Saturday, October 11, 2008

Welcome Riena!!!

Saya pernah tulis, saya x tau apa yg saya suka tapi i really like my future-sis-in-law despite kali pertama kami jumpa was d day yus kenalkan pada kitaorg smer bln 5 dulu kot.

maka pada hari raya ketiga yg lalu Nor Zamzayriena Zakaria was officially d new clan of adnan's.

My family started off d journey after zuhur on last thursday, arif, along and i and nik'z family yg beraya di rumah mertuanya gerak pukul 4 pagi..

they spent d nite at angah's hse in tmn lambaian jerai.

"muat ke?" thats soklan wajib kitaorang...

i mean kalau dah adikberadik 12 orang, abang2 ipar lagi plus anak2 sedara.. adusss.. luckily, angah's neighbour dah pindah so d hse is still vacant.. ok la..

after Jumaat we went to Riena's village at Kuala Perlis. Memang x sah kalau anak2 x buat hal.. Safi muntah in my car, Athira merajuk giler sebab opah dia x kasi nak duduk dekat ngan A-yob.. Izlan was restless asyik bekejar sana sini.

Dah tau A-yob dia nervous giler nak salam ngan Tok Kadhi lagi dia nak menyempit.. tu la budak2 umur 6 thn..

After akad nikah, we went straight for early dinner at Riena's house.. anak2 melompat2 tgk laut dan bot, makcik2 dia pun apa kurangnya.. my mom pun beramah mesrala ngan besan dia, makcik saodah namanya. kitaorang makan ikan x ingat dunia..

they booked a homestay for us. spacious enuff untuk adnan clan yg sangat2 ramai ni.. Riena sent some food, tapi half of d clan dah keluar g pantai, d rest yg tinggal plak, its either sleeping r busy updating one another.. maklumlah lama x jumpa..

d next day kenduri besarnya. d food was superb. ikan cencaru goreng cili, ikan nyo-nyo masak pedas, daging kurma, sayur campur dan fruits. Oleh kerana ikan adalah lauk fevret saya, so memang sedap giler la rasanya.. Keluarga pengantin pompuan pun best.. sangat gembira la.

anak2 je la yg x berapa gembira.. last year bila baby kena outstation kat moscow time raya diaorang sedih sebab, "kurangla duit raya kita thn ni, baby x ada"..

this year we overheard they discussed among themselves, " dah A-yob kawin, nanti raya sapa nak buat air?"

macam la A-yob diorang sorang je yg pandai buat air macam2, diaorang x rasa lagi mak andak dia buat ayo, ye lah sebab selama ni kerja buat air memang Yus, my bro yg conquered..

After d wedding, all d clan balik umah sebab nak elak massive traffic jammed (tapi sangkut gak) while baby and i together with our 2 nieces, awong and nadia went straight to Langkawi..

actually jeti kuala perlis tu is within walking distance fr riena's house, tapi yus, drove us there.. dalam lengkap berbaju pengantin tu si riena g deal for us. from my experience nak g langkawi, lebih mudah kalau deal ngan ejen kat jeti for car and room dari walk-in... cheaper n save time maa..

tapi sebenarnya lebih mudah bila ada adik ipar yg duk sekampung ngan ejen tu, guess we got better deal. Macam x bersalah je dia g bargain siap ngan baju pengantin, ada veil lagi tu... macam diva je dia org pandang2..

Then bila balik fr langkawi d next day, riena took us to her fren's ikan bakaq stall. Waaa d food i tell u mmg special, sedap giler..

Nanti kalau sapa2 g jetty kuala perlis jgn lupa g try ikan bakaq kat gerai no5. d owner is linda's father. Linda ni kawan baik riena sejak kecik. semua seafood tu ayah linda yg tangkap sendiri..

"ye ker?" kitaorang tanya ngan takjub..

"pagi2 ayah dia g ke laut, petang baru bukak gerai, rasa x udang dia fresh, ikan ni pun rasa manis sebab baru tangkap ni kak" terang riena..

honestly, sebab dah terbiasa makan ikan yg keluar dari peti ais so i cant differentiate d taste, tapi ikan siakap bakaq dia memang lain macam sedapnya..

x percaya try la..

Kenduri at my house will be on nov 2. Punya la susah nak book tarikh, everyweek ada org kenduri.. 12A would be d homestay for riena's family.

d feast will took place at out family residence. Umah kaler ijau (kaler parti), datang tau.. hehehe

2 comments:

zino said...

kiranya dapat ipar le ni ya.. tahniah..

Kengkawan said...

ye ye.. datang ye nanti.. kalau free la