Monday, September 29, 2008

cerita terkini

ari tu tanam jagung. macam dah bertunas la... tapi sebenarnya Nisa my niece yg tanam..

my mom komplen abis sawi dia kena makan ngan siput, so saya taruk dlm pasu baru n bawak ke 12A, pas tu bila org dtg tegur, waaaaaaa suburnya sawi.. ye ye.. lembu punya susu..

ari tu sy g umah Yati nk jmpa her mom. tapi mak dia dah balik kg lak.. so Yati kasi sepasu kubis sebab dia ada banyak.. lepas seminggu hajat nak beli pasu besar asyik postphone je pas tu saya tanam kan je atas tanah kat tgh flower bed.. macam hebat je ada pokok sawi.

bunga dahlia yg saya beli kat Cameron Highland bln April dulu la ni dah berbunga... banyak lak tu.. uda la yg semaikan semula... hopefully pokok ni akan merebak2 ..

saya baru berkenalan ngan jiran belakang umah.. kerja cikgu, nama pun izan.. kelakar eh...

ada org bayor utang dlm usd.. kebetulan plak skang ni musim sale. dlm bln ni je dah 3 kali sy g Sogo, tiap kali shopping sy bwk usd100.. now exchange rate ok sket rm3.4

ooo zero akan balik mesi thn ni.. yeye yeyeyey yeyyeye

baby n i decided to save some money for our bro wedding. so kitaorg wat kuih sendirik.. saya la jadik ajk buat kuihnya tu... dari smlm saya buat kuih, sambung pas subuh tadi.. rasa mcm nk pengsan dah.. as a result i m still at 12A, kalau buat kat uamh konfem x siap sbb bersembang je..

citer pasal wedding...
nanti ah citer.. zuhur pun lum lagi

tu je la kot.. to all slamat hari raya, maaf zahir batin..

Jerk saga

i just so annoyed with Jerk.

benci betul orang nak jadi hero ni... kasi kata2 manis, advice yg kenkonon diala paling considerate, paling wise, paling paling la... tapi in d end bila ada prob, sapa yg tanggung? masing2 lari bawah meja..

i so very hate u Jerk.

"Dont call me again k" I never said that to anyone but him..

because i just so tired ngan org yg nak jadi hero ni.. nak nampak dia je best.

macam ngumpat je ni... hmmm tapi saya mmg marah sbb dalam cita2 nak jadi hero tu dia dah membuatkan norizan adnan jadi villain.. masalahnya now d prob arise lagi dia mau lepas tangan..

"tu bukan tulisan encik ke? macam mana encik ble cakap x tau plak?" i asked him ngan sora setajam pisau cukur gilette super nacet (ada lagi ke jual skang?") di hadapan auditors..


orang kata revenge is sweet..

saya pun rasa gitu gak.. so sy x marah dah jerk sb dah dapat kenakan dia kaw2... tu je la..hikhikhik

walaupun pas tu sy kena g ipoh jumpa auditor, pergi lepas abis kelas, dah la sessi petang, sampai umah malam.. saya x marah pun..

btw d auditor sangat sangat baik... i couldnt thank her enuff

Monday, September 08, 2008

Boleh x mula sekali lagi?

" hey after six years kan... at last kita berbuka posa sesama jugak eh..." said i while busied myself with d sumptuous dishes.

janji nak berbuka posa bersama telah dimulakan sejak 6 thn lalu tp baru skrg tertunai...

"six years ke? noo way... max is 4 years.. cant be that long" kwn saya yang dah seminggu x nak makan nasik tapi amik lauk penuh sepinggan lagi mahu menafikan..

"yeah rite.. i was 29 when i knew u.." saya terus makan dgn rasa x bersalah despite kawan saya komplen, nasi is not healthy and fattening.. yeah rite.....

"oooo how old was i at that time?" dia berhenti makan sambil mematahkan jarinya, susah betul hidup tanpa mesin kira atau nama sebutannya calculator..

" u r 2 yrs older than me kan? kira ah sendiri..." mana mungkin saya mengaku saya kantoi maths masa spm dulu.. uishhh

"then... how old r u now?" tanyanya sedikit curiga dengan kemampuan mencongak agaknya..

"fifteen.. umur i memang berpatah balik ke belakang" jawab saya sambil ketawa ketawa.

sessi makan diterus tapi dengan lajak yang lebih perlahan, banyaknya bercerita hal2 lama, cerita2 lama.. kawan2 lama, peristiwa2 lama..

hujan masih x mo berhenti pada petang sabtu yg lalu... ironically when we 1st met 6 thn lalu seluar saya juga basah dan kotor kena air hujan. kali ni juga begitu, saya sangat x selesa dengan jean dan sweater Seed saiz S tapi besar gedabak yg saya pakai. selebet tul.

dalam pada itu ada sorang tu tergamak lagi terjun ke kolam renang bersaiz besar yang bertentangan dengan meja kami. kagum betul... saya teringat cita2 saya yang mahu berenang2 di Dungun... berenang dihujung minggu, berenang selepas penat bekerja, berenang ditengah tengah malam.. pendek kata berenang setiap masa la... tapi itu cerita lama..

cita2 yang bertukar menjadi impian yang kalau ikut teori logik akal, x mungkin akan tercapai.

perjumpaan itu diakhiri dengan makan2 jugak...

"u suka coklat x?" tanyanya..

'suka" saya jawab pendek, sebenarnya saya hafal makanan dan minuman kegemarannya tapi dia x pernah ingat yg saya memang "hantu" coklat.. tu yg kecik ati tu..

"i hv one, a fren br balik ostolia, dia kasi" katanya..

we shared d choc slab. it was yummylicious... honestly coklat cap ayam pun saya akan kata sedap giler jugak... kalau dah suka kan...

ironically, when we first met 6 yrs ago there was a song yg dinyanyikan while we were eating (dia yg makan, sy x nak sbb dlm ati asyik ingat nak balik je masa tu). i don remember d song but i remembered d singer.

pertemuan awal yg indah. kata orang gud start, gud ending jugak... mungkin betul pada orang lain, tapi it didnt apply to me..

pada malam sabtu yang hujannya semakin lebat itu, dia berulangkali memainkan sebuah lagu yg biarlah saya rahsiakan tajuknya (sebabnya sy pun x ingat tajuk nya) dan dia turut menyanyi bersama. Bagus betul MP3 philips tu.. bunyiknya lain macam sedap walaupun suara kawan saya biasa-biasa sahaja.

dan itulah kenangan terakhir saya dan kawan saya.

Berbuka puasa di tempat yg menghadap kolam renang, makanan yang enak, hujan dan lagu yang menyenangkan serta coklat yang masa saya g ostolia sy x beli pun sbb x mampu..

Rasanya tu ptemuan kita yg last, Bye my fren - saya kirimkan sms kepadanya..

Kenapa? soalnya..

Sebenarnya i dunno maybe sbb kecintaan saya yg mendalam kepada soalan objektif multi pilihan jawapan saya selalunya mengikut skima jawapan yg lazim diguna pakai di sekolah..

A maksudnya ya
B maksudnya tidak
C maksudnya lain-lain

tapi buat pertama kalinya saya tukarkan skima jawapan. jawapan saya C yang bermaksud TIADA JAWAPAN..

kerana saya pun x pasti apa sebenarnya fokus hidup saya sekarang.

lucu rasanya bila membaca novel "chasing harry winston" dikatakan bila kita nak lupakan seseorang ingatkan segala yang jelik tentangnya. perlakuan huduh yang sudah menjadi tabiatnya..

i couldnt do that. at the moment saya lebih suka mengenang yang manis-manis, yang indah-indah dan yang baik..

sememangnya dia seorang kawan yg menyenangkan...

dan dia juga baca blog ni...

to u,
i will never forget u, no matter how hard i tried.

sehari dua ni saya terfikir, kalau lah saya boleh mula sekali lagi........

saya tau jawapannya B, jadi saya pun x nak pikir apa yang akan saya lakukan kalau diberi peluang. Cuma saya harap, hati saya akan menjadi lebih keras untuk tidak menoleh ke belakang lagi...

kadang-kadang hidup ini mmg kijam la..

Wednesday, September 03, 2008

30, 31 dan 1

30 ogos

Ni cerita masa cuti skolah bln 4 eh?

nadia: mak andak, tok meninggal masa 30 ogos ye?
me : ha'ah pandainya .. mana ya tahu..
nadia: Ya tahu sbb hari tu masa thn lepas tu mak nangis..
me : nangis? napa mak Ya nangis?
nadia:Mak nangis lepas baca sms mak andak la..
me :ooooo (dengan muka nak nangis sekali),how d u know?
nadia:mak kasi Ya baca tapi Ya x paham bahasa English.. pas tu Ya tanya Along.. Along cakap apa mak andak tulis...
me : oooo (sebak x tau nk cakap..)
nadia: tok meninggal bila mak andak?
me : thn 1999
nadia: lama dah.. apsal mak nangis lagi..
me : sebab kitaorang sangat sayang pada ayah kitaorang.. Ya sayang x ayah Ya?
nadia: sayang ... tapi kadang2 abah marah Ya..
me : Dulu Tok pun selalu marah kitaorang, tapi dia marah sbb syg..
nadia:oooooo.. along kata along pernah tgk kubur tok..
me : nanti raya kita pergi sama2..

p/s thn ni i didnt smsed my 12 siblings on Aug 30th coz most of us stayed under one roof- at last

___________________________________________

Aug 31st

g shopping on merdeka day,memang ntah hapa2..

went to Jusco ipoh with Along, baby, adib, thira and aliya...

ngarut..ngarut... nak g masuk pizza hut pun q punya beria... tapi kitaorang q jugak sbb anak2 sedara..
___________________________

Sept 1

How time flies...tiba2 dah ramadhan... hikhikhikk..

cuba la cakap cenggitu,mesti kena debik ngan ustaz.. dah tau ramadhan tu penghulu segala bulan, lagi mau buat tekejut2 tekejut...

so hows ur puasa so far? ok he?

i've told mom sy nak berpuasa kat rumah baru, and my mom sbb kenal sangat anak dia, langsung x menghalang...

so on d first day posa saya g 12A sensorang despite baby complained, "wa balik jauh2 nak berbuka posa ngan keluarga beb.. apahal lu g sana lak..?"

tu mmg cecita saya sejak kecik (harap2 depa percaya la...) .. lain macam je ni'matnya bila buka posa masak sendiri (xkisahla sebenarnya mkn nasi lauk ikan bilis goreng je ngan fishball soup je pun), makan sendiri n buat tarawih pun sendirik.. sbb sy gayat nak balik masjid sorang2... (yg ni pun alasan)...

kalau kat umah konfem sy x pernah memasak tapi makan x berenti2.. x beriman betul..

tapi sbb yg betulnya... sy rasa kepala saya dah pening sbb asyik tido.. tido... tido... at least bila duk kat 12A memang konfem tido x lena sebab penakut..