Wednesday, July 25, 2007

Bual bicara hati ke hati (ok ke tajuk ni?)

zudin dan aishah yg takjub ngan pemimpin negara------->


Since i've new obsession hehe i rarely watch tv lately.. except for manjalara.. tu pun sbb dah teraddicted...

last nite was diff. the thick klate accent compere with a very very furious comments from the guest make me going out from my cozy bedroom, leaving behind the incomplete crosswords and joint aco tgk tv..

too bad... baru je duduk (aco pun baru je bukak tv lepas balik dari pasar malam).. aco pun kasi la recap sesikit but then while surfing for channels.. ooo rupanya ada Datuk Johan live in RTM..

the guests were Datuk Khir Toyo, En Salahudin from Pas and a chinese datuk from Dewan Perniagaan Cina Malaysia.. and the topic was something to do with DEB..

Ini pun dah nak abis jugak masa tu.. But then i m quite impressed with Mr Salahuddin presentation. Very interesting and the way he quote from reliable sources, ermm makes me wanna buy the books he used. One of them is a book on Tun Razak...

Very genius..

In my humble opinion the bualbicara lack its ooomph coz everyone was so calm and looked like staged to me.. I mean.. whats wrong with panellist asking one another questions?

because it live show, i guess..

these are the conclusion (from my point of view)

Dr Khir (BN): jgn asyik pandang negatif je, be positive..

En Salahuddin: Dah sah2 dalam kajian ilmiah (he brought the book) punca sebenarnya DEB gagal, maka kita kena buang dulu penjahanam ni baru DEB akan berjaya..

Chinese Datuk : gaduh la lagi (heheh dlm ati la agaknya)

Me: Errr cantik betul muka datuk Khir skang... apa rahsianya?hehehhe


gambar yg x kena mengena dgn ini cerita -------------------->



Today after sent Zaihan whom tetiba jer ngadu pening kepaladan x larat nak jwb exam pun home, I was stopped by Kamal..

"apa ceritanya kak? lan ckp kalau sy ada misti sy tumbuk dah org tu.."

goshh!!! i m glad he wasnt around... knowing kamal rasanya bukan susah sangat nak teka apa kesudahan cerita tu.. tp lepas kasi explanation the truth-nothing-but-the-truth kitaorang kind of gelak2 jer... tp when he said thats not the only class dia buat mcm tu...

seriously speaking... sy rasa sangat marah. hopefully the black monday incident will put a stop to all those irresponsible misconduct.

amin..

by the way, kamal is getting married this weekend.. yahooo!!!! dapat adik ipar...
______________________________________________


Dlm satu cerita yg langsung x berkaitan... am so busy handling Projek Lawatan Mesra ke Kantin Sekolah. Since 3 buah sekolah dah reject request dr budak2 ni... thanx god ada satu sekolah je yang sudi..

and its like 25km away, and we need transport. and we dont have money. and i lacked experience..

because selalunya yg organised benda2 cenggini are kamal, lan and raof...

raof is busy with his nasyid practice (state level)

lan is busy with athletic training (state level kot)

kamal is busy with wedding preparation (x tau la level apa)

The ladies... hehehe being one third of the population, normally kitaorg jd AJK makanan jer.... tu la pasal...

in time like this i wish my ex-boss were here... because she always know wat to do..

2 comments:

zino said...

apa kabar tuan rumah.. lama tak masuk sini.. itu je nak tulis utk hari ni hehe

Kengkawan said...

terima kasih hahahaha

bila kenduri.. andak ngan siti dah plan dah nak datang...

jemput x jemput lain cerita