Friday, November 23, 2007

Mohan

17/M/Sebelah umah sy.


His passion lies in singing... segala datuk nenek lagu dia nyanyi... I think his voice x la memalukan orang kampung sangat coz my colleague Man, the music teacher picked him lepas audition yg punyala ramai students datang..

Man ckp range dia luas.. i dunno range tu apa... tapi Man cakap penyanyi lelaki yg range luas mcm Jamal Abdillah. I don like Jamal, Anuar Zain ngan Brad Pitt saya suka la.. tp ppl said Jamal is a gud singer..
so basuically i guess Mohan is gud..


Eventhough Mohan tgh Spm skrg nih... tapi dia x lupa nak prektis nyanyi.. Since my bedroom opposite ngan tpt dia lepak2 kat umah tu... almost everyday dgr dia nyanyi..


Okla... tapi bila dia start nyanyi lagu "Ayahku kawen lagi " (of all song!!!) tertekan betul.. coz ari tu sy dengar his mom jerkah...

" asyik2 hang ckp ayah hang kawen lagi, mak x suka laaa.. hang sebut la mak pulak yg kawin lagi x per jugak"....

Actually lagu tu dlm album Rockafellar by Kristal.

Whoever composed that song misti dah kena sumpah seranah ngan makcik sebelah umah.. hahaha..

Tapi mcm x baik kan nyanyi cenggitu...

Sebab tu saya suka Micheal Bolton.. lagu dia tenang je... my febret is How am i supposed to live without u... Sampai ari ni saya suka walaupun x der kena mengena ngan micheal bolton.

Saya suka lagu2 Suhaimi Mior Hassan jugak... idakla merepek2... indah je..

Saya suka lagu2 tan sri Sm Salim. bila baby dpt gaji pertama dan dia tanya wat i want, definitely cd SM salim la..

Satu2nya album yg saya beli dari mula sampai skarang hanyala XPDC. Bila ilang saya beli lain... Tu kira minat abis la especially masa lead singer dia Mail. Ali pun bagus jugak.. tapi Mail sikit lebih best.. lagu dia.. errr sangat membina (watever that means)

Saya suka lagu Haazami, Ning dan ramai lagi...

tapi sy x beli cd diorang..

None of my febret singers' song ni Mohan nyanyikan...

Guess now byk sangat Indon song... Sampai artis lain xleh mencelah.. agaknya lah..

Mmg la catchy, tp iskkkk...

the last thing i want in my life is someone's dedicated "Kekasih Gelapku" song to me..penyanyai xtau...

or lagu "patah hati" (penyanyi x tau..)


P/s... my alltime febret malay song is sepohon kayu daunnya rimbun...

2 comments:

zino said...

pakngah cari lagu lama dalam tenet je.. tau tak kat mana nak cari lagi.. banyak lagi lagu yg di cari tapi tak jumpa..(tak tau nak cari kat mana..)

ada kena mengena ke komen ni..

Kengkawan said...

tu la mcm salah kaunter jer
hehehhe