Wednesday, June 06, 2007

remarried?

i jump the bandwagon too..abis most ppl i know google on pak lah kawen lagi..

unfortunately i found satu blog...very abusive la.. gasak la pak lah nak kawen lagi.. umur tu kan numbers jer.. apala punya kurang bijak...

i remember an incident told by a close fren not so long ago...

sedara mara sebelah suami kakak dia kena posting ke obersea (mana ntah).. his wife baru je meninggal... mamat ni suh my friend's sis carikan..

he said dia x kisah janda pun x per...janji ble entertain guest,jadi host smer.. gamaknya he kind of desperate sbb dah nak kena g outstation kot (yg ni saya menambah je cerita)

maka kakak tu perkenalkan someone from her office.. (at that time i told my fren.. apsal xkenalkan ngan saya je, sbb sy mmg bercita2 nk dk obersea... tp my fren ckp sy x layak sebab..cuba jgn nyampuk dia cakapla....)

later mamat tu jumpa balik kakak tu n cakap "xder ker yang cerah sikit?"

"gelap sangat ke pompuan tu" soalan wajib saya la kan...

"my sis cakap, lebih kurang dia jer.."said her..

wic makes me scan my skin 10x... she's fairer than me. kalau cenggitu pun dia cakap gelap.. gamaknya saya ni kaler apa la kot..

"keje apa mamat tu?"now i really x puas ati ok..

"duta" replied her..

cenggitula ceritanya... x tau la apa kesudahan citer duta tu.. my point is certain post kena ada spouse la.. x kisahla umor dia 90 tahun pun..

just because ur pakcik kat kg umo 60 jadi divorcee and never re-married.. doesnt mean orang lain pun sama..

lagipun i m sure datin rosmah menanti2kan perkahwinan ini.. hehe

No comments: