Wednesday, November 12, 2008

see u in court!!! (x kena mengena ngan gambo)

After nikah n everyone was in joyous mood! Even my nephews yg in d beginning x mo duduk diam

Yus' chilhood fren, Padil jiran sebelah umah and d one who hold d tengkolok is Saffi.


It all happened when my neighbour's son was fifteen. a very long time ago and x leh cakap which one, eventho it is an open secret.. cess!!

i think it served him rite (sori eh...) afterall almost everyday i overheard makcik sebelah umah tu bising suh anak dia bangun pagi g sekolah.. ate aje ngan malas betul..

maka pada satu malam yg katanya gelap, di satu persimpangan yg xder lampu jalan, maka termakbulla cecita that particular boy yg malas sgt pergi sekolah. His motorbike collided with a car. unfortunately d driver have no licence, so did him.

Nak jadi cerita d culprit (honestly i m not in d position to decide wic one is wic) was both my jiran sebelah umah.

Pendekkan cerita, kes tu dibawak ke mahkamah. The relationships strained, thats expected la kan.. Kenkadang x pasal je anak2 diorang who r still in primary school kena panggil balik waktu tgh main. Tapi takat tu je la.. perang2 mulut, bising2 memang xder langsung. Never once they talked abt it to our family.

i bet they were afraid of sub-judiced kot.. ce ce ce.. frankly i respected their way.

Dah namanya mahkamah la kan, x sahla kalau x makan tahun baru selesai.After completing his PLKN, baru la kes tu selesai. Ari tu my mom ada cakap apa verdictnya but i forgot..

During Yus' wedding mcm rasa terharu when d two of them, duk sembang2 n tolong masak sama2, on Friday, and only 2 of them je at my house.

Saya rasa makcik berdua ni sangat hebat. Walaupun hanya surirumah sepenuh masa dan x pernah pun pergi London (sori x kena mengena) tapi semangat kejiranan diorang sangat tinggi..

Teringat saya dulu ada 2 orang penceramah agama yg berjiran tu sampai bergaduh disebabkan rumput je, siap2 masuk court lagi.. Diorang kena banyak belajar dari makcik2 jiran saya ni..

Saya pun sama.. sebab masa nak raya ari tu, berderau darah saya bila bola anak sedara (saya agakje la) jiran saya "terbang' ke porch saya. Kalau kena kereta saya x kisah, workshop banyak... tapi kot terkena pokok kobis yg memang ada sepokok je tu... aduss.. x tau la apa yg akan saya buat...

Nasib baik pokok kobis saya selamat..

Moral of d story - jangan malas pergi sekolah, nanti kena langgar kereta dan jangan main bola kat sebelah umah jiran yg ada pokok kobis, nanti dia tertekan.

3 comments:

zino said...

cuti sekolah nak terbang kemana pulak hehe

Kengkawan said...

ke tempat tinggi la plak.

zino said...

gunung himalaya? everest? fuji? hehe