Monday, May 21, 2007

Things I hate at the moment

1. I hate it so much sbb terpaksa tdo on d sofa yg x berapa nak fit my loooooooooong legs.

2. I detested it when my beloved wkj terpaksa duk kat luar instead of his usual home coz tptnya dah diganti oleh sleek, black vios.. sedey..sedey..

3. i hate it so much when my mom's doesnt feeling well for the last 2 days.. sbb bila dia x sihat, saya kena masak... bila saya masak.. sy x larat nak makan, kalau saya x larat means orang lain pun bukan larat sangat nak makan jugak... gitula..

4. i hate it so much when it took 10 minute to find my clothes, another 5 minutes nak iron and 15 minutes nak mandi and change to fresh clothes.. sedangkan sblm ni i can prepared in less than 5 minutes.

5. since i've to cook this morning, i couldnt wash the laundry despite bangun kol 5.30 pagi... tension ke x tension?..

6. by the way.. i hate woke up at ungodly hours (my usual is 6.45a.m.)

7. for someone who used to tido and bangun and bc buku and tdo balik... i hate my routine now... tdo senyap2 and have to make sure x jatuh timpa my bro yg tdo kat tepi sofa.. gila betul..

8. i hate the dusty surrounding... sesak nafas wehh...

9. i hate it so much when Joe's blocked my baju kurung's rack with amende-ntah-dlm beg-tu tp bulky gila... ended up.. saya pakai balik baju last week sbb x kuasa nak meyelongkar dah..

10. when my mom bising-bising nak cari tudung-yang-senang-nak-pakai-ntah-mana-kome lejangkan really made me furious as well... ate mana nak mencarinya... so my mom pun pakai je la tudung mana yg dia jumpa..

11. so hangin (with myself) when i found out i have so many baju yg x pakai... sgt membazir ni.. luckily few of kids yg sesaiz agreed nak amik and sy paksa diorang pinjam buku2 saya sekali...

12. the fact that i still cant lift heavy things angered me.. msalahnya kalau sy x angkat nanti mak saya yg angkat... penat tau... so dgn rsa x bersalah i asked mommy.."mak apa kata kita bakar je lemari ni"... mula2 mommy diam jer... tp bila dia kena angkat malam tu... she was like... "udah rungkup la lemari ni.. lejangkan aje ler.. " *sukasukasuka*..

13. yg ni mmg tension.... i just hate to mark exam paper on tiny coffee table at the verandah. first its so small, 2nd kena pakai tudung la plak...

14. mcm x ble diterima akal jer when mesin jahit pun ada kat dapur..

15. on top of all, x suka betul rumah sempit2 ni....

No comments: