Tuesday, June 03, 2008

itu kawan saya, Jie

As usual i spend my hols my with anak2 sedara. D diff, instead of g holiday kat mana2 i took them to 12A. Coz i cant afford a real holiday hehehehe..

Hopefully they had a great time. Yus fetched them last Saturday.

Pas tu rasa sangat sunyi bila diorang dah balik...

Fortunately Jie a wee bit free yesterday, so he came down and we spent our time kat bengkel kereta.. Ye la nak g sendirik x berapa reti.. Banyak beno la masalah negara kereta ni..

"Jie datang sini semata2 nak g bengkel kereta je ker?" tanya Zana..

Now i dunno... he did fixed d lamp at my house too...

i think thats what fren r for.. bz mcm mana pun there's always a time for an old fren. Fren need not any reason to help one another. I've been known Jie for years. Ada orang cakap bila kawan lain gender misti ada apa2.. tapi tu sebab diorang x kenal norizan adnan dan fauzi ishak. We r frens. we did things frens do, like eating out once a while, meeting another frens once a while, sharing gud new news, or simply giving advice. period

Tapi bila Jie start tanya "ada apa2 perbezaan x bila PR memerintah Perak skrg?"

"Belum sangat lagila.. diorang pun baru nak sorting..." saya menjawab sambil menunjukkan kesetiaan x berbelah bagi kepada parti yang memerintah.

"baru nak sorting apanya... sorting.. sorting..sorting..sorting... tengok2 dah 5 thn.. x abis sorting lagi" tanpa sebab2 yang kukuh Jie berprasangka...

"eh.. jie ni kenapa? dah kena bayar ke hapa ni? diorang baru lagi apa.. kasi la peluang.. menteri besar ni pun ok apa.. selalu je turun padang " saya x tau plak suara saya memang boleh cecah high note..patut saya jadi penyanyi dulu....

"elehhh baru2 memang la rajin... tengok la nanti.." jie pun luas jugak range dia, rupanya...

perbualan seterusnya elokla dideletekan...

Did i said we r frens?

We r ... if anyone see me jalan ngan lelaki 190cm tall, tough, yellow belt (hehehe said he has 7 colours belt) sambil cakap ngan high volume dan muka masing2 mcm nak makan orang..

tu la saya ngan kawan saya Jie.

i don think kawan kena setuju dalam semua hal. but we r still fren.

2 comments:

zino said...

lain kali jangan cerita hal hal yg ada hubung kait dengan politik ni hehe

kawan boleh jadi lawan.. dan sebalik nya..

Kengkawan said...

bernas idea tu...

jie memang emosional betuL!!! hehehhe

tq