Monday, July 23, 2007

Untuk kenangan bila dah tua

Saya kena marah by a colleague hari ni..

But I m glad he did wat he did.. The life of me I preferred people be straightforward than kan depan semua manis tapi kat belakang ckp macam-macam. Coz I wont learn anything.

After all the marah-marah, sessi marah balik and ungkit2.. haha.. I must said I really really glad with the outcome. As long as the kids benefited from my action, cukupla..

Because I don’t mind being unpopular, kena pangkah or watever as long as pada hari yang tiada naungan selain naungan-Nya, tidak ada yang tinggal kekal selain Zat-Nya, tiada penolong selain pertolongan-Nya, tiada belas ehsan selain rahmat-Nya saya tidak dihampakan dan dihinakan dengan seksaan dari-Nya.

Because, that’s all that matter, to me.

By the way, despite dari darjah satu ustaz dah ajar, tapi this incident taught me a valuable lesson, something I knew all along but never realized the significant of it.

Bila kita buat sesuatu kerana Allah, we can never go wrong.

Mother Theresa already knew that long time ago. Even she’s not a believer.

Hahahaha… rasa mcm tau nanti pakngah misti kata dia x paham.. ini catatan peribadi untuk diri sendiri supaya pada satu hari yang entah bila sy kenangkan semula what have I done, saya akan dapat menutup mata dengan rasa puas hati kerana (rasanya-rasanya) sy dah jalankan tanggungjawab sebagai muslim..

Bohonglah kalau xder rasa nak terajang orang tu.. It just that pada saat-saat itu, when Rizlan interfering… I remembered one thing…

HE is watching.

No comments: