Monday, December 10, 2007

part 2

Here r few more pics.





Actually they were shooting for movie.. The food was meant for the crews.. Cesss!!!.. tajuk movie dia, " 2 fist 1 heart".. sbb dah malu kan.. amik je la gambo.. konon2 buat muka x bersalah.. tp x leh nak upload sbb ntah mana wire kamera tu.. uda pun x jumpa...



Ok here r few things yg pelik sket pasal perth

1. kedai tutup kol 5.30ptg.
pelikpelikpelik... pas tu apa saja la xtvt diorang nih? yg ni mmg x faham betul.. takat opis tutup kol 5.30 ok lagi...

2. flower arrangement sgt cantik. sbb tu kitaorg amik gambar ngan florist. and siap amik gambar bunga lagi kenkonon nanti buleh buat sendiri.

3. aussie sgt berdikari..
most of the shop i went, manned by shopkeeper only. takde shop assistant semua. see the lady in white shirt? she sandy, tourist guide kat Canal merangkap drebar bot sekali. Mr John pun tourist guide-cum-the-bus-driver too. ada lagi satu gambar (tp xleh upload la) a man tukang hantar groceries dtg pagi2 hantar brg ke hotel sorang2 je naik van. bayangkanlah berat x berat kerja dia. kot kat malaysia, van hantar rokok pun guna 2 pekerja..


4. terrace, street, road, highway?
highway tu macam tau la.. even mr john said highway tu xder toll except kat bandar besar. yg lagi 3 tu apa lak bezanya? after much thought he said, it just a name.. just like in british u have brook, river, stream and apa tah lagi dia cakap..
btw we stayed at Adelaide Terrace. every morning while enjoying my morning walked i tried to spot the diff between terrace n street ( coz kat jalan belakang hotel tu nama dia Hay Street) tapi x nampak pun bezanya dr segi fizikal.


5. errrr... backpack is better..
since ostolia is a very very big country... n if u really wanna see it all, not just few places u hv seen in tv, forget the tour agency.. explore on ur own is much better option.

6. halal food.
Ada dan x mengecewakan.. Our favorite is Ole-ole reastaurant and Mahsuri restaurant. Nak kata sedap sangat2 tu, mana la nak sama ngan kat umah sendiri kan.,.. tapi sedap la jugak..

7. forex
kot nak tukar duit, sgt2 jimat tukar kat malaysia compared ngan tukar kat obersea, except kot g vietnam la.. sbb dong (matawang dia) xder kat malaysia..


8.lingo
iskk.. whenever talked to local i hv to give my undivided attention to em.. kot idak konfem x paham.. agaknya diorang pun rasa yg sama kot... pelikla.. rasa mcm ckp ngan org jawa lak..hehehe

9. cold summer
i used to think that summer equals to musim panas. it is... to mat sallehs.. therefore one of them asked me why did i put on my jumper.. kat kg saya panggil jumper tu sweater je.... ataupun baju sejuk.. masalahnya sgt sejuk la.. it was windy... even kat tepi laut i preferred berjumper lagi.. n siap berjemur... now i understand napa org putih suka berjemur kat tepi pantai... mcm kenapa org arab suka tutup muka masa kat arab.. certain things kita cuma faham lepas mengalaminye jer..

10. kisah cinta yg baru bermula.. ehem2 ehemmm
masa sekolah atau muda2 dulu biasala bergossip2 mengenenkan orang ni... tapi bila mengenenkan org tua rasa thrill dia lain mcm sket. x berani la nak sebut nama tapi kak bedah n i dah sepakat kalau jadi la diorang ni even x dijemput pun we will come..
tapi si lelaki tu ( a divorcee in his 60s) asyik kata.. x kan adanya...
si pompuan tu pulak.. (single in her 60s)0... x siapa yg berani dapatkan komen dia.. hahaha..

3 comments:

zino said...

seronok kan jalan jalan..

Kengkawan said...

nanti lepas pencen turn pakngah pulak..

hehehhe

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.