Thursday, September 13, 2007

Hush hush

Very disturbing.

Stabbing someone when he/she wasnt around, in my humble opinion is really annoying. Why cant people speak up their mind openly? Why can we sit together and discussed about an issue thoroughly before we implement it?

Is it too much to ask?

Was a bit terkejut beruk seeing parents came to school yesterday.. Ada baca yasin rupanya.. was terkejut and irritating there wasnt any activity for afternoon session on the eve of merdeka last month. was terkejut when asked to help the counselors when HE did nothing... but that was nothing compared to when after asked what his dept did for the students and the answer was,

"counselors did nothing, and the penyelaras slowed down too"

and HIM? its a joke!

afterall, its the first time in 7 years i've seen the counselors did an excellent job this year.. (new brooms sweep clean).. as for the penyelaras, cant say much but i've seen her doing much better than him...

reminded me of words that i read long ago, "SGT MELUCUKAN BILA MANUSIA BEREBUT2 MENGEJAR PANGKAT DI DUNIA, SEDANGKAN MEREKA LUPA SEMAKIN TINGGI PANGKAT DAN KEDUDUKAN SEMAKIN BANYAK AMANAH YANG HARUS DIGALAS. MALANG SEKALI MEREKA HANYA TERSEDAR APABILA DIBANGKITKAN SEMULA KELAK".
gitu ah lebih kurang..

or maybe... dia terpaksa... maybe i shud check with the clerk kot2 dia pulangkan semula separuh daripada gaji bulanan dia. as kak sha my ex boss always said, "biarlah gaji kita tu sepadan dengan tugas yang kita buat. baru la namanya mencari rezeki yang halal".

btw.. its ramadhan now. the month of maghfirah and .... oh my.. i cant remember the other word.

over the years ramadhan is one "melepek" time during my study until our Arabic Lecturer, Ustaz Zaid told us..

"Heran betul students ni napa la masa Ramadhan je lesu. Padahal tentera Islam menang Perang ......(lupa) masa bulan Ramadhan. Sepatutnya masa Ramadhan ni la semangat lebih kuat sebab segala ibadah kita pahalanya dilipatgandakan. Saya sendiri masa belajar paling suka bulan Ramadhan la. Lepas sahur boleh study. siang pun nak study senang je sbb tak fikr pasal makan. hati pun tenang. Malam exercise, buat tarawih"

lebih kurang gitula dia cakap. lebih kurang gitula jugak saya ulang almost every year pada students. Ustaz Zaid misti suka, walaupun saya selalu dapat markah corot dalam kelas, tapi at least sy selalu ingat pada dia... hehehe

Selamat Berpuasa, Selamat Mencari rezeki yang halal, selamat memperbanyakkan sedekah, selamat mengeratkan silaturrahim... (pesanan untuk diri sendiri)

No comments: