dah tempah kuih raya. huuhuhuu..

10. Beraya kat umah baru et yang memang baru siap. Even dapur pun xder. Luckily Baby and I brought some Kuih raya and a tumbler of plain water. Et had a bottle of mineral water. Tapi best .... kat tepi umah dia ada pokok limau purut yang lebat giler buahnya, besar2 lak tu..

11. Zana took her mom and younger sibling to Hot Springs on 3rd raya and the next day they went to Cameron Highlands. Waaa mcm kaya jer Zana nih, maklumla allowance dia pun dah 10k. hebat!!
(dat was an error made by AG coz they accidentally add in extra 000 in her paydlil­čść)

12. Guess Nora is gitu2 now coz on raya day she texted me tanya meaning of English words. Sesuatu yang hanya berlaku jika dia in relationships. wuhuuu

13. two persons who are dear and near to me kurus kering sebab tgh sedeyy.. seorang baru putus tunang and the other wish to walk away from her marriage.Me? I gained 4 kilos in four days.

14. I tot I had accept the fact that yg itu was a past tense. But then.... the mere mention of Dungun makes me feels terribly sad and empty.

15. Kunfit and Azhan (Et's anak2 buah in EON Bank) mengutuk our (et and i) habit yg suka g mana2 mcm la tu sebelah umah jer. Yesterday I drove to Ipoh semata2 nak g kedai buku. Tapinya tu la satu2nya kedai buku terpakai yg terdekat pun. Buat apa membazir beli buku2 baru yg mahal kalau baca sekali dah x best pun. Lagipun, ingat senang ke nak cari buku2 klasik? Kat kedai tu je akak jumpa buku2 Erich Segal - the class, the doctors, The act of faith dan smlm jumpa buku Man, Woman and child. Dah bertahun cr buku2 nih, baru jumpa.. Jangan arap korang nak pinjam buku akak!!!

16. Dunia ni x la besar sgt. Sebenarnya bila kita tipu sooner or later ppl will find out. Dulu Mr Razorblade nih selalu cakap ngan tunang dia, dia g offshore for few days so handphone dia off. Rupanya2 dia g holiday ngan pompuan lain. We found out tru blog pompuan tu. Sah-sah ada his pics sekali. Moral of the story, nak menipu pun kena ada skill dik!! Deep down in my heart I pitied him. A mirror would be a perfect present for him. Sila la cermin muka tu dulu.

17. raya tahun ni Anuar Zain xder plak kat tv eh? x aci betul

18. Sewaktu saya menulis entry ni, saya terkenangkan seseorang yang jauh di mata, dan kalau ikut teorinya x mungkin akan dapat berjumpa lagi... unless... ntah... kalau saya g Mekah lagi kot.

19. Citer pasal et, Sejak berzaman2 dulu I told her my ambition is to be Permaisuri Agung. I believe smer benda bermula ngan cita2. And she told me Pak mentua dia sangat rapat ngan Sultan kat satu negeri nih. Very close sampai function sepupu sepapat sultan tu pun Pak mentua dia dpt invitation. Sy dah suruh et kasi my resume siap ngan latest pix tp till now et x menjalankan tugas dia. Tak suka betul ngan et (errrr ada sesapa ada cermin ????).

7 comments:

zino said...

dua hari sebelum raya ada di SOGO ? pakngah pun ada kat sana hehe.. agak nya sakan soping selisih pun tak perasan

Kengkawan said...

ye ker...
aisey.. kot x ble berbuka sama2.. kitaorg mkn kat restoran thai tu jer... rugi x call pakngah masa tu..

zino said...

tu le..
bila datang KL sombong hehe

ninest123 said...

links of london, marc jacobs, toms shoes, thomas sabo, doudoune canada goose, canada goose uk, moncler, louis vuitton, hollister, montre pas cher, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, wedding dresses, juicy couture outlet, canada goose outlet, louis vuitton, replica watches, juicy couture outlet, moncler, swarovski crystal, bottes ugg, ugg pas cher, louis vuitton, pandora jewelry, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, ugg boots uk, louis vuitton, moncler, moncler, moncler, canada goose, canada goose outlet, karen millen, moncler, moncler outlet, canada goose, swarovski, coach outlet, supra shoes

ninest123 said...

oakley, valentino shoes, ray ban, insanity workout, instyler, hollister, soccer shoes, nike air max, bottega veneta, converse, nike roshe, beats by dre, ralph lauren, nike trainers, louboutin, new balance, converse outlet, hollister, longchamp, north face outlet, soccer jerseys, birkin bag, nike air max, lululemon, asics running shoes, lancel, ghd, mcm handbags, chi flat iron, abercrombie and fitch, hollister, mont blanc, herve leger, nfl jerseys, iphone cases, reebok shoes, vans, nike huarache, baseball bats, mac cosmetics, wedding dresses, gucci, ferragamo shoes, p90x workout, vans shoes, north face outlet, timberland boots, celine handbags, babyliss, jimmy choo shoes

ninest123 said...

ugg boots, converse pas cher, nike air max, michael kors outlet, coach purses, north face, hogan, replica handbags, coach outlet, michael kors, oakley pas cher, nike blazer, true religion jeans, true religion outlet, michael kors outlet, timberland, nike roshe, true religion jeans, nike air max, sac guess, new balance pas cher, michael kors, mulberry, north face, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, abercrombie and fitch, michael kors, true religion jeans, hermes, burberry outlet online, michael kors outlet, nike air max, kate spade handbags, burberry, ugg boots, coach outlet, hollister pas cher, hollister, air force, michael kors outlet, lacoste pas cher, ray ban pas cher, ray ban uk, lululemon, vans pas cher, tn pas cher, michael kors outlet, ralph lauren uk

ninest123 said...

replica watches, jordan shoes, longchamp outlet, air jordan pas cher, cheap oakley sunglasses, christian louboutin outlet, longchamp pas cher, longchamp outlet, sac longchamp, tiffany and co, ray ban sunglasses, louis vuitton, nike free, tiffany jewelry, nike air max, polo ralph lauren outlet, ray ban sunglasses, ugg boots, ray ban sunglasses, chanel handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, louboutin outlet, louboutin, louboutin pas cher, prada handbags, prada outlet, kate spade outlet, longchamp, louis vuitton, uggs on sale, michael kors, nike outlet, louboutin shoes, nike air max, gucci outlet, nike roshe run, air max, nike free, oakley sunglasses, ugg boots, ralph lauren pas cher, replica watches, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, burberry, tory burch outlet