Monday, October 27, 2008

unthinkable trengganu trip

i m in cc now.. thinking of writing a few amazing discoveries tru d recent trip when d police officers (at least they claimed they r) asking for ic..

hati saya cuak sket..

when they kept d ic saya lagi cuak.. i mean...

at least dlm kelas law yg saya dapat result cikai tu, rasanya ada cakap NEVER PARTED WITH UR IC.

guess i had bad hunch.. gotta go..

Monday, October 20, 2008

Cerita weekend yg panjang tp mesej sebenar di hujung entry

I had a foul mood on Friday. Lepas orang tu komplen2 d kids lagi dia berani mintak tolong dengan sy. Pertolongan yg xder kena mengena dengan kerjaya plak tu. Hilang akal ke hapa? Guess tu mmg peel cecekgu kot.. kot nak sakitkan hati dia ke tahap 380degree, marahla students kat depan dia...

Tapi kot dah buat gitu, jangan la berani nak mintak pertolongan seikhlas hati dari cikgu tu semula.. sahih dia kata dia busy punya.. tabah betul orang itu... patut dia masuk politik..

i bake cake this morning for d kids, utk menyatakan rasa kasih sayang yg x bertepi, walaupun saya rasa kek tu x berapa nak menjadi sangat...

on something unrelated, i spent my entire weekend with my twin cousins, Fizah n Zimah. Diorang baru abis PMR. We had a great weekend eventho rasa mcm x sesuai je sebab both of them pakai tudung labuh and sepupu dia tak pulak.. Btw they're from SMKA SLim River. Alang2 dah dekat kan. and i really had a gud time with em.

Congrats 2 Baby too.. Dia konvo on weekend gak. d first yg dpt Masters in d family, although saya yg register dulu, tapi tu kisah lama..

On Sunday, planned to g cc. Otw i saw Arif, on his way home. Siap2 saya mengejar rupanya dia nak patah balik ke pekan Slim River. I met him kat kedai surat khabar..

"orang dah nak balik dah, baru teringat Harakah x beli lagi. Tu org patah balik ni" katanya..

Kagum betul... Kesetiaan yg x berbelah bagi nampaknya.. Since tinggal dia ngan Acho je kat umah, org lain smer g konvo Baby, so we bought fast food for lunch. Macam ntahapa2je sbb d nearest fast food outlet tu kat TG Malim. Ngarut2 kitaorang pergi. Bersungguh2 kitaorang bercerita hal kambing sepanjang perjalanan padahal kat umah x sembang pun..

btw arif n Acho ternak kambing sereban. pas tu on d process nak bela lembu. tapi adik saya yg dua orang ni slow sket macam kakak diorang..

we parted our way kat slim river. i went home so do him.

at 5.30 i took d twins to their school. then Yati and i headed to ik*a. saja la xder kerja..

unfortunately i forgot to turn left at d 2nd flyover end up dah kemana pergi nyer..

"aduh bapak.. sudah sesat la ini.. how eh fr here 2 ik*a".. i called Jie yg jauh di seberang lautan..

"nak kasi instruction susahla, i kat Jakarta ni. amik je signboard tv3" thats Jie, walau di mana berada tetap bersedia membantu.. macam wonder pets team, kartun pujaan anak2 sedara saya..

make short, kitaorang pun sampaila.. sebab pergi pun dah lewat, sampai umah pun a wee bit late jugak..

tu je la cerita..

tapi ari ni bila g kedai surat khabo.. ngengada je saya rasa surat khabar satu parti tu.. x serik2 dia bercerita ttg impian nya nak jadi PM.. pas tu dia suruh lak penyokong bersabar.. rasa macam hishhh..

sapa sebenar yg tak sabar ni?????

Saturday, October 11, 2008

Welcome Riena!!!

Saya pernah tulis, saya x tau apa yg saya suka tapi i really like my future-sis-in-law despite kali pertama kami jumpa was d day yus kenalkan pada kitaorg smer bln 5 dulu kot.

maka pada hari raya ketiga yg lalu Nor Zamzayriena Zakaria was officially d new clan of adnan's.

My family started off d journey after zuhur on last thursday, arif, along and i and nik'z family yg beraya di rumah mertuanya gerak pukul 4 pagi..

they spent d nite at angah's hse in tmn lambaian jerai.

"muat ke?" thats soklan wajib kitaorang...

i mean kalau dah adikberadik 12 orang, abang2 ipar lagi plus anak2 sedara.. adusss.. luckily, angah's neighbour dah pindah so d hse is still vacant.. ok la..

after Jumaat we went to Riena's village at Kuala Perlis. Memang x sah kalau anak2 x buat hal.. Safi muntah in my car, Athira merajuk giler sebab opah dia x kasi nak duduk dekat ngan A-yob.. Izlan was restless asyik bekejar sana sini.

Dah tau A-yob dia nervous giler nak salam ngan Tok Kadhi lagi dia nak menyempit.. tu la budak2 umur 6 thn..

After akad nikah, we went straight for early dinner at Riena's house.. anak2 melompat2 tgk laut dan bot, makcik2 dia pun apa kurangnya.. my mom pun beramah mesrala ngan besan dia, makcik saodah namanya. kitaorang makan ikan x ingat dunia..

they booked a homestay for us. spacious enuff untuk adnan clan yg sangat2 ramai ni.. Riena sent some food, tapi half of d clan dah keluar g pantai, d rest yg tinggal plak, its either sleeping r busy updating one another.. maklumlah lama x jumpa..

d next day kenduri besarnya. d food was superb. ikan cencaru goreng cili, ikan nyo-nyo masak pedas, daging kurma, sayur campur dan fruits. Oleh kerana ikan adalah lauk fevret saya, so memang sedap giler la rasanya.. Keluarga pengantin pompuan pun best.. sangat gembira la.

anak2 je la yg x berapa gembira.. last year bila baby kena outstation kat moscow time raya diaorang sedih sebab, "kurangla duit raya kita thn ni, baby x ada"..

this year we overheard they discussed among themselves, " dah A-yob kawin, nanti raya sapa nak buat air?"

macam la A-yob diorang sorang je yg pandai buat air macam2, diaorang x rasa lagi mak andak dia buat ayo, ye lah sebab selama ni kerja buat air memang Yus, my bro yg conquered..

After d wedding, all d clan balik umah sebab nak elak massive traffic jammed (tapi sangkut gak) while baby and i together with our 2 nieces, awong and nadia went straight to Langkawi..

actually jeti kuala perlis tu is within walking distance fr riena's house, tapi yus, drove us there.. dalam lengkap berbaju pengantin tu si riena g deal for us. from my experience nak g langkawi, lebih mudah kalau deal ngan ejen kat jeti for car and room dari walk-in... cheaper n save time maa..

tapi sebenarnya lebih mudah bila ada adik ipar yg duk sekampung ngan ejen tu, guess we got better deal. Macam x bersalah je dia g bargain siap ngan baju pengantin, ada veil lagi tu... macam diva je dia org pandang2..

Then bila balik fr langkawi d next day, riena took us to her fren's ikan bakaq stall. Waaa d food i tell u mmg special, sedap giler..

Nanti kalau sapa2 g jetty kuala perlis jgn lupa g try ikan bakaq kat gerai no5. d owner is linda's father. Linda ni kawan baik riena sejak kecik. semua seafood tu ayah linda yg tangkap sendiri..

"ye ker?" kitaorang tanya ngan takjub..

"pagi2 ayah dia g ke laut, petang baru bukak gerai, rasa x udang dia fresh, ikan ni pun rasa manis sebab baru tangkap ni kak" terang riena..

honestly, sebab dah terbiasa makan ikan yg keluar dari peti ais so i cant differentiate d taste, tapi ikan siakap bakaq dia memang lain macam sedapnya..

x percaya try la..

Kenduri at my house will be on nov 2. Punya la susah nak book tarikh, everyweek ada org kenduri.. 12A would be d homestay for riena's family.

d feast will took place at out family residence. Umah kaler ijau (kaler parti), datang tau.. hehehe