Friday, October 12, 2007

Lama betul x updates

Benci betul long break.. abis semua orang terkejar2 nak siapkan kerja.... ari tu ingatkan friday baru cuti.. then tetiba thursday pulak... tension betul.. x kisahla ni cuti raya pun.. cuti kena la plan awal2... ni tetiba je cuti... hangin hangin...

mcm hari tu... dah gila2 prepare utk weekly assembly, tetiba ustaz Arif dismissed the kids, he said memang ari tu balik awal.. i was like... my closest frens masa kat u cakap bila saya marah macam singa... it was baby singa je masa tu rasanya sebab walau macam mana marah pun i will never crossed to ustaz Arif... its a long story anyway... sy x kan lupa dia tolong siangkan ikan berkilo2 waktu kami jadi club comittee thn 2002 kot sedangkan AJK pompuan lain buat2 bodo je. Hehehe

Unfortunately i have a very long memory...

Speaking about long memory..

Yesterday had another routine check up. Guess, the receptionist kat spital tu had a very long memory too. She was like.."eh norizan ihik ihik ihik".. yeah rite... the last thing i want is to be reminded dulu saya penah nangis kat situ...

The doctor was extremely good and chatty and good (poverty of adjective).... Somehow i didnt mad when she said, kahwin la cepat2... Yela... macam la kawin tu boleh dirancang2... kan anuar zain kan... Overall she's good... punyala bagus dan convincing nye dia ni time dia prescribe ubat tu saya x terpikir lak nak cakap last year i had panas2 badan masa makan pil tu.. dah malamnya baru teringat... and the other ubat tu.. make me waiting few mins longer kat pharmacy sebab ubat tu xder dalam simpanan and they replaced with another...

so here i am checking kat internet ape ke side effect ubat2 tu....dan apsal sampai xder dalam simpanan pulak..

thats y i was told, org spital x suka cikgu... banyak songeh...

banyak betul citer x best lately..

tapi yg best pun banyak jugak..

so proud with our first angkasawan, dah la hensem... kacak plak tu... isk isk... x kena mengena betulla... honestly... like 26million malaysian i was beyond words... bangga betul!!! Lagi bangga coz Dr faiz also qualified cosmonout.. inspiring betul... when all this while he knows he is only second choice tapi he fight until the end and make the nation proud.

Congrats to both of them. and Dr Mahathir too.. its his idea afterall.

After few years hilang dari radar Remy, a gud fren tetiba muncul... out of the blue. He is in UK now. Going to be daddy... soon... Sukasukasuka..

Khairil Rahimy is a daddy now. waaaaa apsal macam dekat2 sama je diorang ni... both were my chat fren yg dah diupgrade jadi bros.

Baby dah selamat kat Moscow. Takat g Moscow je la, bukan g Baikonur pun... (dengkidengki) Ari ni, Friday dia raya... Well Baby, yang paling rindu kat lu ialah anak2... along overheard diaorang diskass.."ala raya ni kurangla duit raya sebab baby xder kan". isk isk isk

Speaking of Raya...

Selamat Hari Raya to all. Ari tu saya dengar ceramah kat radio ada 3 benda muslim suka membazir di hari raya. Fashion, Food and Fun. Baju sepasang pun cukup sebenarnya, makan ala kadar sudahla dan nak berhibur tara mana sangat sampai membazir... ustaz tu la cakap..

Hopefully Syawal kali ni mengajar kita menjadi muslim yang lebih baik.

Maaf Zahir Batin.

1 comment:

zino said...

selamat hari raya maaf zahir batin..

kirim salam kat anuar zain ya hehe