Wednesday, June 18, 2008

Cerita Hari Isnin

i just hate father's day. coz all d ad make me missed my dad even more.. and i hate it most when errr guess my neighbour's family do gathering to celebrate their father. lucky men!

at that moment i think they're a bit insensitive, being soo happy, siap karaoke lagi, makan2 smer.. while at d same time i cried my eyes out, coz i don hv d dad to share this happy day with....

but nayyy.... agaknya kalau ayah saya masih hidup, i'll do d same thing kot... every time has d right to be happy...

my mom dah pesan, kalau rasa x ok balik tdo kat umah, but i dont want her to know how fragile i am..

__________________________________

woke up wee bit late on monday morning. waiting bapakla lama for both my neighbours keluar rumah... if u hv 4 younger bros u'll know how i felt..

ke my bros je yg peel mcm tu.. pantang datuk nenek diorang buat kerja kat luar umah pagi2 while men keluar g kerja. i dunno where they got that idea, but they'd rather sidaikan kain kalau kebetulan masa tu ada pakcik2 or their clients datang kat halaman rumah.

tapi dah kol 9.30, jiran sebelah kiri still x kuar umah, terpaksala sy keluar bwk cangkul jugak. The xtvt is planting cabbage.Mcm hebat je rasanya..

there she is, jiran selang sebuah rumah, tersenyum manis sambil menyidai kain. so i wave2 back to her ala2 beauty queen in beauty pageant la kan.. she's so frenly and talkative... x pernah2 sy terpikir akan berbual2 ngan orang dalam jarak 100m. hebat tu.. guess si Azmi, my neighbour rasa nak bakar je kot..

then d makcik came. since she also into gardening so byk la hal yg dibual2kan. sedar x sedar dah kol 10.30a.m. and i havent mop d floor pun. iskk.. she inspected (amikk kau) some of d plants and kasi baaaaaaanyak tips.. best la makcik ni...

pas tu lupa lak nak tanya nama..

after she left i was a bit tergesa2 mengemas, iron baju, semak lesson plan, and dashed to nearest town. Sebab things to do list was unusually long that monday..

but that makcik, yg lagi 2,3 thn will move to d neighbourhood too really make my day..

No comments: