Sunday, July 20, 2008

Cerita terkini and a reasonable request

I hate jerk

thats an understatement actually. And i dont want to talk abt him coz on Monday lepas writing abt him in d previous entry, tak pasal2 spec saya jatuh.. Retak plak tu.. terpaksala buat baru.. dahla spec even cap ayam je pun bapakla mahal Cesss !!! (padan muka norizan adnan la kan...)

Well... on something yg langsung x berkaitan dengan masalah debat minyak naik or demonstrasi jalanan, i met my Along yesterday. Plan awalnya nak g ngan my mum tapi dia kensel sebab mlm tu ada ceramah best kat mesjid and my mom x nak missed it..

Sebab minyak dah naik and i m on a really tight budget, i decided to go to her hse naik bas.. tapi hari sgt panas lately, and kenkadang tetiba je hujan, and i read newsreport nowadays makin ramai yg opt for public transport.

so i drove.

Since my Along work half day on Saturdays, i stopped at d club. Plan asal was to hv lunch with Jie. Tapi d club luarbiasa packednyer and Jie pun luarbiasa busynya pada pukul satu tengah hari.

After waiting for an hour, it really past my lunchtime. Jie's too.. Coz he really had a lousy time.. hal2 kerja jer.. And then we talked atau yang tepatnyer he poured and i listened.

Thats what we normally did when one of us having work-related problems, masalah2 lain x kan share especially masalah harga minyak naik or masalah negara yg lain.

After few mins (coz both of us rushing against time) we bid gudbye and i off to Shah Alam.

Now now.. i dun believe my eyes, my not-so-fat-tapi-debabla-jugak Along is very very slim now.. Dah lain macam cantiknya dia.. (tipuuuuuuuu!!)

"berat org dah turun 10kilo ah.." katanya..

Like Jie, Along too is having her hard time. Health related la plak..

I took her out, jalan2 sembang2, shopping2 and makan2..

One thing for sure, bila kuar ngan Along x renti2 kitaorang ketawa. Banyak betul ah cerita lucu keluarga lately. Mula2 ingat nak g umah our other sisters in Klang tapi pas tu kensel la sbb takut x sempat nak balik..

At 7.30p.m i drove back to 12A coz uda yg ada kelas on Saturdays is waiting for me. Mcm adik dia, uda pun penakut jugak..

Again.. seeing Uda xder la cerita lain, still byk yg kitaorang kena catch up pada baru satu hari je kitaorang x jumpa.

Well i have 8 sisters, smer pun kalau jumpa x renti2 bercakap. kekira memang macam Awie's Tiada rahsia antara kita la.. Tapi my 4 bros lain plak..

One of them is getting married end of this year. But until now d only thing we know our baju ( i mean baju yg kitaorang nak pakai masa majlis tu) is baju kaler biru even Nik complained x sesuai langsung dengan parti majoriti keluarga, tapi nak wat cammna kalau dah adik beradik 12 orang bukan senang nak cari cukup kain kat kedai, amik je lah mana yg banyak stok... Tu pun sebab we insisted nak beli kain utk sekeluarga masa our trip to Lanna kingdom cuti sekolah ari tu.

Bunga telur, pelamin, baju nikah kawin, menu kenduri, nak pergi umah pihak bride smer pun kitaorang blur jer..

"Andak nak kena tolong apa2 x?" i asked my bro masa dia balik kampung last week.

"x ada apa kot.. apa pun nak buat sangat.. buat biasa2 je la" said him..

Even my married sisters pun konpius..

btw i really like my future sis-in-law. tak tau apa yg saya suka, tp first impression i really like her. Tu luarbiasa sebab part of my job memangkah orang je kerjanya.. Despite dia panggil saya "Kok'.. aje ngan pekat betul bahasa utaranya tapi saya still suka dia.. wic makes my bro luarbiasa gembira.. Sebab andak dia banyak mulut.

so if anyone sees me membeli peralatan kawen, tu bukan tanda dunia dah nak kiamat tapi its one of my special ways to show my unconditional love to my bro.

Mak saya cakap adik beradik kena selalu tolong menolong..(Baby dearest, if u read this pls take note that a new sneakers is badly needed here coz my oyen sneakers tu dah x dapat diselamatkan lagi.. tq)

5 comments:

zino said...

bakal dapat adik ipar la ni ya..

Kengkawan said...

ye betul

Anonymous said...

hmm.. camtu nyer ramai adik beradik, xkan xde sorang pun bermurah hati untuk supplykan calon utk dia.. oppss..bye..

Kengkawan said...

suka suki ko je la zero... ce supply calon dr england sana.. sesia je ada bro duk kat sana... hehehe

Anonymous said...

weh.. mana tau aku ni zero ha jah? hiihi..