Wednesday, December 05, 2007

Ke Pekan Langkap









Tu Mr John, our tourist guide. Mug yg kecik2 tu ialah teh kambing (billy-tea).. it was served with errr lupa la plak nama roti tu... tapi Mr John, knowing how banyak songeh we were abt food keep on saying ,"it just flour and water"


Apsal dalam tv kanggaroo nampak ceria je.. Unfortunately these roos memang tgh malas nak layan orang kot. We were at Caversham Wildlife Park. The lady in cowboy hat is Paula. 2 orang makcik dlm gambor ni sgt kayo.










yg ni kat raeburn fruit orchard. kat sebelah sy tu namanya cikgu bedah, dia sangat2 kayo jugak. Nampak je cenggitu, bila dia shopping... wuishhhh ..(semua dlm trip kali ni gila babas kayo except norizan adnan)




Tajuk entry ni cenggini sbb masa sampai tu pakcik Mat Ta ckp, "kot cenggini kira-kiranya ramai lagi orang kat pekan Langkap"..

tergamak dia membandingkan perth ngan pekan langkap... kot teluk intan x pa lagi.. tapi sungguhpun cenggitu Pakcik Mat Ta ada Merc baru... income dia seminggu pun 5 angka (x kena mengena).. maafkan la dia..

overall perth memang sangat sunyi. Opis bukak pukul 9. subuh masuk pukul 4.40a.m. Kol 6 dah terang benderang... every morning at 7 i'll take my morning walk- sorang2 sebab my roommate, kak norma x suka jalan kaki...

believe me it was very quiet. ada dua buah kedai je yang bukak, kedai paper ngan supermarket yg bukak kol 6.30a.m.

our tour started at 9 too and ended at 7.00 p.m. sebab pukul 5.30 p.m smer kedai tutup. ada 2 kedai je yg saya tau bukak, both run by either indon r malay. kedai local sm er tutup..

kedai buku bible tutup lewat pada hari khamis je..

yg ni sy tau sbb after 7 p.m i'll take my evening walk (sorang2 lagi) sampai maghrib, pukul 8.10p.m

one evening on my way back from swan ferry terminal (its abt 20 mins walk fr d hotel) i saw few ppl gathered at roadside food truck.. ala mcm kat malaysia... kat petang2 ada org jual ayo kat dlm trak yg kat tepi nya dah dibukak tu.. dia jual la ayo cendul ke, jual fries ke... tapi kat situ xder la cendol..

sbb dahaga, so sy pun pegi la nak beli sekali... sambil nak beramah mesra la konon..

wpun diorang melayan sy ngan baik tapi diorang x jual...

x best la citer xder gambar.. masalah negaranya, x leh nak upload gambar sbb dlm kamera lagi satu sebab dah puas mencari x jumpa lagi connection wire ke pc..


apa2 hal.. tidur dulu la...

gud nite malaysia, wherever u r.. ceeeewaaaaaahh



3 comments:

zino said...

jeles nya hehe

Kengkawan said...

org dapat menantu lagi best.. heheh

zino said...

skrg dah sah dapat menantu tu..