Friday, January 04, 2008

tanpa tajuk

Ni mak saya. Keluarga dia memang beriman. Unfortunately iman tu x boleh diwarisi la kan... So i could never be the daughter that she wish me to be.
Tiap2 pagi Jumaat dia saja je pasang radio so kitaorang dengar Slot Bersama Mufti. Ari ni Datuk Mufti cakap, "Masa mula2 ASB wujud dulu kami (org agama kot) diberitahu bahawa ASB x kukuh lagi jadi terpaksa melabur dalam beberapa tempat yg haram. Nanti kalau dah kukuh PNB janji akan buang yang haram tu. Jadinya, masa tu kami anggapkan itu darurah' dan dibolehkan tapi kini bila dah kukuh masih lagi melabur dalam yang haram, j
adi haramlah tu.."
Ni Ayu, dia bestest. Tapi saya nak cerita pasal The lady besides her. Name is Puan Hajah Ramlah Abdullah. She is the 1st Lady Principal in our school. The first thing she did when she posted to our school few yrs ago, dia derma new matress to Girls Musalla. Mahu beratus hengget tu...
I think she's a bit busy awal2 thn ni... But watever program kena la mintak permission dia dulu. Waktu cuti sekolah dulu i've planned nak buat usrah skala kecil. Tu termasuk dlm kerjaya saya sebagai Penyelaras Orientasi Form One. I expect she'll say yes. And i have few names yg sesuai nak melaksanakannya since bab2 agama ni saya memang sangat2 jahil lah...
Honestly ternganga mulut saya wen she offered to conduct it herself... i mean.... she's The Principal... banyak lagi kerja lain dia kena buat afterall Usrah tu ialah on Friday 12.00-zohor.. tu masa sepatutnya dia balik berehat..
She insisted.... Baik betul dia kan... Oh ye... dulu dia ustazah. tapi betul la... baik betul hati dia...
Ini Asri. 7 tahun dulu sewaktu kami 7 tahun lebih muda dan sama2 baru bekerja mcm byk la pulak kerja2 yg kitaorg terlibat sama2. Kerja ngan dia sgt senang sbb dia x banyak songeh n rajin plak tu.. Tp tanpa sebab2 yg luarbiasa, slowly, dah xder benda yg nak dicakapkan dah sebab dah x byk program yg terlibat sama.
Last Oct while busy preparing for his trip to UK, i remembered reporting to Jie, "Mcm pelik lak kwn i yg dah lama x ckp tiba2 ramah tamah lak dia". Actually dia mmg peramah pun tp dia sgt beriman dia x cakap unless benda tu perlu especially ngan diff gender. Anak Pak imam la pulak tuu...I didnt help him much so i didnt expect he gave me any souvenir pun.

But on d first day school wen he gave me 2 balang jeruk yg kat dlm gambor tu... i was errr... words failed me... I mean its so wonderful wen ppl even ur not close to them anymore tp still ingat apa yg u suka. Dia kata he bought it in Barcelona coz dia g tour ke Europe jugak... Smer org tau he lied tapi sy tetap jugak rasa berbesar hati even sebenarnya i m 7 yrs older n i havent touch pickles for few years lately due to health reason. Tapi sebab Asri dah kasi, saya belasah jugak mkn ngan kengkawan... Benda free sedapnya lain macam kan...
Asri ckp dia nak g Turki r India thn ni, hopefully impian dia akan tercapai.. Aminnn
Ni Nana, Zura, Onat ,Fatimah n yg kecik sekali tu is Sofea. This pic was taken last year berbackgroundkan pokok delima, after we completed our class. Nana dan Onat dat 5A. Zura 3A fatimah 2A dan Sofea 1A. Lagi sorang Zimah dia tukang ambik gambor.. Zimah dpt 3A.
I think they're sweet. Last yr wen they came for Form One registration i tolf them, beginning 2008 i cant treat them as my pet no more coz i've 2 be fair to all my students..
All of them were in school yesterday, clad in their new white-turqoise uniform. None of them approach me n instead of Ce* they adressed me as Cikgu like other students...
Well... weird coz in fact actually x sapa pun murid2 saya terdahulu called me Cikgu..






No comments: