Thursday, November 22, 2007

Musim Kahwin

It started off with Kak Ma, a year older than me.. tetiba out of d blue kasi kad kawin..

Then N, my classmates since Standard one sampai Form 3.. wrote abt her in my last entry..

Then, Oeen, my classmates-cum-group discussion mate sent wedding invitation last week.

Then, when i went to school last Tuesday i saw Ahmadi's gold wedding-invi-card. He's a year senior than me too..

I cant help but asking this question..

Apsal smer org (almost seusia saya) berjemaah kawen thn ni?

I remember someone yg wajar x disebutkan namanya cakap.. Kahwin tu optional je... Bagus idea tu... But I dont think ustaz2 setuju.. For those yang memilih untuk berkahwin, congratulations! semoga bertemu dengan bahagia yang dicari.


Dlm satu cerita yg langsung x berkaitan,

my neighbour is busy preparing for her eldest daughter wedding feast. while her not-so-early-riser neighbour kuar sidai kain, she was greeted by numerous people..

on monday bunch of well wishers.. looks like distant relatives..

on tuesday, pakcik kedai runcit came with a lorry of groceries.

on wednesday, pakcik pelamin whom i know very well coz he was PTA's President and I was the Treasurer. Was ok...

on Thursday, Pakcik dan balaci pasang khemah..

All happened in d morning, waktu sy nak g sidai kain, kebetulan lak ampaian tu memang betul2 sebelah umah makcik tu... Tertekan la jugak sebab misti diorang konpius apsal la matahari dah tinggi baru nak sidai kain..

Tomorrow will be super busy i guess... with more relatives will come. On Saturday will be hari masak2, wic normally my house will be tempat parking... and the feast or big day will be on Sunday.

Dont get me wrong.. Makcik sebelah umah tu baik orangnya.. dia ok. Anak2 dia pun sy suka despite Mohan siang malam asyik nyanyi.. x kisah sebab sora dia memang sedap pun..Apart from tertekan nak menyidai kain, sy memang suka bila jiran2 buat kenduri kawin ni.. Sebab nanti makcik2 yg datang tu akan tanya..

Cikgu bila pulak?..

Bagus kan soklan tu.. and I'll fly to Perth on Sunday morning...

What a coincidence.. huhuhu..

Happy Holiday Folk!!

Whatever... just be Happy..


p/s I hope i can talk to Mohan (adik bakal pengantin sblh umah yg dah berbulan2 asyik prektis karaoke) jgn la nyanyi lagu ayahku kawen lagi time kenduri kawen nanti. Tak sesuai la Mohan oiiii!!!! Xder ker lagu yang mulia sikit? hehehehe

2 comments:

myfisol said...

so cikgu...bila lagi agaknya?

whatever it is, I wish you best of luck

Hope you have a safe journey to Perth

Kengkawan said...

welcome fisol

hahaha.. thanks n u too..