Friday, February 29, 2008

Yang sakit dan cari penyakit.

Ni Acho. He took care of us since my father health deteriorating, sangat lama dah.

Dia adik saya. Pembetulan, dia adik yang sangat sangat sy sayangi. Masa sy belajar, mintak tolong apapun dia akan usahakan. Ada satu hari tu dia hantarkan sy ke satu opis gomen sbb nak uruskan borang scholarships.

He was waiting for me outside when i finished. And he was talking to a pakcik. I greeted d pakcik and we dashed off.

Acho : Pakcik tu kata orang bodoh.
Me : Why? Org kg kita ke?
Acho : x la.. dia saja je nyembang. Org ckpla bwk kakak isi selesaikan urusan biasiswa.
Me : Apa bodohnya amik biasiswa?
Acho : dia tanya adik ke? org ckp la kakak. pas tu dia tanya lagi, org cakapla ko kakak, adik kat UPM
Me : habis tu dia kata bodoh tu kenapa?
Acho : byk kali dia tanya, org belajar kat mana, org ckp org x belajar dah. tu dia kata "bodoh ye kamu" sebab ko ngan bib masuk U, orang tak..
Me : mana pakcik tadi? dia kata ko bodoh?

Seriously memang i put down d helmet n nak g cari pakcik tu. And acho gelak2 ckp its ok, dia x kisah. The truth is, I DO CARE.

He might not enter any university, he did that so i can further my studies. He helped my parents raised us up, in a way no other brother could think of. He is a responsible man. the one that u know u can count on. He is knowledgeable in his chosen field. Pakcik2 kat sini la yg cakap, so sy pura2 la x bangga sangat.. dan cakap dia cuba2 je tu.. the truth is he read a lot.

Since a month ago he's been under d weather. Mostly he just lied down after work. 2 days ago he searched high n low for car keys, to go to d clinic. And today he wasnt feeling ok. My mom is in Langkawi for short holiday at the moment.

I just cant bear seeing him in crucial pain like that.

So i took Cuti rehat, just to take him to d clinic. the only time i took cuti rehat masa g Mekah. I didnt take MC coz takut bila menipu nanti Allah balas cash.

Hopefully Acho akan ok... Lagipun x bestla musim election ni x leh keluar rumah plak.. kerja banyak beb..
p/s pix was taken on feb 23 2008



This is baby. here is our conversation 20 days ago..

her: banyak ubat? painkiller ni ok? apa namanya ni?
me : ntah, ubat baru, last time naproxene tu dah x brp ok. yg ni doc ckp paling bestla. nak?
her : mkn camna? leh gak..
me : nanti wa tulis..
her : pil ni? weii this is gud for skin la..
me : ye ker? mana nak tau.. tu kena mkn non stop.
her : wa nak..
me : safe ker? wa ada stok masa g mekah tu lagi, lum expired pun.
her : boleh ni, biasa je org lain makan..
me : x tau la.. wa baca brand ni d mildest.. lu nak amik la
her : camna nak mkn?
me : taken daily, same time non stop until habis.
her : ok

today she called.
her : lu tipu
me : y?
her : wa dah mkn mcm lu ckp tp wa mkn kul 11 mlm.. abis tu slalu la wa terlepas sbb tertidur..
me : brp byk lu terskip?
her : kdg2 sampai 4 hari...
me : lerrr... side effect?
her : terukla... ( when she mentioned it, its horrible)
me : wa x mentioned ke jgn skip dulu?
her : ada tapi lu kata kena same time, wa tertidur maaa..
me : lu ni kata budus tapi ada degree..
her : sekaranga dah ada masters la hik hikhikhikk
me : hehehee.. kalau belum konvo x kira lagi la..
her ;ok
me : so lu g pharmacy je, i think u hv start all over again. tunjuk ah ubat tu so dia tau lu dpt dr spital. ckp je doc kasi sbb ada ........(fill in d blank)
her : tapi wa x ada ..........(fill in d blank) tak apa ke tipu?
me : better ckp yg betul la.. orang jahat selalu dapat balasan.. ) i want to add masuk neraka tp takut)
her : okie

1 comment:

zino said...

semuga adik tu cepat sembuh.. tak dapat ngundi nanti..