Friday, July 25, 2008

Miss Understood

Sblm tu ...
I m in cc now.. whoever said cc ni tempat remaja melepak is definitely havent hv a clue whats going on.. atau dalam bahasa kasar kwn say Fauzi Ishak sangat kurang cerdik coz in d cc i m in now.. ada 2 org pakcik in their late 50's, 4 late 40s guys, mid 20s ladies and me- belia yg berumur 15 tahun..

all of them were so engrossed with what they were doing n sorang pun x perasan ada org yg xder kerjaya peratikan depa. btw, the pakcik is typing something.. agaknya pc dia rosak kot kat umah..

back 2 d story..

I m so happy this week. Reason being... Man, Kak Sal R and I bakal menunaikan janji kitaorang pada kids next month. A project wic we had been discussed since last year. Thanx to d new boss anyway..

And for the first time in a year i can sleep well after "that" committee meeting. Thanx to d new boss as well coz all this while everytime after the meeting ended i felt so miserable and tired and ada je rasa nak bakar orang... not their fault, its me.. yg selalu harap A disebut A bukan ABCDEFG tapi diakhiri dengan "buat je la mana yang patut asalkan ada paperwork"

He didnt parrotting his 6 years-old script wic is a relieved. Letih tau.. Reasons? ntah malas nak memikir...I shudnt say more except that i m as happy as happy could be..

Kegembiraan yg luar bisa juga saya perolehi after that meeting. This is something yg diluar jangka.. i hv battle among conscience wheter i shud write this or not.. at last here i m...

I m 35 and single. thats a fact. i m not pretty and i knew it. thats a fact too. i have many married frens. thats a fact too. Abis tu sapa je la yg x single dlm umo cenggini kalau x Anuar Zain dan norizan adnan

i tot i make it obvious that married is a matter of choice to me... i dunno whther others get it r not.. and i never care abt it..

Bukan biasa ke kalau kita g mana2 tempat yg ntah bila2 nak g semula kita kasi la kengkawan ole2.. biarla ole2 cap ayam je pun... sambil kasi tu misti cakap cenggini.."yg ni mmg saya pilih khas utk cikgu.."

Biarla sebenarnya semua org dapat yg sama pun tp still jugak buat ayat mcm tu.... org tu pun biarla dia tau kena tipu, normally wil play along like.."laaa saya mmg suka sangat benda ni, terima kasihla". Tak kisahla kot itu le kali pertama dan terakhir dia guna hadiah tu, pas tu ntah mana2 dia campakkan pun.. ala.. barang murah2 je..

For years biasanya mcm tu la.. thats why we r still frens..

Ehem2.. tapi isk isk isk.. theres a new teacher, since i didnt see him on the day i kasi all d mementos to frens so i gave him d next day.. "aku pakai sekarang taau!!!" thats d remarks gave by them, tapi tu je sekali pun diorang pakai.. pas tu ntah mana2 peginya pun.. sy x kecik ati pun.

This particular teacher lain.. d next day dia pulangkan balik sebab dia kata, "nanti apa kata isteri saya, belikan saya hadiah mahal2 dari london pulak tu"..

mak aii..

" sy tipu cikgu je.. sy g chiengmai je bukan london pun, pas tu murah je la cikgu... dia tipu je 100%silk tu... cap ayam je nih.. jgn la cenggini.. smer org pun sy kasi termasukla cikgu.." sambil gelak2 sy terangkan.. xkanla sy nak bakar dia pulak..

yang menipu g london tu sy ngaku la.. tapi bab isteri dia tu dy a bit keliru sket.. apa relevannya?

"kita kena rasa kecik hati x jie?" sy tanya Jie selepas Uda cakap x payah la kecik hati, he's new so might be he dont really know u well, tu nasihat Uda.

"did he knows u give d tie 2 all ur colleagues?" asked Jie.. As usual when Jie spiking tu maksudnya dia serious tahap tenuk.

"yeah, i've told him" sy pun tetiba ble spiking biarla dulu masa spoken english class asyik gagap je..

"then if he knew he is not d only one get it, and he still insisted using that excuse to return back d gifts means dia tu ada sedikit kurang bijak la.." tu jie yg cakap..

"shud i feel kecik ati then?" mcm budak kelas yg saya ajar, sy mmg nak jawapan yg specific..

"dont!" sbnarnya jwpn jie lagi panjang.. tp might sebab we hv been frens for years so dia misti backing saya punya.. isk isk isk..

seriously i didnt feel kecik hati at all. biasala kot kita tersalah paham.. x amik pot pun since we don hv many kerja together so x kisah pun..

but i did noticed he didnt "tegur" me after that..

kalau ikut buku 8th Habit by Stephen Covey, bila ada strained relationships we must face one another and embraced d truth ( mcm salah je yg sy quote ni.. sorry eh, RAM x bagus) but i didnt do it coz lepas pikir 18 kali i decided our previous conversation was a mere misunderstood case.

But then lepas miting, i met my immediate boss kasi report and kasi tau 3 projects that my frens and i are going to do in August. Tapi dia tgh risau pasal this coming saturday punya project so he insisted me "doing something" despite i've told him that particular man is very capable of handling it himself..

Tapi my immediate boss ni tgh susah ati kot so i've told him i'll check with that particular man.

Tu je la sumbangan paling hebat yg bole saya kasi , menyampaikan pesan je.. and i m glad coz after that "ting!!!" smer pun jadi ok..

Moralnyer..
Ntah.. sy pun x tau.. tapi kalau ada sesapa yg nak kasi saya jam tangan brand tanda soal, u r welcome to do so sbb jam brand tanda soal yg et kasi for my 35th birthday tu sudah x dapat diselamatkan dan jam baby g kaler biru kepunyaan anak sedara saya yg tertinggal kat umah, pas tu sy pakai pun dah x dapat diselamatkan jugak...

tu je la cerita nya...

3 comments:

Anonymous said...

wah..saya tau jam tu jah, itu jam 'teka' tu..hehe. Well jah, dont fill ur head with all those craps..Wat pening pale jek..U knw that tenuk pun xkan sama ngan tenuk2 yg lain, inikan pulak manusia..mental dia corrupted tu.. abaikan je la jah..nnt saya belanja sate eh..hihii..

Kengkawan said...

dah diabaikan pun.. heheh..
belanja sate? setuju!!!!!
balik ah cepat zero oii

Anonymous said...

hai2...