Friday, June 13, 2008

queer!

i always lamented how stingy malaysian (read:higher education institution) are.... i mean, what is d use of having library sebesar gajah but wont open it to d public. come on la... berapa kerat sangat la yang pernah baca tesis2 masters d phd yg hebat2 tu kalau asyik disembunyikan dalam bilik ekon collecting dust.

x adilkan... penat2 diorang buat research last2....

guess i hv to be contented with public library yang most of d books dah ada since i was in uni lagi and school library.

yesterday, i spent my whole free time duk sorang2 dlm library. Something i havent done for ages!!!
i found a fascinating book. written by an englishman (lupa nama) who used to work in Malaya. the preface dated back in 1915. Tajuknya.. Malay poison and charms, mcm tu la kot..

As a Malay i m surprised myself with it's solid explanation and references. This intriguing book make me wonder... are these things exist?

Adala satu tu, d book taught ingredients nak poisoning others, among others are d white part of lizard discharge. Banyak lagi la bahan2 nya... Most are things u can easily find at home..

Saya x baca habis pun. I stopped and kept that book in secret place. Plan to see Feeza, d guru media abt it.

My sisters selalu pesan masa kecik2 dulu, jangan belajar benda yang bukan2... takut2 nanti bila kita kurang beriman kita amalkan pulak..

Tapi kenapa dalam banyak2 topik si Mat Salleh ni pilih topik ni?

2 comments:

zino said...

kenapa main sorok2 dalam library..hehe

Kengkawan said...

nanti anak2 murid cari.. sangat manja la budak2 sekarang... sometimes jumpa just nak cakap "i love u" hehehe