Tuesday, August 19, 2008

if u not the one

pernah dengar kan lagu lama daniel beddingfield ni?

sebenarnya on sunday i went out with an ex-student. as usual bila anak2 murid dah besar,pada peringkat umur mcm ni ceritanya pun makin kompleksla...

she was scared that i will pandang semacam if i knew. well, knowing her for years, i didnt, and i guess she was terkejut beruk when i told her, ' i really like him too. u got my approval!"

"but i dont think he likes me" lamented her..

"r u crazy? of course he did" well i knew that man well..

"u dont understand teacher..." said her and i doubted it..

"i dont really know it all ye know. if i m that gud, i wont be single at 35. But i believe if we really want something badly, we will get it, insyaAllah,niat yang baik akan dibantu". tried my best to sound like a teacher who-knows-all..

"entahla teacher.." kurang motivasi betul ex-student ku yang seorang ini.

yesterday on my way to fetch my anak2 sedara lagu 'if u not d one" was played on d radio... i cant help but termenung sendiri. indah betul lagu tu..

saya percaya bila kita rasa "he/she is d one.. memang tu lah orangnya.."

"what were the d criterion u r looking for izan?" asked my bestfren looong time ago.

"boleh diajak berbincang dan x malu nak dikenalkan pada kawan2"

tu jawapan ikhlas saya pada seseorang yg lain yg bertanyakan sklan yg sama dan pada masa tu (wic is 6 yrs ago) saya ingat memang he's d one, mmg saya x toleh cari yg lain lagi dah. cesss

kalau mengikut novel senjakala, 'cinta mesti direbut dan dipertahankan". tu very the pilem hindustan. when in fact, kalau dah cuba sehabis baik, tapi x berjaya jugak, end of the story.at least kita puas hati sbb dah mencuba.

btw when we met someone and we felt he/she's d one x payah la nak tunggu lama2. muster all ur courage n make a move. just leave all ur entah2... (entah2 dia ada org lain, entah2 dia xsuka sy,entah2 dia nak yg kayo bla bla)

entah2 orang lain yang kacak hensem (jek je ni) tu kawan baik dia je, tu merujuk kepada fauzi ishak, lelaki selain my bro yg sekalisekali makan ngan saya kat pekan slim river.

"nanti sudah2nya u jadi mcm teacher hahhaha" its acceptable kalau menggelakkan diri sendiri, kalau org lain yg cakap, kecik ati beb..

i never tell anyone, tiap kali dengar lagu if u not d one saya terbayangkan muka brad pitt.

tiara jacquelina dalam satu interiew kat minguan malaysia cakap, "lazimnya apa yg kita nak kita akan dapat.."

doa-doakanlah ye..hikhikhikhik

4 comments:

zino said...

semuga hajat andak di penuhi.. amin

manje said...

salam

emm kite pon doakan juga...:) amin

Anonymous said...

semalam brad pitt baru call, send his regards to u jah.. dia kata nak kirim salam xleh, so dia kata "jaga diri bebaik k.. ada jodoh nnt bersualah kita.." saya menyampaikan pesan je.. hohohoho...

Kengkawan said...

pakngah..
aminnn

manje
welkam..

zero..
sungguh indah pesanan penaja mu itu.. hehehe