Sunday, December 30, 2007

Lucky

makin tua saya makin respek pada orang yang nak berkahwin... susah tu nak jumpa org yg boleh kita terima seadanya... at least norizan adnan x jumpa2 sampai sekarang..

on dec 29 along, anak pakngah kawin kat cheras. since jemputannya tru e-mail je.. n norizan adnan mmg sgt pelupa so pagi2 lagi sy mengonfemkan ngan pakngah betul ke x kenduri tu on that day..
nasib baik betull.. kot x mau kena pangkah ngan et..

i took my niece, Ya as well... sbb pas tu nak bwk dia jln2..

kebetulan plak a week before et dah 3 kali g ke kawasan perumahan pakngah tu sbb anak kak gee kawen. 2 kali g recce the third time tu g kenduri kawen.. makanya bila nk g umah pakngah yg kebetulan lorong belakang umah kak gee tu sgt mudah la.. cumanya in d beginning pening sikit sbb xder sign.. tp tu salah norizan adnan sbb x ingat nama along... isk isk

meriah betul majlisnya.. sgt la ramai org.. the food was superb too... but we were a bit ill at ease sbb except pakngah, yg lain sapa pun x kenal.. so sementara tunggu pengantin tiba, kitaorang pun menyembang la berdua.. kesian Ya.... pening kot dia dgr 2 org ckp x henti2..

pas tu we went to pavillion... then terjumpa lak jam gu*ss yg gila babas murah... since membeli jamtangan x masuk dlm agenda so kitaorg g starbucks dulu... tu namanya tempoh bertenang... lepas abis segelas kopi yg x tau nama, dan et yg asyik mencucuk suruh beli jugak tu we walked back to pavillion n bought the watches for sentimental reasons...

et said -dulu masa balik dr obersea her late sis gave her a watch pas tu ilang. since then dia x pernah dah ada jam tali kulit.. (tp baru je thn ni dia beli jam gu*ss)

me - early this year i bought jam gu*ss jugak.. mahal tu... tiba2 ilang pulak..dahla ikat perut nak beli... sedih tau... afterall jam yg di tgk tu reminds me of jam yg ilang tu...

make short kitaorg pun beli la sorang satu guna kredit card et coz i m short of cash..... n terus pakai walaupun waktunya belum dibetulkan lagi...

so kot sapa2 ternampak 2 org pompuan pakai baju kurung n kebaya kaler biru ngan budak pakai blouse pink yg jalan sambil kejap2 tgk jam.. tu kitaorang la tu...

pas tu baru terhegeh2 cari surau sbb x sedar asar pun nak abis... x beriman betul..

before went home we stopped at mydin, membeli segala mak nenek untuk kids' minggu silaturrahim . sedar2 kat mydin tu pun dah di announced suh kuar...

tapi on d way nak g parking tu sempat lg beli few things yg mmg masuk dlm agenda.. kiranya abisla kerja saya sbg ajk hadiah. yahooo!!!

x sempat pun nak dinner sbb et asyik suruh balik cepat je... hehehe memang patutla kan coz it'll takes 2 hours drive nak sampai umah...

tp sampai kat sg buluh... satu kejutan berlaku... jumpa Jie... he was otw home lepas golfing kat rawang, we decided to meet there , afterall nak kena stop jugak sbb nak solat n nadia pun dah lapar... i havent see jie for ... err sgt lama dah rasanya...

tapi kejutan yg sebenar2nya ialah bila sampai umah i received sms fr et, she said the watch is for bezday pezen.

errrr... i tot my birthday is on feb 5th every year...

waaaa.....

2 comments:

zino said...

terima kasih kerana sudi datang.. maaf lah tak sempat nak melayan tetamu jauh ni.. hehe..

tahun depan datang lagi ya..

Kengkawan said...

biasa la kenduri... punya la ramai orang nak dilayan..

tp best apa... kalau dijemput, insyaAllah misti datang...


tq