Wednesday, September 03, 2008

30, 31 dan 1

30 ogos

Ni cerita masa cuti skolah bln 4 eh?

nadia: mak andak, tok meninggal masa 30 ogos ye?
me : ha'ah pandainya .. mana ya tahu..
nadia: Ya tahu sbb hari tu masa thn lepas tu mak nangis..
me : nangis? napa mak Ya nangis?
nadia:Mak nangis lepas baca sms mak andak la..
me :ooooo (dengan muka nak nangis sekali),how d u know?
nadia:mak kasi Ya baca tapi Ya x paham bahasa English.. pas tu Ya tanya Along.. Along cakap apa mak andak tulis...
me : oooo (sebak x tau nk cakap..)
nadia: tok meninggal bila mak andak?
me : thn 1999
nadia: lama dah.. apsal mak nangis lagi..
me : sebab kitaorang sangat sayang pada ayah kitaorang.. Ya sayang x ayah Ya?
nadia: sayang ... tapi kadang2 abah marah Ya..
me : Dulu Tok pun selalu marah kitaorang, tapi dia marah sbb syg..
nadia:oooooo.. along kata along pernah tgk kubur tok..
me : nanti raya kita pergi sama2..

p/s thn ni i didnt smsed my 12 siblings on Aug 30th coz most of us stayed under one roof- at last

___________________________________________

Aug 31st

g shopping on merdeka day,memang ntah hapa2..

went to Jusco ipoh with Along, baby, adib, thira and aliya...

ngarut..ngarut... nak g masuk pizza hut pun q punya beria... tapi kitaorang q jugak sbb anak2 sedara..
___________________________

Sept 1

How time flies...tiba2 dah ramadhan... hikhikhikk..

cuba la cakap cenggitu,mesti kena debik ngan ustaz.. dah tau ramadhan tu penghulu segala bulan, lagi mau buat tekejut2 tekejut...

so hows ur puasa so far? ok he?

i've told mom sy nak berpuasa kat rumah baru, and my mom sbb kenal sangat anak dia, langsung x menghalang...

so on d first day posa saya g 12A sensorang despite baby complained, "wa balik jauh2 nak berbuka posa ngan keluarga beb.. apahal lu g sana lak..?"

tu mmg cecita saya sejak kecik (harap2 depa percaya la...) .. lain macam je ni'matnya bila buka posa masak sendiri (xkisahla sebenarnya mkn nasi lauk ikan bilis goreng je ngan fishball soup je pun), makan sendiri n buat tarawih pun sendirik.. sbb sy gayat nak balik masjid sorang2... (yg ni pun alasan)...

kalau kat umah konfem sy x pernah memasak tapi makan x berenti2.. x beriman betul..

tapi sbb yg betulnya... sy rasa kepala saya dah pening sbb asyik tido.. tido... tido... at least bila duk kat 12A memang konfem tido x lena sebab penakut..

2 comments:

zino said...

selamat berpuasa dari pakngah dan keluarga..

Kengkawan said...

sama jugak eh..