Monday, October 20, 2008

Cerita weekend yg panjang tp mesej sebenar di hujung entry

I had a foul mood on Friday. Lepas orang tu komplen2 d kids lagi dia berani mintak tolong dengan sy. Pertolongan yg xder kena mengena dengan kerjaya plak tu. Hilang akal ke hapa? Guess tu mmg peel cecekgu kot.. kot nak sakitkan hati dia ke tahap 380degree, marahla students kat depan dia...

Tapi kot dah buat gitu, jangan la berani nak mintak pertolongan seikhlas hati dari cikgu tu semula.. sahih dia kata dia busy punya.. tabah betul orang itu... patut dia masuk politik..

i bake cake this morning for d kids, utk menyatakan rasa kasih sayang yg x bertepi, walaupun saya rasa kek tu x berapa nak menjadi sangat...

on something unrelated, i spent my entire weekend with my twin cousins, Fizah n Zimah. Diorang baru abis PMR. We had a great weekend eventho rasa mcm x sesuai je sebab both of them pakai tudung labuh and sepupu dia tak pulak.. Btw they're from SMKA SLim River. Alang2 dah dekat kan. and i really had a gud time with em.

Congrats 2 Baby too.. Dia konvo on weekend gak. d first yg dpt Masters in d family, although saya yg register dulu, tapi tu kisah lama..

On Sunday, planned to g cc. Otw i saw Arif, on his way home. Siap2 saya mengejar rupanya dia nak patah balik ke pekan Slim River. I met him kat kedai surat khabar..

"orang dah nak balik dah, baru teringat Harakah x beli lagi. Tu org patah balik ni" katanya..

Kagum betul... Kesetiaan yg x berbelah bagi nampaknya.. Since tinggal dia ngan Acho je kat umah, org lain smer g konvo Baby, so we bought fast food for lunch. Macam ntahapa2je sbb d nearest fast food outlet tu kat TG Malim. Ngarut2 kitaorang pergi. Bersungguh2 kitaorang bercerita hal kambing sepanjang perjalanan padahal kat umah x sembang pun..

btw arif n Acho ternak kambing sereban. pas tu on d process nak bela lembu. tapi adik saya yg dua orang ni slow sket macam kakak diorang..

we parted our way kat slim river. i went home so do him.

at 5.30 i took d twins to their school. then Yati and i headed to ik*a. saja la xder kerja..

unfortunately i forgot to turn left at d 2nd flyover end up dah kemana pergi nyer..

"aduh bapak.. sudah sesat la ini.. how eh fr here 2 ik*a".. i called Jie yg jauh di seberang lautan..

"nak kasi instruction susahla, i kat Jakarta ni. amik je signboard tv3" thats Jie, walau di mana berada tetap bersedia membantu.. macam wonder pets team, kartun pujaan anak2 sedara saya..

make short, kitaorang pun sampaila.. sebab pergi pun dah lewat, sampai umah pun a wee bit late jugak..

tu je la cerita..

tapi ari ni bila g kedai surat khabo.. ngengada je saya rasa surat khabar satu parti tu.. x serik2 dia bercerita ttg impian nya nak jadi PM.. pas tu dia suruh lak penyokong bersabar.. rasa macam hishhh..

sapa sebenar yg tak sabar ni?????

1 comment:

zino said...

andak..
sabar je lah hehe