Thursday, August 23, 2007

Cerita sedih

Rasanya biasa jer bila baca berita eksiden kat paper... tapi bila dapt panggilan talipon dari Yong, Makcik Limah's eldest daughter telling me her youngest sis, Ana still unconscious after hit-and-run accident yesterday... rasa lain macam sikit...

she called sbb makcik limah suh cakap ngan kawan2 yg diorang smer ada kat KL coz the day before they were such in hurry so x sempat nak kasi tau sapa2..

later in the afternoon Yong called again, this time Pakcik Jantan sought help to informed another pakcik to organise yassin recitation.

and norizan adnan memang x bolehla terkejut2...

bila balik dari umah pakcik tu (hv to see his wife because xder sapa pn kat umah nak disuruh pergi) my mom bising.. "ni apahal keluar rumah tv x tutup, lampu terpasang..."


when i told my mom... she dashed to the Pakcik's house.... bila saya jerit "mak pakaila payung.." it was raining ok tapi my mom menonong je pegi... (kemana lagi tumpahnya kuah kan...)


another makcik came to our house... she also didnt notice the rain.. and after maghrib adala dalam 12 orang datang ke rumah dan baca yassin ramai2 untuk Ana...

We didnt prepare anything coz x tau pulak we will host the baca yassin nih coz i tot pakcik tu mintak baca kat mesjid jer...

anyway... thats one thing i looove about the kampung folk... u can always count on them...

the way they took the news... one's might be wondering... "anak sapa sebenarnya yg eksiden nih?"...

as for Ana... get well soon...aminnn

2 comments:

zino said...

banyak nya cerita tertinggal.....

anyway..semuga ana cepat sembuh..

kalau di kamppong memang macam tu semangat kejiranan tu masih tebal..

Kengkawan said...

oooh... dia x sembuh...
thats another entry