Sunday, November 04, 2007

Teluk Dalam Resorts, Pangkor

I've been toPangkor numerous time on working trip.Honestly,even tho i love seaside but going to pangkor kalau x kerana terpaksa, memang x pergila...

i hate the jetty.sgt x larat tau ngangkat bag dari je ke stesyen bas tu. yg lain smer saya suka kecuali bab angkat beg sampai senget2 bahu tu..

last i went there on april kot bwk kids, excursion trip. tp yg tu ok sket coz kids carry bag.. hehe

so bila tau kena lagi ke Pangkor,rasa macam nak sorokkkan je surat panggilan tu. but i need the course very much, so i go.

in d beginning rasa nak hangin jugak (dengan diri sendiri)coz terlepas feri. mana nak tau ferinya 2 jam sekali dah la mahal RM18 compared ngan feri lain RM10 jer...

But then the put tag to our baggage and when don hv to bother abt that no more... tau2 naik feri dan later pick our bag kat lobby.. *skasukasuka*

ferry tu amik masa dlm stgh jam. sampai kat jetty teluk dalam dah ada bas yg tunggu. x yah pikir2nak bargain. bahu pun x senget angkat beg, so kira berbaloi la tambang dia.

sampai kat resorts, we were greet with welcome song. Mcm best dah la at that time bayu laut menghembus sepoi2 bahasa... sangat hebat betul..

x yah la cerita pasal service sebab kat mana2 hotel/resorts service lebih kurangjer... the thing that i lovemost at teluk dalam resorts is.. dekat betul ngan laut... mmg la banyak hotel tepi lat tapi yg ni rasa lain sket coz cafe dia stret tepi laut ngan ambience dia... rasamacam...nak duduk kat situ hari-ari..

besides Sekampung Cafe pas tu ada la kopitiam kat sini mlm2 ada live band. pas tu ada banyak games jugak.. tepi kopitiam tu ada swimming pool.
nak kata best sgt diorang nyanyi tux tau la..tp kot compared ngan fauzi ishak nyanyi... konpem org tu lg best.

pada malam2 yg dingin,lepas habis kelas pukul 10, we(kak weena, jah, sarah n i) duk tepi kolam tu dgr live band.. then bila smer or dah balik.. kitaorg terjun dalam kolam... midnite swimming ..sgt best. x kisah la sejuk gedi pun.

i love the food as well. tak tau la apa yg sedap,tp seafood dia rasa fresh sgt. Kak Weena yg cakap, since she's home science teacher so saya percaya jela..

chalet pun ok la. since chalet dia kat kaki bukit (just imaginela pandang daribukit ke laut) so kot anda suka tgk tv baikla jgn dtg sbb astro dia gagap.. wat d u expect kat kawasan bukit cenggitu..

tp dgn pemandangan yg cantik apa ke pekdahnya duk berkurung dlm bilik kan...,

btw, i rarely give attention kat segala mak datuk ukiran ke hapa.. but one of my coursemates (guess dia ajar Living skills)cakap ukiran kat resorts tu sgt cantik.

i'll definitely will come back next time.coz ari tu x sempat nak perati dan explore betul.. ye la dah namanya kerja kan...so most of my free time duk menelaah booklets,notes,handouts and segala mak nenek yg diberi..

oh lupa nak cakap.... kalau dtg jgn lupa bwk running shoes. the best nak explore is on foot sebab kat sini nampak selamat dan x crowded.. sesuaila ngan tagline dia.. a cozy kampung ambience.

gambo x sempat ambik la tapi sebab sgt busy...

No comments: