Sunday, November 05, 2006

ET accident (again ?)

Sangat terkejut.

Happened yesterday on her way to my house. She drove alone to fetch her niece kat quarters hospital. ET ok, tapi keta masuk workshop.

Thanx god polis2 kat Slim River sangat2 baik hati. Perkara yang rumit pun depa tenangkan. One of them siap cakap, "Ye lah siapa yang nak eksiden kan... tapi g report kat balai".

When later I broke the news to Zana, Kak Ma and Nora they agreed on one thing. Polis2 di Slim River sangat berbudi bahasa. Zana cakap memangla diorang tak kasi kurangkan saman tapi at least dia layan kita ngan baik dan jwb soklan kita hingga kita puasshati (believe me, if zana puashati of something tu misti mmg sgt2 bagus sbb zana kan sgt2 particular n suka bertanya sampaila dia rasa puashati) tu pun dah cukup.

On our way to KL hantar ET today, ni la antara pesanan penaja yang paling penting,

"Lainkali kot nak eksiden, eksiden kat Slim River jer, polis dia ok".

Ke smer polis skang mmg dah sangat jujur x amik rasuah? (sapa nak jawab nih?)

_______________________________________________

Soklan lazim on accident.

1. Langgar apa?
Langgar motor.

2. Kat mana?
Depan masjid Slim River.

3. Mcm mana leh langgar?
Terlepas simpang nak buat U-turn, pas tu tetiba ada motor. Nak tekan break tertekan minyak.

4. Laa x kan x nampak?
Betul.. mmg tgk jln clear.

5. Org yg kena langgar tu ok x?
Cedera ringan jer.

6. Brp org?
Sy sorang, motor tu 2 org.

7. Keta ok x?
Teruk, masuk workshop. habisla NCB.

8. Motor?
lagi teruk. somehow dia terperosok masuk bwh keta..


Soklan yang luar biasa.

Kenapa rider ngan his pillion rider tu x mati?
Jgn marah ye tuan2. At least sy dgr 4 org tanya soklan ni. Later et told me ppl kat tempat kejadian tu jugak tanya soklan sama. Afterall motor masuk bwh keta tu..

Waaa... somehow kita lupa, ajal maut, jodoh pertemuan semuanya di tangan tuhan. Dan setiap musibah tu pasti ada hikmah yang tersembunyi dan tak terjangkau dek akal manusia.

Anyways, I thanked Him, my bestfriend has been spared. Aminnn..

6 comments:

zino said...

syukur alhamdullilah..nasib baik kereta je masuk woksop..exsiden nya dengan apa dengan sape?

tolong lah betul kan pesepsi anda terhadap polis.. sekarang ni polis pada keseluruhan nya memang baik baik.. bukan kat slim river je.. hehe yg tak baik tu ada le sekor dua.. mana mana pun ada..

pakngah sendiri pernah terlibat dengan exsiden tiga tahun lalu.. bukan kat slim river tapi jln sg besi sana tu..

pengalaman pertama berurusan dengan polis jalan bandar.. walaupun ada mamat datang menghulur bantuan.. (memang dia berumah tangga kat balai tu cari mangsa!!) segala nya pakngah uruskan sendiri sehingga selesai..

dua tiga kali datang ke balai.. alhamdullilah tak ada masaalah semua membantu dengan sopan..

Kengkawan said...

soklan pertama tu d jwb dlm blog.. bgan indian 2 org naik motor.

betul eh Pakngah.. dulu2 kot sebut polis jer misti keje nyer mkn rasuah. huhuhuhu... skang... udahla berbudi bahasa, hensem plak tu... hahahha

ninest123 said...

links of london, marc jacobs, toms shoes, thomas sabo, doudoune canada goose, canada goose uk, moncler, louis vuitton, hollister, montre pas cher, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, wedding dresses, juicy couture outlet, canada goose outlet, louis vuitton, replica watches, juicy couture outlet, moncler, swarovski crystal, bottes ugg, ugg pas cher, louis vuitton, pandora jewelry, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, ugg boots uk, louis vuitton, moncler, moncler, moncler, canada goose, canada goose outlet, karen millen, moncler, moncler outlet, canada goose, swarovski, coach outlet, supra shoes

ninest123 said...

oakley, valentino shoes, ray ban, insanity workout, instyler, hollister, soccer shoes, nike air max, bottega veneta, converse, nike roshe, beats by dre, ralph lauren, nike trainers, louboutin, new balance, converse outlet, hollister, longchamp, north face outlet, soccer jerseys, birkin bag, nike air max, lululemon, asics running shoes, lancel, ghd, mcm handbags, chi flat iron, abercrombie and fitch, hollister, mont blanc, herve leger, nfl jerseys, iphone cases, reebok shoes, vans, nike huarache, baseball bats, mac cosmetics, wedding dresses, gucci, ferragamo shoes, p90x workout, vans shoes, north face outlet, timberland boots, celine handbags, babyliss, jimmy choo shoes

ninest123 said...

ugg boots, converse pas cher, nike air max, michael kors outlet, coach purses, north face, hogan, replica handbags, coach outlet, michael kors, oakley pas cher, nike blazer, true religion jeans, true religion outlet, michael kors outlet, timberland, nike roshe, true religion jeans, nike air max, sac guess, new balance pas cher, michael kors, mulberry, north face, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, abercrombie and fitch, michael kors, true religion jeans, hermes, burberry outlet online, michael kors outlet, nike air max, kate spade handbags, burberry, ugg boots, coach outlet, hollister pas cher, hollister, air force, michael kors outlet, lacoste pas cher, ray ban pas cher, ray ban uk, lululemon, vans pas cher, tn pas cher, michael kors outlet, ralph lauren uk

ninest123 said...

replica watches, jordan shoes, longchamp outlet, air jordan pas cher, cheap oakley sunglasses, christian louboutin outlet, longchamp pas cher, longchamp outlet, sac longchamp, tiffany and co, ray ban sunglasses, louis vuitton, nike free, tiffany jewelry, nike air max, polo ralph lauren outlet, ray ban sunglasses, ugg boots, ray ban sunglasses, chanel handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, louboutin outlet, louboutin, louboutin pas cher, prada handbags, prada outlet, kate spade outlet, longchamp, louis vuitton, uggs on sale, michael kors, nike outlet, louboutin shoes, nike air max, gucci outlet, nike roshe run, air max, nike free, oakley sunglasses, ugg boots, ralph lauren pas cher, replica watches, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, burberry, tory burch outlet