Wednesday, February 20, 2008

Finally...

si


Last year i promised nak bwk dia jalan2 kalau dah sihat. Cam biasa le, janji tinggal janji.. kejam betul cik izan dia..

Nasib baik ari ni ustaz bwk dia datang and dah sihat pulak.. Since I wasnt so busy, so i took him for brief walk.. G kolam ikan, kira ikan, G taman tanya warna bunga..

Berpeluh2 Abe.

So kitaorang g koop and beli ayo. And duduk kat taman minum dulu..


I introduced to him to some of d kids.. One of them lari when i asked him to shake Abe's hand... Nak aje saya ketukkan kepala dia... Yang lain2 ok je... they greeted Abe fondly... but i noticed many stared Abe curiously..

I m glad nowadays Sekolah Komuniti is placed inside school compound. Why shud we segregate them from d rest of community?
ni zulfazli, azrul and amirul...

Back to Abe.he had great time.. dia katala....

It just that, while enjoying "silat" training perfomance, when he said, "balik nanti abe nak buat mcm gitu".. sy terus tarik tangan dia..."jom acik hantar abe kat Umi abe"..

The truth is baru Raya Haji lepas, sebulan dia x boleh jalan sebab dia tiru Kaber Hero Kabir Zero, lompat tangga.. did u know cerebral pulsy born is lack of muscle coordination?

senang cakap, masa umur 10 tahun baru dia boleh berjalan. Unlike us, kalau jatuh boleh gelak2 lagi sambil bangun, it takes weeks for Abe to recover..

Tu je la citer yg paling best ari ni..










2 comments:

Anonymous said...

kalau kau menjadi aku, aku pasti kau kan mengerti.. -aku yang kososng-

Kengkawan said...

goshhh..\now kau tidak kosong lagi hahahah