Tuesday, January 08, 2008

First among equals

Tu tajuk buku febret sy yg dibaca 13 kali setahun. tapi thn lepas sy baca sekali je, sebab pas tu ntah sapa amik dah hilang la pulak.. kejam betul sapa yg sorokkan buku tu..

Dgn secara x sengaja (unconsciously) sy menyamakan ahli politik semasa tanahair dengan karakter dlm buku tu.. The obvious is.... ehem.. ehem.. Oh sy mmg x suka dia ngan isteri dia sekali.

There r 5 politicians that i admired most for reasons wic will make malaysian political analysts memangkah saya secara berjemaah.

Nomor satu, sy suka Ustaz Nik Aziz sebab dia bersederhana, still dik rumah sendirik tu...

Nomor dua, sy suka Samy Vellu. kot ada interview dia kat tv, misti sy tersengih sorang2.. dr sy kecik dia ckp Bm mcm tu, no improvement ka?

Nomor tiga, sy suka Datuk Seri Rafidah Aziz. dah byk kali dilanda "ombak" tp dia terus kukuh. sbb sy malas nk mengkaji tp suka memerhati, maka pada hemat saya dia mmg sangat2 berkelayakan untuk memikul jawatannya sekarang dan akan datang (if any... with rafidah u always had to think positive)

Nomor empat sy suka Datuk Khir Toyo. Ni pun sama ngan Datuk Seri rafidah, dah byk dah ribut kat selangor tp dia terus kekal. Again, guess he is really capable n knows wat he doing. 2 org yg sblm ni sekejap je kena ribut terus tumpur heheh.. lg satu sy suka sbb kulit dia lain macam flawlessnyer sekarang...heheheh

Nomor lima sy suka Dr Chua Soi Lek. Mcm sgt convincing la dia bila dia kasi press conference ke hapa2 pasal spital. Unlike some politicians yg ckp pjg2 tp isi tarak, he is stret 2 d point. Dgn muka serius nyer...

Perletakan jawatannya memberi tekanan yg x pasal2 pada sy. Sama la mcm isterinya, anak2, kaum keluarga, pengikut dan penjual DVD saya turut berkongsi tekanan. Sedeyy woo..

Once his salacious details leaked by media, he resigned and admit it.

Kot ikutkan... dari kecik2 dulu sy dah baca pasal politicians yg buat peel mcm Dr Chua. Makin tua ni makin banyak lak yg sy terbaca n terdengar kisahnya... tp smer pun x ngaku, wpun mmg dah ada bukti dpn mata... cewahhh tu sy tambah je...

so Dr Chua, u r the first among equals to own up ur... u know..

walau apapun kesudahannya cerita ni tp he'd taught us 2 things

1. kalau salah mengaku jer... nanti org yg possessing n reproducing DVD yg kena tangkap (rujuk P8 NST)
2. ppl shud wish d hotel guest gud luck instead of pleasant staying, enjoy ur stay n bla bla..






3 comments:

zino said...

yg dah buat tapi DVD masih tak kluar sure tak tidur malam skrg ni hehe

Kengkawan said...

tu la tu..
tertunggu tunggu gak ni...
heheheh gurau je

Anonymous said...

Ιts like you гead my mind! Yοu seеm to know ѕo muсh about this, like
уou wгote the boоκ іn it or something.
I thіnk that yοu cаn do with some ρics tο drіve the message homе а lіttlе
bit, but instead οf thаt, this is wonԁеrful blog.

A great гead. I'll certainly be back.

My website: ipad repair kl