Friday, August 10, 2007

cerita subuh

for the very first time in malaysia, i performed subuh prayer kat masjid. mak saya yang paksa sebenarnya.. tp bukan tu yg nak cerita...

on our way home, it was only 6.24a.m and we saw a boy cycled ahead of us clad in his school uniform.. misti dia ni x sabar2 nak pegi sekolah... tu la budak2 sekarang...

tapi bila lepas tu nampak lagi few kids, guess not more than 10-year-old crossed jalan nak pegi sekolah... ni memang pelik..

i dont mind kalau keluar rumah pukul 6.30 n sampai sekolah kol 7 pagi.. tapi ni kol 6.30 dah smpai sekolah... hebat betul sekolah sekarang... or might be they have solat subuh jemaah kat sekolah kot...

this sounds logic coz Pak Wan, the head master sangat2 rajin orangnya and very religious too... x la mengejutkan langsung kalau dia buat tazkirah subuh sepie tu..

"dia dah tukarla" snapped my mom..." sayang betul... cikgu besar yang rajin, sayangkan budak2 macam dia tu tukar pulak.. dia tu bagus. tengoklah sekolah ni masa dia ada dulu..." added her..

seriously, my youngest bro dah tinggalkan sekolah rendah tu sejak 11 thn dulu.. i wonder cam mana my mom tau pasal Pak Wan if not from words of mouth..

sebut pasal sekolah kan...

i really annoyed when a person, during meeting ingatkan guru2 FORM 2 cari buku rekod kesihatan pelajar dan jangan hilangkan.. uikkkk

i really want to voice my concerned over that matter, but then farhana dah kasi dia kaw-kaw pasal the way he conducted his duty over exam thingy..

as usual, these we his opening remarks "saya ni sebenarnya x ada kuasa... saya harap cikgu faham..."

kuasa apa? wizard? witch? or squib? we r talking about duty la sehh. if u do ur work and stop those crap u'll see that how irrelevent u r..

since i didnt have the opportunity to voice my questions yesterday, so here it is

1. end of year we have list of brg2 yang dihantar and verified by the person in-charge. therefore kalau barang tu hilang susah sangat ke nak teka kat siapa sepatutnya the investigation begins?

2. i've been heard abt "centralised" for almost 5 years now. what have you done to make it works? because basically it really dont work. gaji pun dah naik elokla tukar strategi baru.


Akhir kata.. ingin saya tujukan word of wisdom from the book, The Leader In You (Dale Carnegie, 1995)

Keep ur mind open to change all the time. Welcome it. Court it. It is only by examining and reexamining your opinions and ideas that you can progress

sekianlah kuliah subuh ari ni...

(ps nasihat untuk diri sendiri jugak tu...)

No comments: