Friday, September 28, 2007

Kids updates

Today - 6.50 a.m (tru talipon)

Me : X ada
Him : saya la
Me : Dah mandi?

Him: Dah
Me : Rambut dah potong?
Him: Dah
Me : kasut ada?
Him: Ada

Me : Nak saya antar g sekolah ke?
Him :Eh x payah la Ce
Me : Pegi awal, jangan balik awal pulak
Him : Baik ce
Me : Ni hari baru, good luck
Him : Tq ce.

Smlm pagi ( during ko-K period)
Me : Wehh... where's x? Korang x pujuk dia eh?
Anip : Kitaorang dah ckp dah Ce*.. malas la...
Me : (Dgn rasa nak marah) Hoiii ....kata kawan...
Ni'mat: Tanya Anip... kitaorang dah pergi Ce....
Boys : Ha'a betul.. semalam kitaorang pergi lagi..
Me : Dia cakap apa Nip?
Anip : Dia cakap nak amik PMR thn depan..
Me : Whattt? Kepala h**t*k dia...
Boys : ??????!! (mulut ternganga)
Me : Oppss
Anip : Jom kita pergi sama2 jumpa dia ce.. Ce cakap ngan dia sendirik. kami ckp dia x nak dgr..
Me : Tapi saya sebuk...
Anip : Eh... kalau dah ce pun x peduli... (ces!!!! tertekan betul....ngan ayat seribu makna cenggini...)
Me : Ok la i'll see what i can do..


Smlm ( kat umah budak itu)

Me : Makcik jangan marah tau kalau saya marah kat cucu makcik ni..
Makcik itu : Takpe cikgu, marah pi la..
Me : Saya sangat marah ni. Nanti kalau x nak sekolah nak jadi hapa?
Makcik itu : Tak per cikgu tak apa, Cikgu lain pun ada datang rumah jugak. Makcik pun ada usaha jugak..
Me : Sy tau, tp sya dtg ni sbg kakak je, bkn cikgu. Kot sbg ckgu sy x dtg sbb sy bukan guru kelas dia lagi..
Makcik itu : Makcik x akan marah. makcik pun kenai mak cikgu. cikgu buat lagu mana pun x apa..


Either makcik tu x kenal saya atau memang dia dah putus harap kot. Hopefully dia x menyesallah sbb norizan adnan kalau dah marah memang semut pun pikir sepuluh kali nak lalu kat depan.

its too early too say whether we (semua yang terlibat dalam ini pilem) are succeed or not... but errr entahlah..

No comments: