Wednesday, March 28, 2007

Surat utk kawan baik saya.

Akum..
Ko ok eh? kita pun ok gak. Dah smpai umah lum nih? Ari ujan, make sure u park safely.

Weh... i dont understand apa salahnya jadi blue-eyed girl except istilah ni x wujud dlm collins cobuild dictionary. the true form is blue-eyed boy.. very gender biased kan.. olh krn ur colleague tlh mengender-neutralkan istilah ini.. so let us face the fact.. apa masalahnya?

ok hapa kalau jadi pet. the fact that the boss tu a chinese lady lg ok wat? lain ah kot ur boss tu malay (kak jie ke contohnya) tu baru la lain citernyer... masuk bab racist la tu... pls name brp org chinese yg ramai gak staff chinese tp pet dia malay? ko g wat survey sket...

u said u sgt sedeyy coz the way ppl sebut tu mcm la u x buat keje tp still promoted. arghh.. ni satu masalahnya... i dont think she's the one and only decision maker dlm bab2 promotion nih.. besides bila lak ko x wat keje? kot ko ni malas sgt dah lama kena terminate tau bkn dpt promotion.

I didnt say it becoz u r my bestfren tp u r very gud in anything ur doing. tapi heran gak... pet mender kalau ko kena marah kaw2? hehehe hilang akal ke diorang nih?

talking abt colleague nih.. well.. penah dgr x citer kaldai ngan tuan dia. x taula cekgu mana yg citer masa kita skolah dulu-dulu.. tp lbh kurang cenggini..

adala mamat tu jln ngan keldai dia. halfway ada org ckp.. apala bodohnya mamat tu, dah ada keldai dia jalan kaki lak patut dia naik ah kaldai tu. So dia pun naik ah keldai tu, then jumpa org lain n org komplen, apala kejamnyer mamat tu kesian kat kaldai tu dah la penat, patut dia dukung keldai tu.. The did exactly that and next, a few ppl saw him and gelakkan.. apala buduh mamat nih, ada ke dukung keldai tu... then he back 2 square one. Bodoh eh?

make short.. kot nk dgr sgt ckp smer org go on la..

weh.. i sound like a teacher eh? tp not really kan? kita pun ada nk pangkah orang gak.. orang yg selalu tu la.. td kak zah ckp dia x nk ckp ngan kak zah. kita dh 7 thn keje ni ah first time jumpa org cenggini... bangang ke x bangang?

masalahnya bila ckp pasal org tu kita emo lebih sket.. hehe..

ujan ah plak sini... and i still didnt visit the website u suggest td.. gtg eh.. dah jgn sedeyy... kalau asyik thinking negative jer... bapak ah bosan..

to be fair.. of course u hv ur shortcomings (who didnt?) but currying favour with boss is definitely not ur forte. if i myself, kaki pangkah nih can befriended with your for 21 years, dont u think it means something?

ok nite.. slamat bermuhasabah.. cewahhhh

c u nxt week in bkt beruntung kan?

urs,
kengkawan

p/s sogo sale x? mac pallet tu kuar bln april kan? jgn lupa g beli awal2..

No comments: