Friday, August 08, 2008

citer seram

jiran selang sebuah rumah meninggal dunia pukul 7.15mlm tadi.Pakcik Hamzah namanya. Masa kitaorang kecik2 dia sangat garang. bila kitaorang dah besar2 ni pun dia garang jugak. sangat konsisten pak cik ni.

baru last month makcik syam jiran depan rumah tapi jauh sikit passed away in d hospital. we r a very close community. jadi bila ada orang meninggal atau pun nazak abisla satu kampung berkampung kat rumah orang tu. bagus kan...

i still remember bila d late wak nor was unconscious at 3.a.m even my bros yg tido mati tu pun boleh stay kat umah dia sampailah jenazahnya dikebumikan. tu citer 3,4 thn dulu.

yesterday bila balik sekolah, acho je ada kat umah. my mom balik lepas maghrib and say sorry sebab dia x sempat masak. ntahapa2kan.... patut anak diala yg masak..

dan memang pun acho yang masakkan untuk saya berbuka semalam. tumis jengkol ikan bilis. saya suka sungguh.. bersungguh2 saya makan. errrr... sebenarnya sy mmg suka makan.

uda g outing ngan siti dan balik kol 8.30p.m. she brought mee rebus, wic i found too sweet for my liking.

after isya' my mom g lagi umah pakcik hamzah, so do adik and acho. uda surendered to her bedroom sambil bergayut, sangat multitasking my sister ni..

since it was too early to sleep and xder buku best nk dibaca i watched tv.

its a new thriller series, cesss!!!! seram giler babas. even Kuza yg sepatah haram xbercakap tu pun sgt menyeramkan expression..2,3 kali saya panggil uda suh dia temankan, tergamak dia cakap suh tutup je tv.

uda x paham, cter ni amazing giler. nampak cam realjer pelakon dia ngan camera work pun cantik. tapi last2 tv tu tertutup sendiri n i was literally melompat masuk bilik uda.

kot ye pun nakpotong api org tnb ni, jgn la time org tgk citer seram.. takut giler tau x. thanx god kejap je.. pas tu sy sambung tgk sampai habis n terus tutup tv, bwk blanket masuk tdo kat bilik uda.

mmg seram la citer tu.


______________________________________________

korang pernah tgk hantu x?

sy x pernah, tp masa sekolah2 kitaorang suka sangat cerita hantu.

errr... mak saya panggil lak dah... bye

2 comments:

zino said...

pakngah pernah terserempak sekali memula hiway KL seremban di buka dulu.. dah lama tu tapi masih ingat lagi..

apa andak akan lakukan jika tetiba muncul sesaorang yg berlari di hadapan kereta andak yg sedang di pandu di hiway hehe

lebih kurang tu le pengalaman nuya hehe

Kengkawan said...

mak aihhh
mau pingsan kot..