Saturday, March 10, 2007

Kerana sport rim dan siaran ulangan

Uda: .....sta... td
Me: Star apa?
Uda:Nak kapak la ko ni (euphemism for pekak-badak hehe)

The truth is, Uda ckp pun bisik2 mana nak dengar sgt. Then when Acho gone (attended pre-wedding feast gotongroyong) she confided to me the morning drama.

She was in the kitchen preparing breakfast when she heard the racketing noise. Sounds like accident wic makes mom and her rushed out to investigate.

Acho was hangin-tahap-gaban to Joe who listened to his ranting silently. "Pergi tukar sport rim ni sekarang jugak".. maka Joe start kereta n terus g kedai.

Mom cried, she tried to console her eldest son but Acho snapped to her too. "kan orang dah ckp jgn hidupkan road-tax kereta dah. Biar dia, nak beli minyak ke nak apa, pandai2la dia sendiri".

It was me who renewed his car road tax partly coz takut nanti lebih tarikh kena g puspakom lak.Mainly coz mommy byk kali ckp dia malu coz Joe tumpang kereta orang, when we have 2 cars at home, and 2 lorries and 5 motorbikes (sia2 jer ada byk transport nak tumpang kereta org jugak)

I've told him its really up 2 him to stick the road tax r not as long as that car ada road tax. Masa tu dia x mrh pun...jam2 tu gak dia tampal.

Even Acho is our adik but he kind of the man of the house. Dia ckp apapun kitaorg dgr coz we know he always had our best interest at heart. Normally jarang jer dia tinggi suara unless benda tu betul2 serius.

Tapi apa salahnya tukar sport rim?

Rupa2nya (bila tgh marah barula dia ckp mcm2) ari tu Joe n d gang belasah orang sbb apa ntah.. sort of org tu potong kereta dia ke gitu la (kengkonon habis taiko la tu). Mamat tu g buat police report, fortunately the father knows Acho and depa tarik balik report tu.

"Kot x dua-dua masuk dalam tau (sapa lagi sorang x tau la). Ni dah taruk sport rim ni nak belagakla, nak jalan sana sini la.. pas tu buat perangai. Orang dah lama duk kat kampung x pernah bergaduh, dia baru balik kampung dah cari pasal. Baru ada duit sikit dah x ingat la tu (actually Acho Acho spend byk kat his business jugak dulu)".

OOO gitu rupanya... pas tu Uda and I gelak berguling2...

Nop, kitaorg gelak bkn sbb kitaorg suka sgt ada adik kaki belasah. But then, Kot x kerana sport rim x tau lak Joe penah belasah orang and the main reason Acho x nk renew his road tax... becoz the boys suka sangat simpan rahsia. Unlike we girls kot boleh smer benda nak citer...

Like jigsaw puzzles now evrything comes into places. Afterall now we know why kids yg paling taiko kat pun xder pun dia nk buat pasal ngan kitaorang (both of us in d same field)

Afterall we r glad Acho had knocked a little sense to our lil bro. Hopefully pas ni dia x buat dah. Amin..

*************************************************

Few years ago, either diorang ni rabun beramai2 atau hilang akal secara berjemaah tapi mmg i had lots of "yang itu" proposals.

Mula2 x peduli sgt, turned down and buat2 bodo je tp when my uncle asked me to validate the news... fuhhh konpius tahap tenuk tu.

Then I bought a ring (i dont like ring tp rasa mcm terpaksa n thats the first jewellery i bought), put it on my sweet finger(hehhe) and every time kids curiously asked, "cincin yg tu ke ?".. I put my you-know smile. Tu bukan tipu sgt namanya kan... sbb I didnt say anything.

Tapi masalahnya cincin tu hilang when d first time i met nik zainal, an old fren. Then I bought another one, pas tu hilang jugak... then i dont bother...

Then 3 days ago a colleague asked me, "pakwe akak doktor yer?"

Then 2 days ago a kid asked, "cikgu dah kahwin ke belum?" . to wic i replied, "dont u like me if im single?".. "tak.. tp saya ada abang" katanya la kan...

Then this morning, after tuition, Nana a year 6 kid, asked the same question. and I gave her the same hah-amikk-kau-answer. But her replied makes me... ermmm "saya suka cikgu, cikgu cantik kenapa cikgu x kahwin lagi?"

Did I hear she said cantik? Mulia betul hati budak2 ni *grin ear2ear*... but no i m not cantik at all. Yg tu mmg konpem.

Then when later, a girl from my other tuition class wanted to kenen me with her Pak Su, and the other pun nak kenalkan ngan sapa-ntah.. I was konpius. rasanya sy x pernah lak ckp i hv problems being single, in fact i love it to bits.

Hmm ni sgt luarbiasa nih... i dont believe in coincident. When 3 days in a row diajukan ngan soklan yg hampir sama... Makes me wonder.. apsal last yr xder sapa pun tanya cenggini. Ke ada citer2 yg orang lain tau tp sy x tau?

Doktor? doktor mana?

The only doctor yang sy kenal betul (as in tau tarikh lahir, hobi, education, bla bla bla) is Dr Mahathir. Tu pun sbb I borrowed a book on him fr the library.

Doktor lain x kenal.

1 comment:

zino said...

mungkin dah dekat nak sampai masa dia lah tu..