Monday, April 14, 2008

Kenapa oren?

I m a lousy shopper. Baju raya pun sy x beli sendirik coz bila beli, nanti balik rumah saya x suka. Pusingla 10 kali kedai pun, i always end up buying d first thing i see. even harganya x munasabah langsung. Normally what i did was, lepas jatuh hati berguling2 tu, i went home, n d next day bwk my mom or uda g bargain for me.

Last week,it was diff.

i just sooooooooooooo love d wardrobe. with d size 8' x 7' i've never seen it anywhere else. its quite similar to something i saw in majalah omputeh wic i read since i was young. pendek cerita. its a must hv wardrobe. Oh lupa... sbnarnya ada lg satu... 10"x 7" giler best tp salesgirl tu 18 kali ckp, d smaller one is better in quality.

i made some mental calculation.

ari tu dah jumpa carpenter, he said paling2 pun he need 5k utk built-in wardrobe tu... see 5k for something yg kita x tau jadi cantik ke idak.. sedangkan yg ni memang dah sah2 cantik giler di mata norizan adnan and slightly cheaper tu.

saya ketuk2 dinding wardrobe tu.. nampak teguh..

"solid wood dik. ni pattern baru, baru je pagi ni kitaorg pasang. selalu yg beli almari ni org Kl dik. Adik bukan org sini ye?" si salesgirl tu cakap ngan bersemangat, dia x pedulik langsung
the fact that i was so selekeh with my tracksuit and sneakers kaler oren wic had seen its better day.

salesgirl tu pun best. apa je yg sy nak tgk dia layankan jer... masalahnya byk betul perabot yg sy x penah jumpa kat kedai lain...


"ada tak tv bench kaler putih kak?"

" ada tp tingkat atas dik.." replied d salesgirl courteously..

tu yg sy suka tu... selalu salesgirl, either x frenly or sometimes dia pun x passionate with what she did. but this one sgt knowledgeable.

tp masa nk membayar tu sy x suka betul.. sedar x sedar it was almost 7k
(sebenarnya Rm 6750je)


i had a sleepless nite coz im sure kot org lain beli misti jauh lebih murah. sy memang x berbakat bargain ni.. i didnt dare telling my mom. and that money was meant for kitchen cabinet.

i asked nora (lap u) to accompanied me waiting for d delivery...

nora pun kata lemari tu best (told u...) and 10 kali she said, okla coz 18 kali i said takut my mom marah.

like me, dia pun x paham why i bought sofa kaler oren..

"mana lagi sofa ni?" tanya nora

"x la, 3 seaters jer" sy jawab dgn rasa nak pulangkan balik kat org tu.... i mean its orange.. and x comfy sangat pun...

kot ada la yg saya nyesal... sofa oren tu la..

"tu akak ke yg pilih carpet tu? mcm pacat ye.." nora memang jujur kot kasi pendapat..

carpet tu pun kira mcm cinta pandang pertama jugak. kaler merah. tapi bila nora ckp cenggitu.. sy tanya kat org tu ble x pulangkan semula.


"jgnla.. penat kitaorg angkat tau..." kata anak toke yg bolehla kira mcm hensem jugak tu..

'tp kwn akak ckp mcm pacat laaa"... sy berkata dgn sangat sedih (sbb dah pokai pun yer)

'x la kak... ni byk pakai sekarang... latest design ni kak" bakat sales ni mmg teserlah..

so itu la ceritanya...

kot nanti2 te pergi umah orang yg sofanya kaler oren tp carpet kaler merah tu... umah sy la tu... jgn cakap apa2.. sbb sy dah cukup tertekan dah ni...






3 comments:

zino said...

kaler oren tu angah yg minat.. kereta kaler oren.. baju dia pun banyak kaler oren.. hehe

Anonymous said...

tak kisah la kaler apa pun cekgu.. its ur place, awk yg beli.. so, pastinya itu semua keputusan awk.. org komplen ke hapa ke, bkn org yg bayor pun.. tak gitu?

Kengkawan said...

zino
oooo hehe



non
xper eh?