Monday, July 21, 2008

pagi jumaat yg ujan gerimis

Waaa effisien betul telekom ni.. d line is restored back wic is amazing. Hopefully xderla yg tergedik2 mencuri kabel talipon lagi.. apa la ko ni labu, g la cari kerjaya lain..

ni citer pagi last friday morning... since i woke macam awal le jugak so my mom ajak g pasar. Ari gelap je sebab ujan la plak..

normally on friday pasar pagi tu ala2 meriah la sket sbb ramai penjaja.. habisla disapunya parking lot tu dirikan khemah diorang.. xperla.. seminggu sekali je..

nak cari parking bknla susah sangat tapi nak keluar dari parking tu karang mmg la azab..

kenkadang dgn rasa x bersalah ada je ntah sapa2 double park mcmla dia x tau kereta kat malaysia ni xder satu pun yg boleh terbang, kot udah dia blok tu mcm mana nak keluar.?. tu belum cerita pasal motor yg x pasal2 je parking ikut suka dia je, x pikir langsung pasal org lain.

make short saya pun tunggu my mom dlm kereta sambil baca suratkhbar.

then.. ada satu hamba Allah ni sebab a few motorbikes dah parked kat blkg kereta dia, terpaksala dia sorong motor tu ke tempat lain. Masalahnya seluas2 negara Malaysia ni, dia g himpunkan motor tu betul2 depan kereta cap ayam saya..

Saya pun tengok sambil ternganga.. kot2 dia silap, tapi lepas satu, satu motor dia pergi hantar kat depan kereta sy.. i just waited what he will do next..

Then mamat ni masuk kereta, start enjin.. and..

i went out, ngan muka x bersalah g sound dia. "eh nampak x ada kereta kat sana tu?"

mamat tu pun ngan muka-ntah-mcm-mana-rupanya-tapi-mmg-x-hensemla "nantila.. nak undur kereta kejap je"..

i dashed to find my mum, kang kalau saya tengok lagi muka mamat tu mahu jugak saya bakar je dia dalam hujan gerimis tu..

my mom tgk sibuk pilih durian.. sebakul seploh rengget je, adalah dlm 15 biji kot.. banyak tul.. then Sathiya asked me to take some of his durians sbb banyak sgt even i told him, my mom pun beli jugak but he still insisted..

dalam duk sebok2 tu sempat jugak saya toleh kat mamat tu. ye betul!!! dia sorong balik motor2 tu kat tempat lain. bersusah payah dia, dari riak wajahnya nampak sangat dia mengalami tekanan mental..

its either mmg dia ada niat nak buat mcm tu sejak awal lagi or mmg kawan2 baik saya x silap bila kata norizan adnan kalau marah singa pun x berani melawan.

pas tu br sy teringat sesuatu...

sampai je kat umah saya terus tarik selimut Acho yg sedang menyambung semula tidurnya dalam ujan..

"weh.. ada x kawan2 ko yang speckie pas tu pakai kereta XXXXX kaler XXXX? no platnya x ingatla tapi"

Lega hati saya bila Acho cakap xder. Tapi on Saturday bila sy g tuition yg jauhnya 20km dr umah dan kebetulan lak followed by kereta xxxxx kaler xxxx sy rasa cuak sket.. Sebenarnya sblm ni sy x perasan pun kereta apapun..

Moral of d story, jgn marah org di pagi jumaat.

2 comments:

Anonymous said...

hmm, awat x pancitkan je tyr keta org tu? hmm betul la kata org, keterbatasan tahap kesabaran lelaki n perempuan tiadalah sama adanya..hehe..

Kengkawan said...

i wish..
cecececce.. wat will u do if u were in my shoes? misti lagi teruk.. (hehehhe menuduh je ni!?)