Tuesday, August 12, 2008

2008 pemabus agm


sy mmg suka betul menghampakan harapan org, especially kot org tu yg hampakan harapan saya dulu (hehhehe u know who u r guys - edisi balas dendam nih)

our pemabu agm was set every final weekend of january each year. d rationale were (ala mcm skema la plak ) bln jan belum start latihan sukan, tuition ke hapa so patutnya x bz la beb..

len and izan mengonfemkan diri, whereas others (even d not so pemabus) mcm beria2 nak join tapi ngan syarat datang umah diorang dulu... ni apa ke he nyer... nak buat open house pun tunggu la raya... aduss... letih la diorang nih.. hehehe

back to us, len was d most earliest so she booked at quality hotel. then came izan fr jb. since i my class finished at 6.40 then i was d last, clad in my track bottom, bau pun semacam. kebetulan nampak kakak cleaner terus sy mintak sabun lebih. kakak tu mcm kesian je, maklumlah muka sememeh habis, padahal saya duduk tepi padang je tunggu kids main.. xperla, muka beriman...

len mmg dah biasa jumpa. every year paling kurang twice jumpa len. but i didnt recognized izan at first. she's slightly slimmer and ntah apa yg pelik-tapi-lain betul.. rupanya dia x pakai spec dah skang...

len pun dah tukar saiz m sekarang wic really surprised us, and she said dia semakin jelita sekarang dan kitaorang pun poura2la setuju.. hehhe

as usual, tido ntah pukul brp sbb nak catch maklumla ngan izan dan 7 thn x jumpa. banyak la disembangkan especially citer BATi terkini (pasal korang la beb)

late at nite et called kasi tau she wont be join us d next day, atas hal yg x dapat dielakkan, and she cried, wic is really broke my heart. she rarely cried unless dia marah orang..

kena tulis jugak, mcm thn2 sebelumnya i was d host, konon2la... tapi yg kena kerja keras ialah my 2 bestfrens, et and jie.

normally et will take us dining out and jie beri sumbangan kecemasan.

since this time around et is unavailable so we just belasah je g mana2. Luckily Jie dah prepared invitation cards for adala satu event kat sunway lagoon.

jie suh dtg awal, tapi dah namanya reunion, misti la x berenti bercakap smpai x tgk jam. after sumptious breakfast, wic len ate a tiny portion only, we proceed to sunway lagoon. i wasnt sure d route so mengagau la jugak despite jie dah kasi plan. ntahapa2..

under d scorching heat, jie ngan senyuman-manis-mcm-gula-gula-getah waiting for us at d entrance. mcm x kena mengena ngan pilem je bila kitaorang yg bertudung ni berdiri sebelah jie.

panas giler la.. kitaoarang bertiga mmg pakai track kenkonon nk g mandi..

ok gak mandi2 di tengah hari buta ni.. tapi x lama pas tu jie call kasi tau his show dah nak mula.

so tiap kali nampak jie, kitaorg bertiga pun tepukla kuat and jerit his name, biarla sebenarnya dia x dgrpun. sokongan padu di tengah panas tu di tengah lautan orang pulak... tu baru namanya kasih yg x bertepi kot.. tapi kitaorang duk kat tepi je..

after his show ada life band. its definitely not our type pun. so tukar baju, called jie kasi tau nk balik and we dashed off. tapi jie telah berjaya mengejar kitaorang dengan jayanya dan mengucapkan selamat jalan dgn gaya seorang lelaki yg baru abis buat show. he was so sweet...

so kawan2 saya cakap bestnya ada kawan mcm jie. tapi itu sebab diaorang x tgk bila jie start cakap omputeh... mau jatuh kerusi diorang even jie x tinggikan suara. hikhikhik (sorry jie, we r still fren)

then we went to sunway pyramid dah alang2 and jalan pun jammed.. pas tu balik hotel and mandi2-pas tu sembang lagi.

i called et, she still unwell.

btw izan was so funny, her students were so colourful especially zul d mawi-wannabe. so xder la kerja lain kitaorang asyik ketawa je.

we had dinner at d nearby restaurant. and our guest of honour were ayus and her hubby, khairul. thats d first time jumpa ayu since our convo in y2k. never met khairul too but we just looooooooove him.

apsal bila jumpa kengkwan lama misti ketawa jeeeeeeeeee... till now saya masih terkenang gelak ketawa malam tu..

indah betul kan?

we took another pix atas permintaan khairul. i dont tke any pix sbb masa tu mcm a'a lupa la..even my hp pun batt conked out, charger pun lupa bwk...

tp x kisahla, pas tu sambung bersembang lagi. sonok sungguh tp yg paling diingati stil zul d mawi-wannabe tu. gila kelakar.

d next morning we parted with izan, mcm sedih je sbb konfem kalau panjang umur tahun depan baru jumpa.

then len and i took cab to low yat, tp kedai lum bukak so saya g buat foot massage while len browsing a few shops yg dah bukak. ok la, tapi mahal giler..

balik low yat, antar len ambik cab ke pudu. hopefully akan jmpa len in d near future tp smpai saat saya taip entry ni masih x jumpa lagi..

so itu la cerita pemabus thn ni.. hopefully by nxt yr kehadiran akan bertambah. nampaknya kena tukar Undang2 kecil la..

btw, i m still d president.

2 comments:

zino said...

cuti semingggu tak kemana ke..selain ke KL hehe

Kengkawan said...

hahaha... ada g club jie yg bukan di kl.. hehehe..
pakngah g mana?