Monday, March 12, 2007

Projek baguss punya

Yesterday was funn!!!

punyala nk kuar ngan et sampaikann i dismissed kids an hour earlier. then br realised.. chesss .. patut ah depa sesengih je angkat beg.. xder sorang pun nk kasi tau sy dah silap tgk jam.. bertuah betull..

ok.. et n i can biasala.. very spontaneous ppl. we went to golf club semata2 nk jumpa pakcik yg ada jaguar n jd guest of honor tournament tu. we were excited sgt dpt tgk jag dia tp smpai sudah cuma nmpak polis2 yg escort dia jer... byg dia lgsung x nmpak ..x kisahla..

Jie ngan suka ati entertained segala mak datuk questions fr us. He promised to tke us to green bila x bz sgt (tgh ada tournament tu wat d u expect).

Then masa nk balik Jie bekalkan kitaorg ngan suratkabo.. tot to answer all our questions tp sbnarnya kat situ ada gambo dia.. 2 keping lagi dahla kaler.. and we were like..."elehhhh!" dlm hati abis dengkila... mcm biasa..

On our way to Slim River (sbb keta et park kat situ) we stopped at Sg Buluh and eat. Its on et 2day. tapi selalunya pun mmg et yang belanja... dr sekolah smpai skrg sy asyik mkn free. sbb tu et makin kurus n sy lak.. makin... (fill in the blank)

Cam biasa bila kuar ngan et, mmg xder plan2 punyala.. Satu hari bila dh tua, rasanya sy xkan nyesal apa2 sbb sy dah pegi byk tmpat and ada kwn baik yg best mcm et. Kun Fit a.k.a Baby kata kitaorang gila sbb g mana2 mcmla tpt tu sblh umah. But heyyy!!!...

Kita ni idup sekali jer, kerja teruk2 ni la masa nak rewards diri sendiri. yg betulnya bkn smer org blessed with kwn baik yg sekepala. hehe.. Sebut pasal kwn baik...

Jie we looooove u so much.

Even tho br jer 4,5 thn kwn ngan jie tp rsnya mcm dah kenal lama sgt. Mmg bestla, i mean of course la Jie ni "gitu" sikit tp as long as we know the limit and respect each other.. no problemo. The things that we love most abt him. Dia jujur, funny, ikhlas and selalu ada masa utk kengkwan. Even tho dia bz but still he find time... opps silap.. mcm ni.. unlike others yg seploh kali mintak kita paham betapa bznya dia.. Jie always make us understand him. Mcm org katala.. dont ask me to understand ur predicament, make me understand.

And et is planning to take us to live band (sebenarnya et yg suka sgt nk tgk live band - jie konfem suka kalau dia tau).

I've never seen live band b4. Live band joget lambak tu adala.. tu pun sbb org kawin tu depan umah. Ari tu et ajak g karaoke..

Et ni pun biar betul.. dulu2 x nak ajak.. ni sejak sy jadi Hajjah ni.. iskkk... (No I m not Hajjah tu Sathiya punya lawak.. he asked should I call u Hajjah? uikss)

Sebenarnya kuar ngan et even just bergolek kat spa pun sonok jugak. Because its the talkandtalkandtalkandtalk thingy wic makes our outing giler best. We did once .. g spa tu la kan..


And today I woke up quite late. sgt letih and gabra. Nasib Uda tolong photostatkan the materials. It's my first projek amal for this year despite my plan nk buat at least 3.

I've been planning for this event since early this year, but could find time with my tight schedule (i worked 24/7 nowadays). Date ni pun finalised at the 11th hour.

I m glad when its over coz I'm damned tired. had a gud time with kids tho. Thanx to Ja, Mira and Mira 2 for their time.

And now I'm at home, packing things coz after Asar I'll be playing the supir role. Godwilling tomorrow I'll spend my holiday in a place where d food is bland. So Mak, despite dia byk kali ckp sy anak dia yang paling degil, dah sediakan jeruk cili coz dekat 18 kali I told her sy nk bwk cili sbb takut nnti x larat mkn kot x pedas.. sbb tu dia buat jugak kot.

Its time to take nap. Happy holiday to all.

3 comments:

Ruzaidah said...

Our outing sumer best blaka and the spontaneous make it more interesting and exciting. Thanx a lot kalu idak ada org yg dok terperap kat umah tak kuar satu ari.
bab blanja tuh tak ingat plak bab-bab sponsorship yg siti ruzaidah slalu terima. thanx again. kena repeat lagi nih!

Ruzaidah said...

lupa lak bilernyer nak gi tengok live band nih? and i totally agree with you, Jie memang superb tahap sifu. idup jie!!!

Kengkawan said...

wehhh br talked 2 jie.. dia 18 kali(hehehe) ckp mcm pelik pakai tudung g live band. ceramahnya pjg.. make short i asked him 2 call u.

apa2 hal.. kita nak jadi tetamu jer..

idup jieee...