Thursday, February 15, 2007

Bercuti ke singapore? Boleh?

This week is tight. Dahla duty, time ni la plak benda pelik2 berlaku...

Sangat pelik sampai nak pick up phone pun x sempat.... nak g bersosial pun x der masa.. (bersosial tu maksudnya g kantin, makan ramai2 sambil sembang2) Ermm... rasa macam nik zainal plak...

Tapi dia dpt RM20k sebulan (well sebenarnya RM19800 je)... norizan keje separuh mati dapat gaji gitu gak..sungguh x adil.

Last nite when et called ajak g jalan2 weekend nih.. i was like..

izan : G singapore lah.. kita nak pegi jauh2 sebab dah penat sgt keje minggu nih..
et : x kisah.. kalau betul boleh keluarkan passport et dari safe deposit box (SDB)
izan : I tot u'll say apa ke jauh beno..
et : cakapjer la nak g mana et x kisah, et sponsor
izan : passport eh? iskkk


well the truth is.. i dunno where my passport is.

normally smer barang-barang berharga sy taruk dalam satu clear box. masalahnya dengan box tu pun dh "clear".. mana eh? sangat penatla nak selongkar bilik cari passport. tu kurang2 mau separuh hari punya kerja...

moralnyer... kena selalu g obersea la baru passport x misplaced..

soklannya... ada sapa2 nk sponsor? hehehe

2 comments:

zino said...

ok gak tu bercuti jauh sikit.. cuma kena sediakan RM je.. dua tahun lepas pakngah ke singapura.. gomen yg sponser..

cari mana mana seminar yg ada kaitan tu.. apply dapat dan pergi lah.. pakat le dua tiga orang..

ok tak cara tu? hehe

Kengkawan said...

hehehehhe...