Sunday, October 31, 2010

Dengar cakap enggang



It is an open secret that I would never believe what others tell me unless backed by facts or data r proven proof. Someone openly announced that, "jangan cakap ngan dia, dia ni pelik".

It was hurt!

But after awhile, its over. Afterall life is about choices. When i was small, i was taught that, "dengar cakap enggang, makan buah beluluk, dengar cakap orang, terjun masuk lubuk".

i've never seen buah beluluk, but my mom said it is a poison fruit. of course la masa kecik2 saya rajin bertanya. until now, when ppl "membawa cerita" i will ask macam2, (thats annoyed them lots sampai x mo cerita lagi)

but this week, a fren seeing me frequently to relate his ketidakpuasanhati over something n someone. Suffice to say, i dont really fond of that particular someone, so tanpa berlengah2 saya pun mengiakan katanya dis particular fren.

In normal circumstances, I would go straight to clarify, and to straightened the matter but then... from my experience it juz a waste of time.

Because u see... some ppl eventhough hari2 cakap Allahuakbar tapi behave like they r the almighty himself n the world is theirs to rule. Everyone is lesser than them.

So I chose to mengiakan dan menyokong kata2 kawan saya tanpa membantu dan membetulkan ketidakpuasanhatinya. Nak buat dunno pun x boleh kerana kami bedua sahaja yg terlibat dalam ini filem . And i m really not happy about it..

Saya sangat berharap perkara ini tidak berlanjutan.

On something unrelated, our Qurban would be held on the first raya.. do come to No18.

Tuesday, October 26, 2010

We wont let u down!!


"Pe pe hal, janji u selamat, ada gambar n cookies n must be upload in d blog"


Its Friday when i got the message, n d weekend is already full and Monday too. I juz hate keje last minute.

But this team r juz awesome. On Sunday nite, i open d blog, n wallaaaa everything was ready. They scouring d kampung, talked to d makciks n bake d cookies for our projects. Top of all, they hv pics to prove it..

I m d luckiest tcr on planet earth!! wuhuu

Saturday, October 23, 2010

Nayyyyyy....Sikit tak heran


How do you feel when people said that to you?

Well... i spend 2 almost 3 months chasing half of d class playing truant. By April, I told them if they passed the examination, i'll take them to makan-makan to their chosen restaurant.

"Nayyyy... sikit tak heran" there came the replied... "takat makan macam tu helllehhh"...

I didnt cry, after my third pair of shoes this year (i even stopped putting on my kasut-cap-penguin to save budget)nothing would me kecik-ati whatsoever..

"babe... makan ngan i babe..."

Ms Faridah our lecturer pesan, if it takes to be like them once in a while to win their attention a.k.a heart, so be it.

I called them babe, when i want to stress on something..

Whoaaa... its october now.... how time flies..

Wednesday, October 20, 2010

Kereta baru.



Bukan saya..
Kawan kami inilah... yang sedang memandu itu. Nama isterinya Rafizan Samad, my junior in boarding school. Namanya Rizlan. Rakan disebelahnya itu namanya Mohd Afzam, pun baru beli kereta, thn lepas. Rakan yang sedang berdiri, namanya Ustaz Shahrul Hilmi.

"dah kereta yang keberapa?" tanya Zana, bila saya menyampaikan cerita (saya mmg x boleh simpan rahsia)

"ntah.. i lost count" saya jawab dgn jujur.

Gambar ini diambil sewaktu Rizlan dan Afzam hendak ke SMK Kruit mengawas peperiksaan PMR. Kami semua (bersama 6 orang pelajar) sedang berkumpul untuk memulakan perjalan ke Manjung, acara "Gold Search Selection".

Monday, October 18, 2010

culinary skills




been frequenting a few cooking blogs..
tapi sudah2 hari2 saya masak yg ni jgak..
spaghetti, sos segera dalam botol n taruk sosej.
n egg...

cakaplah lagi

A: whats d problem? tell me
B: meaning?
A: i heard so havoc, ppl been talking abt this n that
B: oh?
A: now i wanna know from u
B: i do not know n do not aware of it.
A: explanation... explain to me
B: (extracting documents) here r...
A: i don't want to hear that. it can wait. pls settle this first.
B: oh ok..
A: pls tell what is the problem between u n DIA.
B: nothing.
A: But DIA said U blablablablabla...
B: heh? (senyum kambing)
A: so?
B: i have no idea... sorry.

Seriously, that was d stupidest n bangangEST conversation i ever had in my life. If u see me juz to talk about something wic has nothing to do with masalah negara, unless u r a real close fren (i don mind spend time dari pagi ke malam over a cuppa coffee),
if not that means u r a tarakotakpunyaorang.

haiyaa... there is a fine line between personal n proffessional. sangat SUpid ok, wasting time n make me late for my zohor prayer.

on something unrelated, today for the 1st time, Ms Tan stopped at 12A. juz to have a look n say hi (dia kata). she was fun to be with, n such a jolly good person.

as d saying goes, clothes doesnt maketh a man. i like Ms Tan immensely despite her position.

do i have to tell others who my friends r n how i treat people who r in lower ranking in term of, well.... qualification, position and salary than me. that was SANGAT BUANG KARAN ok.

if u wanna waste ur time, go ahead but i m a busy lady. i would rather BERSUKAN. r u game?

Sunday, October 17, 2010

Budget 2011

Ermmm... (deep thinking)

ntah sapa yg cakap but i read it before, " we believed what we wanted to belief". unconsciously we have made up our mind so once we belief in something, nobody can change our mind (buku tu la cakap)..

"As testimony to his appreciation, he told the audience that from the RM212 billion Budget tabled yesterday, RM29.3 billion and RM10.2 billion had been allocated to the Ministry of Education and the Ministry of Higher Education, respectively"

compared to RM30bil last year (http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2009/10/23/mstar_berita/20091023173735&sec=mstar_berita)

well.... (deep thinking again)
(diam itu sebenarnya lebih baik)

Monday, October 11, 2010

When life send u lemon....

Make a LEMONADE.

Dalam buku la cakapkan.. so for d past months i was very upset. fikiran pun x berapa nak stabil so one morning, Uda n I berebut keluar umah nak pergi kerja.

Sbnrnya tak lewat pun tp ntah... dlm duk reverse tu sy dah me'ramm'ed Uda's sleek shiny car.

Uda (muka tension): kenapa ko langgar kereta org?
Me (sheepishly) : orang x sengaja, boleh x kita g kerja dulu?

We both drove to work. Later after work we NEVER talked abt d car at all. I totally forgot abt it coz Uda pun mcm x kisah je n elok je kitaorang bersembang2 mcm biasa.

Seriously.. d car did not bother me at all.Despite lampu belakang pecah n skirt dia terlondeh sket. But then a few close friends asked me if i m ok r not.

'nothinla, i langgar kereta Uda' i told them matter of factly. Uda's car xder apa (thats y dia x bising pun).

"g la baiki" suggested them...

"haha" i laughed. saya terbayangkan muka seseorang who make me broke, n it makes me despised orang itu even more.

Dalam buku motivasi cakap, everyday we shud do one good thing 2 others. Dlm islam pun ckp mcm tu jugak la kan. Tapi buat amal mana ble cakap ngan org..

The gud thing abt kereta-skirt-terlondeh ni, i feel confident to give other a lift.

So last Monday i was rushing when i saw 2 ladies walking. I stopped n then i noticed one of them holding a machette. Once they opened their mouth i realised they r not local.

A machette, foreigner n deserted road. Gosh!!

tried hard not to be prejudiced. tried to make small talks. both r cheerful n on their way to work (with machette?). btw i learned that both of them r from Lombok

"Hah Lombok? tempat yg ramai lelaki yg larikan perempuan tu ker?" iskkk kenapa itu yg keluar dari mulut saya. Patut saya cakapla pasal pantai ke, pokok kelapa ker, ke pasal sawah padi ke...

"Saya bergurau saja kakak" saya cepat2 tambah dan mereka berdua ketawa pendek, "HaHa".

Serious... memang pendek je diorang ketawa. Agaknya mereka berkecil hati. Nasib baik dah tiba. I wished them selamat hari raya n mintak maaf (i mean it) and bid gudbye.

I think is the keter-skirt-terlondeh. Kalaupun mereka ada niat nak marah, mereka berdua misti x sampai hati sbb tgh d car's condition.

Nobody in the right mind would drive her car in it's bumper slightly fell off unless terpaksa.

Life is gud. So does Lemonade!

Tak boleh letak gambar.

There is a magnificent building on d top of d hill on my way to 12A. It housed hundreds of children from various parts of d country.

(psstt bila nak komplen x boleh tulis terang2 sangat).

Few months ago i bumped into 2 girls wandering on d roadside.

Me : nak kemana dik?
Girl: g pekan.
Me : jalan kaki? naikla bas
Girl: ha'a kami dah biasa jalan kak. bas lambat sangat.
Me : Asal dari mana?
Girl: Dia org Keramat, saya dr Subang Jaya.
Me : Ni bukan mcm Subang dik, naiklah akak hantar.

So gave them lift n showed them (smbil membebel) how dangerous it is. Besides kat sini mmg xder pesen org jalan kaki, unless Bangla yang nak pergi ke ladang (agaknyala but i never seen them actually) or maybe contract workers. There's no housing within ur 30mins walking journey.

After 30 mins drive (sya bawak pelan2 nak tunjukkan betapa bahayanya diorang berjalan kaki) i dropped them at the one n only mall in d pekan. i wish i would never see them again.

But then last weekend, i saw a boy walking at d roadside alone.

Me : Dik... napa adik jalan? jauh la..
Him: Dah biasa kak, dah 3 thn sy duk sini.

X kanla sy nak biarkan dia tepi jalan kan.. so i offered to give him a lift. he accepted n was told he used to walk to nearest bus-stop.

The nearest bus stop that he meant would take approximately 30mins walking. There is no houses in vicinity juz palm oil farm, bushes n nayy i could remember..

When i was small i did walk to school, to shop or to friend's house. My friends and i did scouring d neighborhood looking for moth, flowers, fruits n swim in d stream. but we never walk to/through oil palm farm unless with our elders.


So late at night i texted a friend who works in the magnificient building.

Sunday, October 03, 2010

Minggu depan kami tak ada ye cikgu..



Pakcik: minggu depan kami x ada
Me : oh... ye jugak.. x best ye
(muka sedeyy)

Selang seminggu, pagi-pagi lagi saya akan pasti menemui mereka berdua. Mereka membantu saya, sejak tahun 2002 sehingga sekarang, layanan dan kasih sayang mereka berdua tidak pernah kurang. Walaupun ditegah dan dikatakan tidak profesional saya tetap panggil mereka berdua "pakcik". Mereka seusia emak saya.

Me : Lupa la pakcik, mulai minggu depan kita diarah tidak buat kerja ini lagi.
Pakcik: Ye ker?
Me : Ayatnya begini, "x sepatutnya cikgu yang buat kerja ini"
Pakcik: Betul ke cikgu?
Me : Ni dah bulan 10, baru nampak apa yg patut apa yg tidak.
Pakcik: Tak apa cikgu, pakcik pun tak kisah tolong cikgu.
Me : Terima kasih pakcik berdua.
Pakcik: Ingat, kita bekerja kerana Allah cikgu. Jangan risau ada bahagian kita di sana.

Perghh... saya menjadi sedikit emo....

Me : Kita tidak ada harta pakcik, tp cukuplah ada org sekeliling, ada kasih sayang dan kawan2 yg sama2 dalam susah senang.
Pakcik: That is important cikgu,itu yg paling penting. Cikgu tenang ye.
(air mata saya menitis, orang kata what comes from mouth reaches d ears, what comes from heart reaches heart..)

Oh.. sebenarnya ada sebuah cctv yg menghadap ke Pondok Pengawal Keselamatan yang telah dipasang beberapa bulan yang lalu. Saya tidak pasti tarikh yang tepat kerana tiada apa yang ingin saya sorok jadi ada cctv atau tidak, tidak ada kena mengena dengan diri saya.

Namun, jika dimainkan semula rakaman cctv itu, akan terlihatlah pada hari Khamis pukul 3.00 petang, saya memberhentikan kereta di hadapan pondok itu. Pakcik datang keluar, dengan muka saspen, bercakap dua ayat dan masuk semula. Saya keluar dari kereta, mengambil senaskah akhbar dan berdiri selama 5 minit di hadapan pondok. Pakcik tidak kelihatan di cctv.

Beginilah ceritanya.

Me : Pakcik... sekarang kita percaya cakap pakcik (sambil nangis)
Pakcik: Kenapa cikgu? (sambil ketawa-ketawa) tu la cikgu tak percaya dulu.
Me : Sekarang kita percaya.. kejap kita ambil paper... berpura2 lah.
Pakcik: Ok kami duduk dalam post, tengah kerja ni.. cikgu baru nak balik?
Me : ha'a
Pakcik: Cikgu pun kena kan? bila?
me : Ha'a baru tadi.
Pakcik: Pakcik tau, cikgu x payah cakap pun pakcik tau.
Me : (menangis lagi) tapi kita sangat sedih.
Pakcik: Lain kali cikgu cakap YE saja. kalau dia kata ini besi (sambil tunjukkan pintu pondok pengawal) cikgu cakap je YE.
Me : (sambil ketuk2 pintu tu) eh... bukan kayu ke pintu ni pakcik?
Pakcik: Memang la kayu, tapi kalau dia cakap ini "pintu ni pintu besi" cikgu jawab sajalah YE.
Me : Tapi... (sambil lap air mata)
Pakcik: Cakap YE saja cikgu, jangan dibantah-bantah. Nanti cikgu dapat susah.
Me : Macam ini lagi susah pakcik.
Pakcik: Pressure kot cikgu. Mungkin satu hari cikgu pun akan buat begitu juga.
Me : Kita harap tidak pakcik. Kita harap kita dapat berlaku adil pada semua orang.
Pakcik: Mudah-mudahan cikgu. Pakcik doakan selalu.
Me : Terima kasih pakcik berdua.
Pakcik: tak ada apalah cikgu. Hati-hati memandu cikgu.

So? Seumur hidup saya, saya tidak pernah lagi kata pintu kayu itu diperbuat daripada besi. Hari ini saya sedang memikirkan bersungguh-sungguh bagaimana hendak mengelakkan diri dari mengatakan pintu kayu itu diperbuat daripada besi.

Saya betul-betul tak tahu.

Saturday, October 02, 2010

kenapa jalan itu yg dipilih?



Ini Yati. we 1st met in year 2000, in grand-con hotel langkawi, new intake short course. she was my next-door-neighbour. after 3 days course, we split n never keep in touch.

Met her again during another 2 weeks course in pangkor 3 years later. we were roomate. again after course we never met, no phone call either. i m a strong believer that no news is a gud news (if u called me n i didnt answer so u know y la kan)

9 years later, she stopped in front of 12A.we were speechless n later ketawa berguling, what a pleasant surprise that we r now live in d same neighborhood.

"how d u know i m here?" did i tell u that i never believe in coincident?

"tengok senarai nama tuan rumah kat pemaju" said her. where else?

"nyesalnya x beli rumah yg INI, besar sikit" she said, admiring the (empty) lawn, she loves gardening. when she booked d house, her priority was d location n mine is size.

twice d burglar broke into her house, thats y she wanted d house on d main road for safety reason. i m broke, so i never worry about such thing coz d only treasure in my house is piles of books which my sisters n i bought since we were in school, until now. btw thats y i need BIGGER house.

despite our house is juz in walking distance, we rarely meet up unless if there is A VERY VERY important matter. takat jumpa nak kasi tau saya ada beli baju baru yg tu saya tulis kat dinding facebook dia saja. thats y i like facebook much, tapi saya xder pun baju baru jadi tak pernah la saya tulis macam tu kat facebook.

atau if she wrote, "saya sedih/kurang sihat hari ini" on he facebook wall. i'll definitely visit her, juz to make sure she's ok. the common belief that kaum wanita suka bersidai di rumah tetangga sambil bergossip juz doesnt apply to both of us. i would rather bersukan than duduk bergossip di rumah orang. buang karan.

on THURSDAY i called her up. she was on d way home from Bidor, because there was something going on that i need her expertise. i waited at her gate. we TALKED, TALKED n TALKED until its approaching maghrib. the actual plan is to break fasting outside, tapi banyak sangat cakap x sedar dah maghrib. we break fasting with kue raya n after maghrib prayer went out to have tomyam n kailan ikan masin at a famous(diorang cakap femes tp x tau la plak betul ke x) roadside stall.

well, we had so many things to talk about so cooking is time consuming.

i planned to went straight home after meal, but had to take my red schoolbag in her house first. it was 9.20p.m (lebih kurang la) n we were discussing abt work related thingy when we heard d racketing noise.

kalau dalam movie, d characters will look blanky at one another and rushed to d door. but told u, both of us mmg x peduli org pun, we keep on TALKING.

the noise juz keep going strong, but incomprehensible (belasah je la). puzzled we tip-toeing to her master bedroom.

we dont need to tip-toeing actually but in d film everyone did that so we have no other choice haha n d master bedroom because it offered the best view to USHA d scene.

first n foremost, shut d bedroom door so no lights so the outsider (who maybe spying on us too, who knows could never trace our activity)

there were two groups of ladies in their skimpy dress having a tiger-fight (it is bigger and noisier than catfight of course!). thanks god after few mins time we hide behind d blind, it seems d man with rambut masak (most probably d P*MP) managed to put things under control.

the outraged ladies yelled alot, thanx god it wasnt in any languages that i studied in school, (did i tell u i also learnt tamil? thats another story la kan)... so i didnt know what transpired d awful incident.

we didnt wait until d drama finished. we had enuff.

bila makin tua, anak (murid) pun makin ramai, saya menjadi semakin takut kalau2 saya tersilap cakap, takut2 Allah terbalikkan hati saya atau hati anak2 (murid) yang sangat saya sayang.

mungkin saya tak patut membaca novel SALINA tulisan A.Samad Said sampai 2,3 kali sewaktu di bangku sekolah dulu. masih ada lagikah berjiwa SALINA dalam kalangan mereka?

saya mencuba bersungguh2 untuk tidak menjadi judgemental. Anda bagaimana?

Friday, October 01, 2010

Restu PMR






i taught this batch since they were 12, 13 and 14. they r 15 now n ready for pmr. having been around them so long, even though i m not teaching them dis yr i couldnt hide my feelings, a mixed feelings.

seriously, parents arent the only ones who experience butterflies making sommersault in their stomach. gud luck kids. luv ya eternally!!