Thursday, September 20, 2007

Amazing Kids

I put down the NST yesterday coz i cant bear seeing the horrible sight of the dead body. Walaupun orang suka kata cekgu ni garang, suka memerintah, nak kena ikut cakap dia je but i do have soft spot for kids. If anyone scolded them i'll definitely rasa tersungging sekali ini kan pula disiksa seazab itu.. sangat kejam...

may Allah blessed her soul.
may the culprit learnt his/her lesson... soon.

_________________________________________

dalam cerita yang tak berkaitan sama sekali.....

during the meeting a new broom is introduced to us. he's replacing someone who just moved recently..


Me : rajin ke dia nih?, never heard abt him b4
org sebelah :i know him. sangat sangat rajin.

since i know org sebelah tu very well jugak, jarang sekali dia guna sangat sangat tu...so balik umah i prepared several paperworks to put forward to him.

mcm biasa la x sah kalau x mnyusahkan kids.. saya bijak la rasanya sebab awal2 dulu saya dah pinjamkan buku "PERSATUAN UNTUK REMAJA SEKOLAH". Thrfore they cant complain much coz its part of their duty to do the presentation..

it turned out very well. the new broom was very impressed with the kids... ehem.. ehem.. so.. hopefully the orang sebelah didnt exaggerate..

the new broom and orang sebelah aside, i m really proud with the kids. despite masa mula2 masing bertolak2 kat depan pintu siapa yang kena masuk dulu... but the never fail to amaze me with their confidence, soft-skills and articulate.

Sometimes I wonder...

How could people have the heart to hurt kids?

1 comment:

zino said...

apa nak jadi dengan masyarakat malaysia ni.. tak ada lagi nilai kasih sayang.. belas kasihan tingkah laku lebih teruk dari binatang..

semuag roh nya di cucuri rahmat.. amin..