Wednesday, June 13, 2007

Budi yang baik dikenang juga

It was raining heavily..

Means xleh x la PJ... Do not know whether its a gud news r wat.. since yesterday few girls came to me( more to sessi-rayuanku-la)

girls: can we help u with the library..
me : when?
girls;tomorrow during PE
me :but... i have another plan
girls: library lagi penting ce..
me : yela.. tapi tu my job not urs..
girls: tapi kitaorang nak tolong...lagipun skrg musim ujan ce.. msti ujan punya esok..
me : how d u know? xder..PJ jugak..
girls:alaaa...

i should've listen to them... when i was asking them to proceed to the library.. what i didnt expect was "i told u so" look from em'.

saboje la...

the new library is really total mess.. previously it was our staffroom... besides cleaning the shelves(cenggini ke spellingnyer) and window panes we also throwing segala hartabenda yang x dituntut...

Then i found the late Zoolchaply Sahib's stuff.. It was nothing except heap of drawings yg x sempat dipulangkan pada students and a few notes wic neatly written.. sort of notes time miting la gitu...

was terkejut beruk when Intan beria sangat nak simpan notes tu and sampai berair2mata dia tgk his stuff..

"saya nak simpan sbb dia cikgu yg paliiing best..saya suka sangat dia.. ".

later when she found other benda2 yang xderler sangat tapi adahandwriting arwah.. tu pun dia nak simpan jugak... muka dia masa tu.... alahai.. kesian betul...

make short... seeing her.. saya pun sibuk2 rasa nak nangis sekali...


___________________________________________________________

Last Sunday Mommy and I went tu pasar Slim River..

I was armed with digicam.. kenkonon nak amik pics tapi banyak beno jumpa orang yg x disangka xder la amik gambo..

Totally forgot about pasar tu until today...when Uda citer pasal our PK yg kejenye asyik amik gambo new staffroom je..

me : jap.. sebut pasal kamera kan.. ko kenal x kwn org, hairani?
Uda: kenal.
me : eleh...cuba describe...
uda:ler.. org kenal la.. rambut panjang, kecik2.. suka menyanyi kan...
me :betul la tu... mak dia ko kenal dak?
Uda: eh ko ni... (volume tinggi sket). mana nak kenal..
me : xpernah jumpa mak dia?
uda: Rasanya x ada..
me : tu ah.. orang pun rasa xder... tp mak dia kenal ko siap suh kim salam lagi..
uda: ye ker? bila yer..
me : dia kata ko ah yang sambut dia masa dia hantar hairani kat hostel dulu..
uda: ooo... uda x ingat..best nya dia ingat uda yer...

wat i didnt tell uda was.. masa terjumpa ngan hairani's mother kat pasar slim river tu i was talking to Anum (hairani's sis) our junior, when her mother asked me abt Uda... Being the very stretforward person.. i simply asked her.. "mcmmana makcik tau saya ada kakak kat sekolah dulu?"

She replied.. " Masa makcik hantar hairani masuk Asrama Tingkatan satu dulu kakak awakla yang sambut.baik betul dia.. Dia kata nak tengok2kan hairani mcm adik dia sendiri.. makcik x kan lupa... dia Tingkatan enam kan masa tu.. Makcik ingat lagi.."

Hebat betul daya ingatan makcik ni... padahal dah 21tahun yang lalu tu...

Dont tell uda... kembangkempis idung saya yg semulajadi kembang ni masa dengar makcik tu cakap..

2 comments:

zino said...

pakngah baru balik dari perpustakaan negara.. si fizah tu cari info..

Kengkawan said...

info apa pakngah?