Friday, May 18, 2007

EKSiDen?

Sebenarnya tak.. tapi bila Man beria2 suruh buat doa selamat? konpius jugak nih....

Ceritanya cenggini....

On my way to school tadi... I saw on d left side a primary school boy bwk beskal carry kwn dia n mmg dah nak terjatuh.. he's in my tuition class. on d right side ada 2 men naik motorbike tgh usik budak2 tu.. "eeeeeehhhh nak jatuh..".. these men ni pun my ex-students jugak.. walaupun rambutnya dah perang skrg tp i still know his name..

nk jd cerita these boys jatuh betul2 time sy lalu kat tepi dia.. so i stopped abruptly (besides mmg dah kasi signal kiri sbb dah nak masuk gate, kat blkg pun xder orang).. those 2 men tadi terus dtg n tlg budak tu bangun sambil diorang gelakkan jugak..

pas tu ada sorang pakcik yg baru hantar antar dia approached us n tanya.. leh bangun ke x (kat boys tu la kan.."

these boys pun bangun sendiri ngan muka x bersalah n cakap ... "assalamualaikum.. happy teacher's day..."

eh kot ye pun nak wish.. x pyh la jatuh2 smer... risau tau x...

soklan wajib doktor-pencen ni was.. "ok x ni? nk sy antar g klinik x"..

dan these boys sekali lagi ngan senyuman maniss ckp "xderla.. xder apa2.. mmg dah jatuh bukan kena langgar pun.. jatuh sendiri"..

betul tau... sy x reka2 cerita.. tp maybe sbb man menyaksikan drama ni dlm jarak 5000m maka dia x dgr dialogue nye...

isk isk..

but then smpai mlm ni sy tersengih sorang2 ingatkan those boys..

2 comments:

zino said...

nampak sangat payah nya nak wish happy teacher's day.. sampai lakon jatuh2 lagi..

oops.. pakngah pun lupa..

selamat hari guru cikgu..!!

Kengkawan said...

hahahahha

tu la pasal.. tengkiuu